[]

fiyat bölü performans oranı en düzgün

ucuz yollu telefon hangisi?




 
almışken birkaç sene kullanmak istiyorum ama ucuz da olması lazım. android onedan daha ucuza düzgün telefon yok mudur?


  • mutevazi  (06.06.15 19:03:34) 
o segmentin bi altı ismini ilk kez duyacağın çin markaları falan olur. bikaç sene kullanılabilmesi için zaten malzeme kalitesinin yukarılarda olması lazım. kaldı ki, android one zaten en ucuz bikaç telefondan biri. zenfone'lar var f/p oranı yüksek, ama o da aşağı yukarı bu fiyat ölçütünde.

geriye bi tek lumia serisinin ucuz modelleri kalıyor, bi de asha serisi vardı sanırım ama onlar tam akıllı telefon bile değil. hindistan gibi ülkelere yönelik "akıllı gibi" telefonlar. türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum, bakmak lazım.
  • cevap botu  (06.06.15 19:07:43) 
huawei kullanıyordum altı ay falan oldu alalı, çekmediğim çile kalmadı telefon yüzünden resmen. az önce fırlattım sinirle paramparça oldu, telefon da önemli şey gibi kaldım ortada. çok bir özelliğe ihtiyacım yok aslında, maillerimi kontrol edebileyim, düzgün kameralı olsa ve instagram tumblr gibi uygulamaları kaldırsın, dakika başı arıza çıkartmasın yeter bana.


  • mutevazi  (06.06.15 19:10:25) 
"çok bir özelliğe ihtiyacım yok" diye başladığın cümle var ya. sadece kamerası düzgün olsun dediğin için bile 1000 lirayı geçiyor. bende nexus 5 var mesela, şu an 1200-1300 lira civarına satılıyor sanırım, ama kamerası dandik.

dakka başı arıza çıkarabileceği, hayatı çileye çevirebileceği için o telefonlar o kadar ucuz. bu konuda -nispeten- başarılı örnekler var; zenfone gibi, android one gibi. yine kötü telefonlar, yine sorun çıkarabilecek telefonlar, ama fiyat segmentinde en aşağıdalar zaten, diğer rakiplerinin arasında daha "sorunsuz"lar.

özetle, senin beklentine en uygun telefonlar 1400 lira civarı gibi görünüyor. üzülerek söylüyorum, ya beklentileri tekrar kalibre etmek lazım, ya da bütçeyi.
  • cevap botu  (06.06.15 19:16:28) 
kamerayı sallayalım o zaman. sorun çıkartmayacak telefon arıyorum :(


  • mutevazi  (06.06.15 19:19:29) 
ihtiyaçlarına göre değişir. mesela gm 4g var 700 lira mı ne. baya iyi ama flash bellek taktık tanımadı. elimdeki eski telefon çatır çatır açıyo mesela. siz bu tür şeyleri kullanan biriyseniz almayın. ama sadece telefon olarak kullanıp internete filan giriyorsanız güzel alet.


  • ergenpezeveng  (06.06.15 19:24:16) 
kamerayı düştüğün zaman nexus 4 ya da nexus 5 iyi bir seçenek gibi duruyor. geçen gün, sanırım teknosa ya da hepsiburada'da nexus 4 görmüştüm 600-700 liraya. anlık kampanya değilse bi bakabilirsin. google'ın nexus serisinin 2 önceki modeli. hala (ama şimdilik) güncelleme alıyor. o fiyata ihtiyaçlarını epey karşılar. aynı fiyata android one da alınabilir ama general mobile nihayetinde, sorun çıkarma olasılığı daha fazla. nitekim @ergenpezeveng'in söylediğine göre dakka bir gol bir olmuş.

ayrıca "sorun çıkarmayan telefon" diye bi şey pek yok. aklını kaçırıp bi telefona 3 bin lira verip iphone 6+ falan alsan, yine sorun çıkarabiliyor, ki çıkarıyor da. en doğru soru şu bence: "ödeyebileceğim paraya göre minimum sorun çıkaran telefon hangisidir?". eğer ilk paragrafta bahsettiğim kampanyayı bulabilirsen nexus 4 iyi bir seçenek olarak görünüyor. bu da olmuyorsa, daha iyi modellerden temiz kullanılmış ikinci ellere bakmayı düşünebilirsin.
  • cevap botu  (06.06.15 20:43:18) 
Ben Çinden kendim için UMI Hammer siparişi verdim ve sadece 136 dolara :), LTE var, çift hatlı filan. Süper değil, gayet düzgün, işimi görecek bir telefon, başka alternatifler de var. UMI güncellemeleri sık olan bir firma, yazılım desteği var cihaza, benzerlerinden biraz daha kaliteli. Kardeşime de UMI Zero almıştık, çok memnun.


Ne istediğini biliyorsan ne istemediğini de biliyorsundur ve istemediklerin için para ödemediğinde istediğini daha ucuza bulursun.
  • roboute guilliman  (06.06.15 21:50:56 ~ 21:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.