[]

Turkcell TC Kimlik Numaramı Sordu

Biraz önce turkcell'den bir mesaj geldi (isim olarak TURKCELL yazıyor) metin şöyle;

Değerli müşterimiz, sistemleriizde tc kimlik numaranız bulunmamaktadır. Lütfen 11 haneli TC kimlik numaranızı 5955'e gönderiniz. Tc kimlik numaranızı göndermemeniz durumunda Elektronik Haberleşme Kanunu gereğince hattiniz görüşmelere kapatilacaktır.

O kadar kaydım kuydum var zaten TC numaramı ekleştirememişler mi şimdi anlamadım? Nedir ne değildir bu durum, başka bu tip mesaj alan var mı?

 
büyük yalan olabilir, öğrenmenin tek yolu 444 0 532 den 5955 servis numarasından mesaj aldığınızı iletmek. göndermeyin etmeyin.


  • kobretti  (10.09.09 15:06:03) 
gerçek olduğunu zannetmiyorum, gerçek ise turkcell hattınızın kapanmaması için sizi yüzlerce kez arayarak bir şekilde o numarayı alır. onun için aramalarını bekleyin mesajlara itibar etmeyin, ya da en temizi müşteri hizmetlerini arayın.

edit: tekrar düşündüm de turkcell vergi numarası veya kimlik numarası olmadan size fatura kesemez, yani kimlik numaranız vs. vardır onlarda.
  • mahallenindelisi  (10.09.09 15:07:45 ~ 15:08:51) 
bence yollamanızda bi sakınca yok.. aynı mesajı bana yolladılar hattı açtırdığım ilk hafta.. çünkü sadece tc kimlik no ile bir işlem yapılamıyor.. numarayı isteyenin sahte kişilik olduğunu varsayarsak sadece kimlik no ile bir halt yiyemez..
HATIRLAYINIZ: key ödemelerinde binlerce kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası + ne kadar para alacağı kamuoyuna internet aracılığı ile sunuldu.. hatta kimi kişiler arkadaşlarının daha yüksek para aldığını görünce hastirrr benden yüksek alıyor serzenişinede girişmişlerdir.. herşeyi geçelim bunu devlet kendi eliyle yaptı yahu.. :)

  • synche  (10.09.09 15:11:32 ~ 15:17:59) 
  • aakuru  (10.09.09 15:14:50) 
aradım, öğrendim varmış böyle bir olay. 10 kasım 2009'a kadar güncellemek gerekiyormuş TC kimlik numarasını.


  • ding dong bizim kasap moo moo inekler 2  (10.09.09 15:16:01) 
Bekleyin yollamayın, hangisiydi hatırlamıyorum ama yollamassan hediye kontör önermeye başlıyodu. 50-100 kontöre kadar çıktıklarını duydum...


  • selimse  (10.09.09 15:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.