[]

bizim olmaya gelen kedi yavrusu

dün gece yarısı apartmanda kedi sesi duyunca binanın kedilerinden birine bişey oldu sanıp kapıyı açmamla ufacık bi yavru daldı içeri. girdiği gibi de sanki evi bilirmiş gibi direkt salona girdi, koltuğa çıkıp yattı. muhtemelen en fazla 2 aylık bi dişi bebek. hemen karnını doyurduk, su verdik, sevdik, oynadık. üstü başı tertemiz. ya evden kaçtı ya da biri aldı bakmak zor gelince kapıya koydu. bizim binada da çok sayıda kedi olduğundan kokuyu takip edip gelmiş olabilir ama o minnacık haliyle tee 3. kata çıkıp özellikle bizim kapıda durum hemen içeri girmesi çok hoşuma gitti. bu bizim olmaya gelmiş resmen diye düşündük. evde yavru kedi için hiç bi hazırlığımız yoktu tuvalet problemi olmasın diye yine kapının önüne koydum yatarken. sokak kedisiyse annesi arıyosa bulma şansı olsun dedim ama sabah işe giderken yine girdi içeri. zor bela yine kapının önüne koydum dedim burdan ayrılma akşam görüşürüz.

kediyi sahiplenmeyi çok istiyorum fakat 13 sene koyun koyuna yattığım kedimi kaybedeli kısa zaman oldu ve onun yasını atlatamamışken üzerine gül koklamak gibi geliyo bu durum. bi de bi kedinin daha öldüğünü görmeye dayanamam diye de düşünüyorum. işin psikolojik boyutları çelişkide bırakıyo beni.

ayrıca evin içinde bütün gün bazen hafta sonları da dahil gündüz yalnız kalacak. evde kendine zarar verebileceği çok fazla şey var gibi, her baktığım yerde şurdan düşebilir, şunu düşürüp kırarsa bi yerine batabilir gibi geliyo, bu sefer işin vicdani boyutunu düşündükçe daralıyorum. ayrıca maddi olarak da şartlarımız günlük bakımına yetse de allah korusun büyük bi ameliyat vs geçirmesi gerekse karşılayacak gücümüz yok. öğrenci evinden hallice yaşıyoruz evlilik borçlarından ötürü. götümüze don alamazken böyle bi sorumluluğa girmek sorumsuzluk mu acaba diye düşünüyoruz.

önceki kedimi sahibi ölünce almıştık ve inanılmaz iyi eğitimliydi hiç sıkıntı yaşamadık onca sene içinde. ama bi yavruyu eğitecek kabiliyet ve sabra sahip miyim bilemiyorum da. eşimin evde ilk evcil hayvan tecrübesi olacak. ne kadar yardım edebilir bilemiyorum ama elinden geleni yapacağından eminim.

biz çok düşündük karar veremedik almakla ona iyilik mi kötülük mü yaparız diye, siz olsanız ne yaparsınız?

ek soru: daha önce beslediğim kedi erkekti, ailemde her evde evcil hayvan var fakat hepsi erkekti. dişi kedinin erkeğe göre daha zorluğu-kolaylığı neler var hiç bilmiyorum. dişi kedi sahiplerinden de fikir alabilirsem çok sevinirim.

edit: bahsi geçen prensesin fotolarını da ekledim :)

 
lanet olası yavruya bak lanet olasıca.
300 tl gibi bir parayı kısırlaştırılmasına harcarsınız, 4-5 ay sonra. hayvan ayağıyla gelmiş, buyur etmemek ayıptır.

  • kargn  (05.06.15 09:34:31) 
şimdi en şirin zamanlarıdır, bırakmak çok zor geliyor anlayabiliyorum.
fikir veremem ama çok güzel insanlarmışsınız demeye geldim.
sadece bunun üstüne bu kadar düşünmüş olmanız bile onun için iyi bir aile olacağınızı gösteriyor bence.
  • kahin ahtapot paul  (05.06.15 09:36:31) 
bence başınıza gelen olay çok ironik olmuş kedinizi yeni kaybetmişken, ben olsam asla bırakamazdım..

