[]

Bir Excel sorusu ile yine karşınızdayım

Daha önceki Excel ile ilgili duyurumda (git: #947516), yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Yine bununla bağlantılı olarak sizden bir isteğim daha var.

Bir tablo daha oluşturmak istiyorum. Oluşturacağım yeni tabloda girdiğim değerler, aynı zamanda, daha önce hazırlamış olduğumuz tabloda da görünsün istiyorum. Mesela elimdeki tabloda ben içinde bulunduğum güne göre mal çıkışlarını yazıyorum. Tablo da sağolsun onu bana topluyor. Bu tablo ile birlikte, işimi kolaylaştıracak şöyle bir şey düşündüm:
Ben şimdi bu malları her gün otobüslere veriyorum. Mesela 6 haziran 2015'te "99xx0000" plakalı araca bir kek verdim diyelim. Ben bu bilgiyi yeni tabloya yazdığımda, aynı zamanda daha önce kullandığım tabloda da görünmesini ve orada toplama işleminin devam etmesini istiyorum. Aynı zamanda 6 haziran 2015 tarihinde de "99xx0000" plakalı araca 1 adet kek vermiş olduğumu görebileyim. Yalnız şöyle bir durum var. Gün içinde 7-8 farklı otobüse mal girişi sağlıyorum. Ben nasıl bir tablo oluşturmalıyım ki yeni oluşturacağım tabloya her gün bilgi girip, eski tablomda da malın cinsini ve toplamını göreyim? Bana bir fikir verirseniz çok sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir, teşekkürler...

 
şunun gibi mi?
www.excel.web.tr

  • demirKamil  (06.06.15 20:06:56) 
@demirKamil, sayılır. Bunun kolay bir yolu olmalı yalnız. Ben tabloyu oluşturuyorum kafamda ama Excel'e dökerken sıkıntı yaşıyorum. Mesela bir tarihte 7-8 farklı otobüse, onlarca veri gireceğim. Bu durumda, sanıyorum ki bir tabloya daha, yani toplamda 3 tabloya ihtiyacım olmuş olacak.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (06.06.15 20:14:50) 
veritabanı ve excel i birbirinden ayıran noktalara gelmişsin gibi duruyor :)


  • sage  (06.06.15 21:07:22) 
@sage, Excel'in sınırlarını mı aşmaya çalışıyormuşum yoksa :d


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (07.06.15 10:41:10) 
yok excel cogu isi gayet iyi yapabiliyor. ama aslında bazı isler veritabanları icin daha uygun. bi bilgisayarci arkadasin varsa anlatabilir, aydınlatabilir bu konuda :)


  • sage  (07.06.15 23:00:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.