[]

Fimlerdeki kesilmiş sahneler neden olur ve full olanı nereden bulabiliriz?

Prometheus filminin tamamını nerede bulabilir şimdi baktım da kesilmiş baya bir sahne var




 
Director's cut editioni full olur filmin. benim bildiğim kadarıyla yapımcı firmalar kesiyor bazı sahneleri, filmi kısaltmak için falan.


  • godoy  (05.06.15 18:47:37) 
filmleri indirmek için aratırken 'extended' yazarsan yanına tam versiyonları çıkar.

şunlar da silinen sahnelermiş. www.youtube.com
  • elorelia  (05.06.15 18:49:35) 
Yönetmen kendi sanatını icra etmek ister. Oysa yapımcı işin ticaretindedir. Anlatıyı yavaşlattığına ve izleyiciyi sıkacağına inanılan sahneler çıkartılarak bir kurgu yapılır yapımcının isteğiyle. Bu dağıtıma verilen kurgudur.

Daha sonra yine filmin hak sahibi, kırpılan sahnelerin, yönetmeni yakından takip eden ve kırpılmış sahnelerin meraklısı insanların etinden sütünden faydalanmak için Director's cut şeklinde bir versiyonunu daha çıkarır sonradan.

Director's cut versiyonunda, diğer kırpılmış versiyona göre anlatıya çok fazla etki edecek şeyler olmaz genelde.

Öyle işte.

Edit: Bir de işin hukuki boyutu var tabii. Yasal olarak zor duruma sokabilecek şeyler anlatıyı fazla bozmayacak kırpmalara maruz kalabiliyor.

Türkiye örneğinden değerlendirirsek; Sinema Genel Müdürlüğü'nün değerlendirme ve sınıflandırmasında daha büyük bir kitleye hitap eder şekilde damgalanmış olmak ticari olarak daha fazla fayda sağlayacağı için daha genele hitap eder şekilde bir kırpmaya gidilebiliyor Türkiye'deki yapımlarda.
  • scent of a pastrami  (05.06.15 18:56:29 ~ 19:00:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.