[]

Starbuckstan kahve almak ve bunu evde yapmak

kahve makinam yok ama, böyle bir sorunumuz var.
paket kahve alsam? evde nasıl yapabilirim?

ayrıca çektirmem gerekir mi? nescafe mantığıylamı yapmam gerekir? French press mi almalıyım yoksa?


teşekürler

 
kahve makinan yoksa french press al bir tane. mudo, migros falan ak buralara. fiyat aralığı değişiyor.
starbucksta çektirirsin, evde hazırlar içersin.

aslında tchibodan da alabilirsin 50 gr-100 gr taze taze. starbuckstakiler daha büyük, hemen bitmez.
  • april12th  (05.06.15 18:53:37) 
nescafe mantığıyla hiçbir şekilde ilginiz olmayacak. makina almayı planlamıyorsanız(35 liraya sinbo vardı eskiden, yeterli), french press ile kullanacağınızı söylersiniz aldıktan sonra ona göre çekip aynı paketine doldururlar. french press veya makina biri şart. alırken de ona göre kalınlığını ayarlayacaklar çekimin.


  • prodeq  (05.06.15 18:55:02) 
french press alıp kahvenizi french prestte yapacaksanız kahveyi ona göre çektirmelisiniz. yani alırken belirtmeniz lazım french press için diye.
ayrıca starbucksda instant kahveler de satılıyor. ve bunlar nescafe mantığı ile hazırlanıyor. sonuç nescafe ile kıyaslandığında fena değil ama french presste hazırlanan filtre kahvenin yerini tutmaz elbette. ayrıca french presste sütünüzü de koyulaştırabilir ve köpürtebilirsiniz, sütlü seviyorsanız kahvenizi, böyle bir artısı da var pressin.
çekilen kahve bayatladı mı bir işe yaramıyor, bunun da göz önünde bulundurun ama ilk yapılışta oranı vs. tutturmak için denemeler yapılacağından normale göre daha çabuk biter kahveniz :)

herkese selamlar bu arada :)
  • iz  (05.06.15 19:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.