[]

Çarşı İzni ve Rapor(Askerlik)

Oncelikle merhaba herkese,
4 aydir askerlik yapiyorum ve nobet tutmaktan, her gece nobet icin uyandirilmaktan biktim. Haftaici, haftasonu, bayram, carsi dinlemeksizin her gun nobet tutuyorum. Gunluk 6 ila 8 saat arasinda degisiyor bu nobetler. Neyse bunaldim artik ve askerligimi daha fazla uzatmadan carsi iznimi haftaici kullanip o gun bi ozel hastaneden 10 gunluk bi rapor almayi dusunuyorum. Mevzuattan haberi olan birisi aydinlatabilir mi beni;
1-Carsi izninde aldigim raporu birligimde isletebilir miyim?
2-Aldigim istirahati sivil olarak surdurebilir miyim?
3-Ozel hastane raporu olmasi bi sikinti yaratir mi?
Not: Daha oncesinde evci ve memleket izninde hastane raporu gonderen cok kisi tanimama ragmen boyle bi yontem uygulayan birine denk gelmedim henuz.
Tesekkurler

 
ben mi tutayım? tutacaksın tabi.

sorun gelirsek dediğini yapan arkadaşlarım oldu. biri ayağını kırdı 45 günlük hava değişimi altı askerliği bitirdim derken 3 günlüğüne geri geldi.

ama senin dediğin çakallığı da yapan çok. senin askerde olduğun müddetçe hastane deki her türlü işin sevke tabi. birliğinden sevk alıp hastaneye gidebilirsin. önce revir sonra askeri hastane yoksa sağlık ocağı

yani çarşıdayken olmaz. memleket izni al evine git. rapor alamasan da bir haftalığına git kafa dağıtırsın iyi gelir.

özel hastane geçerli ama nolur ne olmaz devlet hastanesine git.
  • mr fusion  (05.06.15 22:51:17) 
1- çarşı izninde kafanıza göre aldığınız izin askeriyede geçmez. önce sevk almanız lazım, birliğinizde revir (askeri doktor) vardır. ona gidip derdinizi söyleyeceksiniz, o da kendisi çözemeyeceği bir olaysa hastaneye sevk edecek. bulunduğunuz yerde askeri hastane varsa öncelikle oraya sevk eder. rahatsızlığınızın ilgili olduğu uzman doktor askeri hastanede yoksa devlet hastanesine sevk eder.

2- sivilden kastınız eve gitmekse belli bir sürenin üstü (11 gündü sanırım) raporda eve gidiyorsunuz. ufak ameliyatlarda bile eve göndermemek için bu sürenin altında rapor veriyorlar genelde. bir de ben askerdeyken çıkan bir kanunla askerlik sürenize oranlı bir sürenin (6 ay için 15 gün mesela) üzerinde rapor aldığınızda, bu sürenin üstü askerliğinize ekleniyor. yani 1'er günlük 20 defa rapor alsanız da 20 günlük tek rapor alsanız da limit sürenin üstü askerliğinize ekleniyor. bu sürenin altında rapor aldığınızda koğuşta yatıyorsunuz istediğiniz gibi, nöbet filan yazamıyorlar.

3- özel hastaneye sevk (sevki vurguluyorum dikkat ettiyseniz) diye bir şey duymadım. öncelik revir, olmazsa askeri hastane, olmazsa devlet hastanesi şeklinde gidiyor silsile.

evciden rapor gönderenlerde de bir detay vardı, hatırladığım kadarıyla sadece acilden alınan raporlar kabul ediliyor bu şekilde. bunun dışında memleketinizde yine askeri hastaneye gitmek zorundasınız.

not1: 4 aydır askerlik yapıp bu konulara aşina olmamanız enteresan.
not2: yukarıda verdiğim günler sallama, tam hatırlayamıyorum
  • paltar yuyan masin  (06.06.15 00:05:00) 
askerliğin en büyük sorunu nöbettir. yapacak bir şey yok dostum. bizde çaprazda durduk gecenin bi yarısı götümüz dona dona. sırayla bu işler.

şimdi rapor alman için iki yol var. birincisi revire çıkıp(inandırıcı bir neden bulman lazım) kışladaki doktor seni askeri hastaneye ya da sivil hastaneye sevk eder. orada duruma göre doktor yatak istirati filan verirse verir. burada hatırladığım kadarıyla 10 gün den fazla olması lazım ki bölük komutanın seni kanunen evine gönderme izni verir. yoksa 10 gün koğuşta yatarsın ama nöbet tutmazsın içtimaya filan girmezsin. yani komutanının insiyatifinde bu izin durumu

diğer seçenekte 3. madde de yazdığın gibi izindeyken iş göremez raporu alırsın hastaneden.. onu kışlaya faxlarsın.
yalnız dikkat et kısa dönemsen 15 günden fazla alma yoksa askerliğin uzar. bide daha önceden yatak istirahatin varsa onlarda eklenir.
revircinden de teyit al yatak istirahatin var mı yokmu diye.
  • gibicibicis  (06.06.15 11:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.