[]

Açlık kan şekeri ölçümü

Selamlar,

TEST:
Sabah ölçüm yaptırdım. Yaklaşık 14 saattir bir şey yememiştim, sadece su içmiştim normal şekilde. Son akşam yemeği de protein ağırlıklı, şekersiz, ekmeksiz idi. Sonuç 91 çıktı. İnternette genelde 90'ın, normalin üst sınırı olduğu yazıyor, eğer yanlış değilsem.

TEST ÖNCESİ DURUM:
Yaklaşık bir aydır bayağı iyi besleniyorum, buğdaylı hiçbir şey yemiyorum (mesela ekmek komple bitti), salata, et, yumurta, protein, ton balığı, kuruyemiş ağırlıklı besleniyorum. Kilom 80'den 74'e düştü. Kilolu değilim ama göbekten kurtulmaya çalışıyorum. 73 ideal kilom mesela. Boy 1.77 filan.


Bu duruma göre açlık kan şekerimin bayağı düşük olacağını tahmin etmiştim (Belki de yanılıyordum).

EK BİLGİLER:
Bir de geceleri sürekli ağzım kurur, bir iki yudum da olsa gece kalkıp su içerim uzun zamandır (ki zaten bu durum bende gizli şeker endişesi yaratmıştı).

Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?
Ayrıntılı tahlil henüz yaptıramadım.

 
şeker konusunda yeni öğrendiğim bir mevzu var(ilkyardım kursunda)
şeker yüksekse ölmezmişsin, düşükse ölürmüşsün. 30'un altına inince ölüm yaklaşıyormuş

  • probiyotik  (05.06.15 13:24:15) 
1. internetteki referansları değil kan verdiğiniz yerdeki referansları alt ve üst limit olarak almalısınız. her alet bir değil

2. 90'ın üst limit olduğunu hangi kaynaktan okudunuz çok merak ettim genellikle 100 hatta 106 üst limit kabul edilir.

3. açlık grevi de yapıyor olsan kan şekerin kritik seviyelerin altına pek düşmez (tabii ki bu bir abartma, ama ne demek istediğimi anlayabilirsin) bunun sebebi insulin ve glukagondur. ayrıca vücudundaki depolardır.
  • la noix  (05.06.15 13:34:31) 
tokluk kan şekerini de ölçtür asıl önemli olan o.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (05.06.15 13:40:44) 
90 için normalin üst sınırı demiştim yukarıda. 70-110 diyenler var. Değişik değerler söyleniyor anladığım kadarıyla (tekniğe göre herhalde). Doktor normal dedi ben de başka bir şey sormadım öyle deyince.

(git: www.reaktifhipoglisemi.com şurada şöyle diyor :
Daha önce yapılan araştırmalar ve kriterler ile açlık kan şekeri 100 -126 mg/dl arası ise gizli şeker, 126 mg/dl ve üzeri ise şeker hastalığı (diyabet) tanısı konmaktadır. Yaptığımız yeni araştırmalar açlık kan şekeri 90 mg/dl ve üzerinde olan kişilerde de gizli şeker hastalığının önemli bir oranda olduğunu gösterdi.


Ekşiciler başka başka şeyler söylüyor :)
eksisozluk.com
  • puc  (05.06.15 13:44:00 ~ 13:45:37) 
biraz daha google araştırması yaparsan böbrek komplikasyonlu diabet hastası çıkarabilirsin kendini, ha gayret

doktor ne bilir ki
  • la noix  (05.06.15 13:49:45) 
haksızlık ediyorsun sanki. öyle bir niyette değildim. sadece bu konuda bilgim yok, buradakilerin de tecrübesini alayım istemiştim. gücendirdiysem kusura bakma.


  • puc  (05.06.15 13:51:32) 
Gayet normal kadınlar kulubü bilgilerini dikkate alma :)


  • lal u ask  (05.06.15 15:06:39) 
74 kiloysan ve gobegin varsa; 73 kilo ideal kilo degildir.
diyabet tiplerini karistirmayin. beslenmenin olusturdugu seker hastaligi ile genetik seker hastaligi farkli.

ek olarak @probiyotik; senin soyledigini, "demek ki ben seker tuketmeliyim" diye anlayanlar oluyor genelde; dikkat etmek gerekli.
  • sage  (05.06.15 15:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.