[]

Bilgisayar harici diski görmüyor

Smartdisk'in ilk çıkan modellerinden 30 GB'lık bir harici diskim var. yaklaşık 5 yıldır kullanıyordum kendisini, bi problemimiz yoktu. sonra aniden bilgisayar bunu görmemeye başladı. farklı makinalarda farklı kablolarla denedim olmadı. içini açtım, diski "usb to sata/ide" aleti ile bilgisayara bağladım, "aygıt sürücüsü yazılımı yükleniyor" vs. gibi klasik windows tepkilerini veriyor fakat disk yine yok.

aygıt yönetimi ve disk yönetimi'ndeki durumları ekteki resimlerle veriyorum. disk yönetiminde "başlatılmamış" diye bir ibare var. diski başlat dediğimde de önce bir pencere çıkıyor ve MBR seçeneği ile diski başlatmaya çalışıyor. sonra da "Yanlış işlev" diye bitiriyor.

sizce sorun ne olabilir? disk ölmüş müdür, yapılabilecek bir şey var mı?

not: içindeki veriler önemli değil, yardımcı program önerilerinize de açığım.

 
ilk aklıma geleni yazayım belki yardımcı olur. Başka bir bilgisayarda çalıştırmayı deneyin ve ayrı olarak bir antivirüs/spy yazılımıyla bir kontrol edin. Diğer bilgisayarda çalışmazsa ve virüs olayı yoksa sorun fiziksel olabilir yani sizin dediğiniz ''ömrünü tamamlamış'' olabilir.


  • fretboard  (10.09.09 21:03:27) 
başka bilgisayarlar da görmüyor maalesef, virüs programları da görmüyor.. denemediğim şey kalmadı, demek ki ölmüş. toprağı bol olsun :)


  • vudin  (11.09.09 00:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.