öncelikle 2 aylık kedi tam bir canavardır, öyle zarar görür, ameliyat parası filan hiç boşuna düşünmeyin. bizim kapımızın önüne geçtiğimiz aylarda bir anne yeni doğmuş 5 yavrusu ile geldi. ne yapacağımızı şaşırdık ve dayanamayıp eve aldık. dediğiniz gibi maddi olarak da hiç uygun değildik. ama işte kendi kendilerine büyüdüler:) hepsini yuvalandırdık. 2 aylıkken tam bir canavar olduklarını oradan biliyorum. neler yapmadılar ki.. nerelerden düştüler, birbirleriyle savaştılar. inanın bizim içimiz giderken onlar bir şey olmadan azmaya devam ettiler:) kediler akıllı hayvanlar, merak etmeyin kendilerine zarar verecek şeyden uzak dururlar, siz pencereyi açık bırakmayın, onun dışında o sağlıklı şekilde büyür.

dişi kedinin hiç sıkıntısı yoktur, hatta erkekten daha kolaydır. 6 aylık civarı kısırlaştırmanız gerekir. sonrası rahat. evde kalmalarında da bir sorun olmaz. ona bir iki oyuncak bırakırsınız o oynar sıkılmaz. eve gelince de siz oynarsınız ilgilenirsiniz. tuvaletini gösterin patisini burnunu kuma sürün o gider oraya yapar.

ne sıkıntısı olacak ki, eminim evinize hareket getirir, hazır kucağınıza kadar gelmişken bırakmayın bence:)

edit: kısırlaştırma 100 tl belediyede.
  • kaputt  (05.06.15 09:36:49 ~ 09:37:14) 
Hem dişi hem erkek kedi besledim. Dişi kedi daha kolaydı benim için. Hem kırıp dökmüyor hem evin içinde oradan oraya koşup durmuyor daha sakin. Kum eğitimi de içgüdüsel bu hayvanlarda bi kere kumlarının içine koyun hep gidip oraya yapıyolar zaten. Eğitimine çok zahmet harcamanıza gerek yok yani kedi bu, o sizi eğitir :)


  • rakidabalikolsa  (05.06.15 09:48:01) 
kapıya kadar gelmiş 2 kez içeri girmiş. umarım akşam bıraktığınız yerde bulursunuz, yoksa içimden bir ses bulamazsanız kendinizi suçlayacağınızı söylüyor.

eğitimini de çok düşünmeyin. tuvalet eğitimi verseniz yeter bence, ki o da kolay sanırım (bahçede 1 sefer kedi bakmışlığım var sadece, tam bilemiyorum). gazetemi getirsin, otur diyince otursun, yat deyince yatsın gibi şebeklikler yaptırılması hayvanlara bana komik geliyor.

3 erkek köpekten sonra bi dişi köpek aldık 10 sene önce. işyerinde olacaktı. babam o yüzden başta "ya dişi yapabilir mi" falan diye tereddüt etti ama "erkeklerden ne hayır gördük baba" diyerek dişiye ikna ettim (erkek köpeklerimiz hep çalındı, 2'sini yakaladık geri aldık. biri sonra kendisi kaçtı, biri pazar günleri kendine taş atanlara 2 kere saldırınca göndermek zorunda kaldık. o göndermek zorunda kaldığımızın ardından çok ağladım ama babam da haklıydı)

neyse sonuç olarak dişi köepk 10 yıldır bizle beraber. ne çalan oldu, ne belediye zehirleyebildi (tanımadıklarının verdiği yemeği yemiyo) bi de mahallenin erkek köpeklerini örgütleyip koruyo :D
  • la noix  (05.06.15 09:50:55) 
bi kiz bi oglan vardi evde. oglan ariza kiz melekti. bunlarin bebeleri oldu. kiz bebe tertemizdi, fit fit yalardi kendini. oglan bebe pis pis gezerdi. disi daha rahat olur bence.

bi de yani kapiya gelmis yahu! bu devirde insanin sevgilisi gelse yukari cikmiyor asagidan sesleniyor hadi diye.
  • jimicik  (05.06.15 09:55:00) 
valla çok net bi şekilde iyilik yaparsınız da umarım iki kere kapı önüne koyduğunuz ufacık yavruyu bulursunuz dönüşte.
ayrılma demişsiniz gerçi...

