[]

DM'den gelen mesajı şikayet etme

selamlar,

bazı arkadaşlar ağza alınmayacak küfürlerle DM'den yürümüş bana. bu arkadaşları önce site yönetimine şikayet etmek niyetindeyim, ardından bir sonuç alamazsam adli yollara başvuracağım. bununla ilgili nasıl şikayette bulunuyoruz? mallar listesine ekle deyince sanırım sadece blokluyor, yokmu yönetime admine bildirme gibi birşey?


 
Özelden edilen küfüre site yönetiminin yapacağı bir şey yok. Senin yapacağın tek şey engellemek oluyor. Adli yollar da klasik suç duyurusunda bulunma şeklinde oluyor ama bir sonuç alabilme ihtimalin az. Böyle konulara çok takılma, engelle geç. İnternette her yapılanın peşine düşmek zaman kaybı.


  • osurdum  (05.06.15 13:41:53) 
@osurdum

ortada ciddi bir amaç olsa bir mevzu olsa sinirlenmiş diyeceğim de o da yok. kapasitesi yetmemiş anlamamış beni afedersin götü de yememiş dm'den yazmış. çok takılmam böyle şeylere ancak özellikle eksi gibi bir yerde bununla karşılaşınca insanlara az biraz haddini bildirmek gerekiyor. madem sitenin yapacağı birşey yok adli yola başvururum o zaman. insanlar ellerine dillerine hakim olmalı, olamıyorsa bir şekilde eğitilmeliler.
  • KidLazer  (05.06.15 13:44:46) 
Sana katılıyorum ama sonuç alabileceğine olan inancına katılmıyorum. Suç duyurusuyla bu kişileri eğitebileceğini sanıyorsan, zamanın da bolsa kolay gelsin. İnternet üzerinde bir kişinin bulunması artık eskisi gibi kolay değil. Bu işin sonu yok, o yüzden takmamanı önerdim.

Bu arada küfür edilme olayı senin köpeği öldürme sorundan dolayı sanırım. Başlığında ciddi ciddi köpek öldürmekten bahsettiysen(okumadım) hakaret/küfür edilmesini doğru bulmamakla birlikte tepki almana şaşırmadım.
  • osurdum  (05.06.15 13:47:51 ~ 13:48:31) 
www.eksiduyuru.com

bu duyuruda detaylıca anlattım. bu hafta ben de duyurudan birini savcılığa şikayet ettim, avukatla konuştuğumda aldığım bilgileri de yukarıda yazdım. compumaster ve modların hiç umrumda değil. adli yollardan hakkını ara, sonuç alma ihtimalin de az değil. yanına kalmasın. yalnız karşılık vermemeye dikkat et, en ufak bi karşılık verirsen herhangi bir şansın kalmıyor.

@osurdum, sonuç alıyorsun inan bana. varsayımla konuşmuyorum, kesin bilgi yayabilirsiniz:) bu siteye 1 kere bile kendi ipsi üzerinden girdiyse bulmak çok çok kolay. silmesi de bir işe yaramıyor, siteler 2 senelik logları tutmak zorunda ve savcılık istediğinde bilgilerini vermek zorunda. compu zaten bu noktada sıkıntı çıkarmıyor amerika'da olmasına rağmen. konuyu bilmiyorum, sadece hakaret kısmı için yazdım bunları.
  • ack3000  (05.06.15 13:50:14 ~ 13:52:10) 
@osurdum

evet konu onunla ilgili. ancak ben de köpek sahibiyim ve oyle bir manyaklık yapacak halim tabiki de yok. adli sicili de temiz olan biriyim. oradaki amaç ne kadar sinirlendiğimi mecazi yolla anlatmaktı. insanların bir başkasını tanımadan böyle laflar etmesine taviz veremiyorum. bir tepki dile getirilecekse 'ciddiysen bu mesajını kınıyorum, insan veya hayvan hayatı kimsenin boyunduruğunda değildir' dersin geçersin. orospu çocuğu demek de nedir?!

@ack
inceliyorum şimdi çok teşekkürler
  • KidLazer  (05.06.15 13:53:12 ~ 13:53:33) 
çok alakasız ama dm nedir?

pm olsa gerek?
  • gliderpilot  (05.06.15 14:48:24) 
direct message


  • KidLazer  (05.06.15 16:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.