[]

Sokak kedisi ne yer?

arkadaşlar bahçeli bir evde oturuyorum. Son bir aydır falan sürekli bir kedi geliyor bahçeye. Sürekli miyavlıyor. Benim kanatlıların bir numaralı düşmanı olduğu için kedileri pek sevmem ama allah rızası için elimden geldiğince beslemeye çalışıyorum. Bu kedi süt ve yoğurt dışında hiç birşey yemiyor. Mama alma durumum yok kanatlı hayvanlarım yeterince masraflı Zaten. Ben bu hayvana yemek artığı vs verebilir miyim ?




 
Makarna yap bulyonlu koy önlerine yesinler.


  • angelus  (06.06.15 01:07:18) 
kediye makarna vermeseniz daha iyi, bir paket 15 kilo mama 53.90 temizmamada, üç ay yeter o size gelecek diğer kedileri de hesaba katarsak, ayda 18 lira bir masraf yani altı üstü, ne biliim...
eğer ona da bütçem yok diyorsanız makarnayı yoğurda bulayıp verin bulyonlamak yerine.

  • mutevazi  (06.06.15 01:12:31) 
sütü yarı yarıya suyla karıştırıp vermeniz lazım yalnız.

yediğiniz etlerin kemiklerini falan verin. kediler de köpekler gibi kemik yer.

tavuk ciğeri alabilirsiniz mama yerine. ucuz bir şey o. haşlayıp, suyuyla beraber içine ekmek katarsanız meselâ... bir süre idare edebilir.
  • fleur du mal  (06.06.15 01:13:36) 
kedi ve köpeklerin, kemikleri midelerinden atamadığını duymuştum. Bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama asla kemik vermeyin diye bir uyarı okumuştum


  • adam  (06.06.15 01:26:07) 
Hocam bu kedi yeri geliyo güvercin yeri geliyor fare tutuyor. Kemiğin sorun olacağını sanmıyorum ve arada veriyorum.


  • bmw de onnumara yag yakan adam  (06.06.15 01:52:11) 
Yumurta haşlayıp verdim ben geçen gün arkadaşımın tavsiyesiyle, üzerine de beyaz peynir ufaladım biraz. Süt verme, sütten iyi bunlar dedi, kendisi uzun zamandır kedi besler. Yavru kedi olmasına rağmen nam nam nam yedi yumurtayı.


  • oranjlaturanj  (06.06.15 02:46:53) 
şimdi öncelikle kedilere:
İNEK SÜTÜ VERİLMEZ.
Çok kötü durumdaysak ılık suyla yarı yarıya sulandırıp veriyoruz ama o da zorunlu durumlarda yani.

devamında:

TAVUK KEMİĞİ FALAN SAKIN VERMEYİN ASLA !
Kemikleri ufak ufak kırıp yutuyorlar ve midede sindirilmiyor, mideye batıyor, yaralıyor hayvanı. Benim kedilere bile birkaç kez verdim o zaman bilmiyordum, kustu hayvan midede eritemeyince. Sonra araştırdım böyle kötü bir durum varmış, eve kemik bile sokmuyorum artık çöpü karıştırıp bulmasın diye.

bi de, 15 kiloluk mamayı belki beğenmiyecek, yemiyecek hayvan. Elinizde patlarsa ne olacak?

Onun yerine 3-5 liraya mamalar satılıyor. onlardan alıp deneyin bakalım bi yiyor mu?
Belki hayvanın dişi yok, ondan katı bir şey yiyemiyor. Sadece süt yoğurt falan yiyorsa bi problem olabilir değil mi?

Bi de makarna falan haşlarsanız bulyon multon insana bile zararlı, yapmayın allaşkına. Kedilere baharat ve soğan da yasak zaten, sonra orda burda kusan, yemek yiyemiyen ve dengesi bozulup araba altında kalan kediler görmek istemiyorum.

Yeterince agresif anlattıysam herkes anlamıştır herhalde :D

Haşlanmış yağsız tuzsuz pirinç, yağsız tuzsuz ve buyonsuz makarna da çok müşkül durumdaysak veriliyor, çünkü sonuçta kedi mamasının içinde de pirinç falan var katkı maddesi olarak. Çok açsa hayvan kuru ekmek bile yiyior yani.
Fakat o akdar müşkül değilsiniz sanırım, bi paket ucuz mamayla bi paket makarna artık neredeyse aynı fiyat :)
Aslında ucuz mama da sakat fakat şimdi bundan bahsedip hevesinizi kaçırmak istemem.
Olmadı haşladığınız etin suyuna ekmek doğrar verirsiniz en kötü ihtimal, madem bi iyilik yapıyorsunuz aklınızda bulunsun :)
Tavuk ciğeri falan da haşlanıp verilebiliyor. Benim kediler de onu çok seviyor. Balık zamanı balık çok ucuzlayınca da 200 gr hamsiyi falan kılçıklarını ayırıp eti ince doğrayıp veriyorum.

sevgiler.
  • aithra  (06.06.15 10:22:56 ~ 10:30:24) 
aynen senin durumdaydım bi zaman. tavuk pirzolanın kemiğini derisi ile birlikte pişmiş veriyordum, bayılıyordu. peyniri çok seviyordu. süt de veriyordum ara ara, hiç yok demiyordu.


  • puc  (06.06.15 11:22:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.