ben gerçekten anlayamıyorum. üzgünüm anlayamıyorum bu bahaneleri. psikolojik boyutlar falan aşıyor beni. sizi adeta seçmiş bir hayvanın hayatını kurtarmakla kurtarmamak arasında seçim yapacaksınız. aslında basit. üstelik bu bir kedi. dişi erkek nasıl bir fark bekliyorsunuz onu da anlamadım. hani köpek olsa daha ağır bir sorumluluk elbette.

neyse, kısırlaştırma 300 tl diyen arkadaş herhangi bir araştırma yapmamış sanırım bu konuda. yaptıysa da yeterince yapmamış. 100 tl belediyede aylar sonra yapılacak bir ameliyatın parası.

bilmiyorum döndüğünüzde bulursanız bakın bence.
  • sibertenik  (05.06.15 09:57:20 ~ 10:02:24) 
henüz olmamış olaylar için kaygı çekmeye gerek yok, belki de olmayacak bu saydıklarınız.
umarım akşama kadar orada kalır ve siz de eve alırsınız :D

Sizi iyileştirmeye gelmiş o.
Ayrıca snaırım 1 aylık falan, 2 aylık değil henüz. ama kuru mama yer gibi de duruyor.
Yavru kediler için yaş mama ve kuru mama alabilirsen az gramajlı, karıştırıp verebilirsin.

bi de, kum dert olacka gibiyse tüyo, evdeki gazeteleleri elinle şerit şerit yırt (ince uzun işte), sonra bunları bir leğene koy. kediler bunun da üzerine yapabiliyorlar, eğer çok sıkıştıysanız bunu deneyebilrisiniz.

bi de, kediler hemen eğitiliyorlar. diğer "yeni kedi / yavru kedi" başlıklarına bakarsan neler yapman gerektiğiyle ilgili genel noktalara değinildi, en azından ben değinmiştim.
Bebek kedi başka bir şeydir, hemen aşık olursun.
Eve de alışır hemen merak etme :)

edit: dişi kedi daha uysal demişler, yok öyle bir şey ! ..ya da benim kız defolu :D
Evdeki tek kuduruk o. Sinek için perdelere atlayıp tırnaklarıyla perdelere tutunuyor. PErdeler delik delik, sürekli dikiyoruz :)
Yani bu kedinin huyuyla alakalı, cinsiyetiyle değil pek.

bi de bizim kollektif bi bloğumuz var, kedilerle ilgili yazıyoruz. oradan:
sokakta yavru kedi buldum konulu: kedianasi.com
ev eşyaları ve kediler konulu: kedianasi.com
  • aithra  (05.06.15 10:05:03 ~ 10:09:48) 
camlara,balkona dikkat demeye geldim. küçükken denge durumları iyi olmuyo, bizimki 5 aylıkken balkondan düştü, kalçasını kırdı, iç kanama geçirdi... allahtan şimdi iyi ama veteriner parası belimizi bükmüştü o zaman için, 2000 liraya yakın ödedik diye hatırlıyorum.


  • physcos physcos  (05.06.15 10:06:37) 
ebru gündeş mi niye bU?


  • difdiringi  (05.06.15 10:13:43) 
ah bir de dünyalar güzeliymişşşş, bırakılır mı bu :)))


  • kaputt  (05.06.15 10:39:43) 
ehhehehe @difdiringi +1

alın anacım bişey olmaz. sizden daha iyisini mi bulacak? pek de güzelmiş şansınıza.
  • gkhncnzdgn  (05.06.15 10:52:47) 
kedi eve neşe atıyor yorumuna katılıyorum. babamı sadece kedi salak salak hareketler yaptığında gülerken görüyorum. bir de galatasaray derbi kazandığında arkadaşlarıyla dalga geçerken.


  • himmet dayi  (05.06.15 10:54:29) 
offf çipile bak yaaa. çok şanslısınız bence. eski kedinizin yasını tutarken kendiniz gidip yeni bi kedi alamazdınız isteseniz de. bu durumda kedinin sizi alması en mantıklısı olmuş.


  • elorelia  (05.06.15 11:13:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.