[]

Teorik olarak en bilgili (genel kültür, gündem, sosyal mevzular,bilişim vs.) meslek grubu?

Evet böyle bir şeydeki görüşlerinizi merak ediyorum. Elbette kişiye göre bilgi seviyesi değişir fakat teorik olarak hangi meslek grubu, ilgilendiği şeylerden dolayı diğerlerine göre daha bilgilidir? Benim tahminime göre avukatlar. Sizce?




 
pek tabi bili$im. her konu hakkinda az da olsa bilgimiz vardir, bilgiye en hizli nasil ula$acagimizi iyi biliriz. i$imiz geregi gundemi surekli yakindan takip ederiz, sosyal mevzular guncel olaylar genel kultur ya$amimizin bir parcasi olmu$tur.


  • notorious  (11.07.07 14:21:32) 
reklam yazarları, metin yazarları.
envai çeşit bilgiyi sindirmek zorundalar, sürekli okumak zorundalar.

  • uz  (11.07.07 14:37:08) 
mimarlar fena değildir.. hele ki yaşlıları tecrübelileri


  • pascha d  (11.07.07 14:46:37) 
bilişim elbette ilk sayılabilecek sektör fakat avukatlardan da bilişim suçlarıyla uğraşanlar var, onlar o konuda normal bir bilişimciden daha fazla bilmiş oluyorlar gibi. (teknik ayrıntıları saymıyoruz tabi)


  • nihilanth  (11.07.07 14:47:53) 
tabiki turist rehberleri
hehe

  • demlikposet  (11.07.07 14:59:26) 
siz avukat olayina takmi$siniz ama $unu unutmayin, bir meslek hakkinda bilgi sahibi olmak o meslek erbablarinin sahip olduklari ozellikleri size kazandirmaz. ben de hergun resmi gazete okuyor, anayasa mahkemesi yargitay kararlarini inceliyorum ama hukuka avukat gibi hakim olmam mumkun dahi degil.

ayricana ben hukukcularla bili$imcileri googleda dovu$turdum, i$te sonuclar:
www.googlefight.com

lawyer 121,000,000 results
information technology 885,000,000 results (winner :)

edit: sonuc olarak burayi okuyacak bir cok avukati tenzih ederek soylemek istiyorum ki; bir avukat ki$isiyle ya$adigim ili$kinin tecrubesine dayanarak, onun ve cevresindeki diger avukatlarin aslinda du$unuldugu gibi her$eyden haberdar, genel kultur sahipleri olmadiklarini, hatta bir cogunun siyasi bir goru$u dahi olmadigini, ekonomi ve politika ile ilgilenmediklerini, bilgisayarlara uzak olduklarini, kitap okuma ve hayvan bakma di$inda hobileri olmadigini gozlemledim. bunu soylemek istiyordum, hatta soyledim.
  • notorious  (11.07.07 15:17:04) 
avukatlarin bircogunun dunyadan haberi bile yok, avukatlari cok bir sey sanmayin. filmlerde gorunen avukatlikla turkiyedeki avukatligi birbirine karistirmamak gerekiyor. turkiye deki avukatlarin buyuk bolumu dosya isleriyle ugrasir.

ben de bilisim sektoru diyorum.
  • entrapmen  (11.07.07 15:19:58) 
aslında öyle olması gerektiği halde öğretmenleri sayamamamız ne kadar üzücü değil mi :)

bu arada internette tabi ki information technology lafı daha sık geçer gayet normal. bilişim deyince anlaşılan ekşi sözlük ortamı olmamalı sadece. nice bilgisayar mühendisleri, programcılar var pc den başka hiç bir şey bilmiyor, hiç bir şeyi takip etmiyor. pc gurusu olması onu genel kültür konusunda uzman yapmıyor. aksine diğer konularla ilgisiz oluyorlar gündemden falan nefret ediyorlar. dediğim gibi ekşi sözlük ile ilgilenenler ve ilgilenmeyenler şeklinde ikiye ayrılır bu bilişimciler ;)
  • nihilanth  (11.07.07 15:24:22) 
her alanda bilgilidirler demiyorum ama azmetseler allame-i cihan olurlar diyorum; "çevirmenler"

yıllardır tıptan ziraate, arkeolojiden yargıtay ilamına, otelcilikten dalgıç su motoruna kadar milyon tane alanda çeviri yaptım, illallah dedim be kardeşim..
  • sharpenter  (11.07.07 15:33:36) 
Bilişim alanındakiler ve endüstri mühendisleri


  • ermanen  (11.07.07 16:26:50) 
akademisyenler ve gazeteciler bence. mesleğin yapısı gereği araştırmak, öğrenmek , takip etmek zorunda olan insanlar bunlar. diğer meslekere nazaran görece daha fazla demek istiyorum tabi.


  • indeed  (11.07.07 22:48:29) 
mühendisler sadece kendi alanlarında bilgili olurlar ve gereğinden fazla bilgiyi unuturlar o yüzden sayılmaz.

akademisyenler devamlı kullandıkları için iyi bilgi sahibi olurlar ama onların da büyük kısmı genel kültür olsun gündem olsun sosyal herhangi bir mevzu olsun (2 düzgün cümle kuramayanı da gördüm) sıfır bilgi sahibi olurlar.

genel olarak kişiye bakar ama bence temel bilimler okuyan kişiler. özellikle matematik olsun fizik olsun kendi alanlarından böghk gelecek şekilde sıkıldıklarından her şeyden anlıyorlar.

aynı şekilde okulu bitirip bir 3-5 sene çalışan doktorlar da insanlarla içli dışlı olduğundan devamlı çok yönlü oluyorlar.
  • darknum  (12.07.07 00:24:26) 
bence sharpenter'ın dediği gibi çevirmenler. gerçi çevirmenlerde de bilgi kirliliği olayı oluyor bir yerden sonra, kafa dolup taşıyor, olmaz olsun bu kadar genel kültür dedirtiyor insana...


  • spooky  (12.07.07 13:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.