[]

Vergi işleri

Selamlar,

Kısaca yaşadığım durumu özetleyim, bana bu işin çözümünün olmaması çok saçma geliyor;

Bir firmaya fatura kestim ve bu ödenmedi. Ben de dava açmak için başvurdum. fakat alacaklı olduğum adamın birçok yere borcu varmış ve intihar etti. Vergi dairesine gittim, dedim "bu firmayla yaptığımız sözleşme burada, kestiğim fatura burada, paramı alamadım mahkemeye başvurdum belgeleri burada. Dolayısıyla ben paramı alamadığım ve bundan sonra da alamayacağım için bu vergiyi ödeyecek durumum yok. Ne yapmamız lazım?" Vergi dairesindeki müdür yardımcısı da "benim için esas olan faturadır, paranı alıp alamayacağın vergi dairesini ilgilendirmez biz senden bu parayı alırız" dedi.

Yahu böyle şey mi olur, paramı alamadığıma yanmıyorum artık bir de üstüne vergi yükü bindi.

 
icraya verip tahsil edemediğinde o tutar sanırım kurumlar vergisi matrahından düşüyor. adam canından olmuş, ondan büyük kayıp yok, ancak icra dairesine gidip durumu anlatıp böyle bir işlem görmesi sağlanabilir.
ancak bu süre içerisinde vadesi geldiği için geçici vergi ve kdv ödenmeli. malesef.
vergi dairesi müdürünün dediği gibi tahsil edilip edilmediği devleti bağlamaz, devlet "ben beyanına bakarım paramı alırım karşim" diyor.

muhasebeburosu.com

özeti; " Bu alacakları gider olarak gösterebilirsin ancak dava açılmış olması veya icra safhasına geçilmiş olması gerekir"
  • screamshot  (05.06.15 09:07:11 ~ 09:11:39) 
alacağın tahsilinin imkansız hale gelmesi ve bunu bir şekilde kanıtlaman lazım.


  • dokuzonbeş  (05.06.15 09:12:08) 
Zarar diye bildiriyorsun sanırım, 2014 zararı misal. Muhasebe kodu var onun, kodlar içinde arat.
Bir sornaki seneye düşülüyor galiba.
Geçen senelerde bzim de bir müşterimiz battı, çekler döndü.
Bankalar çeklerin asgari tutarlarını ödedi ve kalan miktarı zarar diye girdik sene sonunda.
Dönüş olursa da zarardan dönme benzeri bir durum var.
KAyıp olarak görülecek bu sizin muhasebesel toplamda.
  • aithra  (05.06.15 10:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.