[]

1 ay gitmelik ucuz ülke

mezun oldum çalışmıyorum da. bir süre daha işe girmicem. bu sürede boş durmayıp unutmayacağım bir deneyim yaşamak güzel olurdu. bir ülkeye gideyim 1 ay kalayım ama bu da ucuz olsun istiyorum. niye ucuz olsun istiyorum? çünkü param yok.

mesela demiştim kübaya gideyim(param uçak biletine bile yetmiyor da aile falan tamamlardım bir şekilde). komünist ülke. 1 ay orada kübalılar gibi yaşarım. hem komünizm nasıl birşeymiş görmüş olurum hem de para harcamadan yolumu bulurum demiştim ancak öyle bir dünya yokmuş sanırım. turist olarak gelenlere pahalı bir yermiş.

9gagde 300 dolarla avrupayı gezen bir adam okumuştum. yiyecek ve kalacak yer karşılığı günlük işler yapmış. çekici ama riskli geldi biraz. çalışacak yer bulamazsan sokakta aç kalma ihtimalini sevmedim. günlük iş de nasıl bulunuyor bilmiyorum açıkçası.

neyse hayatında böyle bir şey yapmış ya da yapan tanımış biri var mı?

 
İç karışıklık zamanı Ukrayna Lviv Odessa ve Kiev'e gitmiştik.3 tane sap Kaldığımız yer ve biletler dahil 3000 tl civarı grevna yemiştik.hiç ucuz olmamıştı ama Değmişti.bende yeni mezun oldum sayılır,yaz okulu gibi uğraşlarım da yok,takipteyim.


  • telet abi  (07.06.15 04:16:17) 
helpx.net diye bir site var, orada kısa süreli işler karşılığında sana kalacak yer ve yemek (bazen de para) veriyorlar. ben öyle 4 ay avrupa'yı gezen amerikalı biriyle tanışmıştım, çalışmayıp gezmek istediği zamanlarda da couchsurfing veya hostellerde kalıyordu, çok az para harcadığını söylüyordu toplamda. başka bir arkadaşım da istanbul'dan otobüsle bulgaristan'a geçip couchsurfing ve hostelleri kullanarak avrupa turu yapmıştı, seyahat için de bla bla car veya benzeri siteleri kullanıyordu.


  • opucuk baligi  (07.06.15 04:26:21) 
İnterrail mi ne bi olay var onu bi arastir


  • brsgltkn  (07.06.15 04:49:53) 
kambocya ya git. sihanoukville de yasarsin. gitmisken hem kambocya yi hem dr cevre ulkeleri gezersin. orda cogu insan gunluk 4 dolar civari parayla yasiyor. daha ucuzunu bulamazsin.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (07.06.15 07:28:57) 
kamboçya, vietnam ve laos…..çok ucuz ülkeler ama türkiye'den ulaşım pahalı.


  • cedex  (07.06.15 07:58:42) 
Eğer uçak bileti canını sıkmazsa malezya veya hindistan olabilir. Ama yazın çok sıcaktır.


  • puc  (07.06.15 08:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.