[]

Seçim sorusu: 276 vekil sahibi parti güvenoyu alsa

ve hükümeti kursa, bir zaman sonra bir vekil o partiden istifa etse o hükümet düşer mi direk? Yoksa güvenoyu sadece 1 defaya mahsus hükümet kurulurken mi alınıyor? bir de herhangi bir yasanın geçmesi için 276 kabul oyu mu gerekli?




 
güvenoyu yeniden ister muhalefet, 276 çıkmazsa hükümet düşer.

yasamalarda 276'nın yakalanması gerekir.

dolayısıyla iktidara 276 değil, aşağı yukarı 300 gerekir. bunun hastası var, seyahati var, ölümü var, istifası var...
  • uzdeniz  (04.06.15 23:14:29 ~ 23:14:49) 
1-Düsebilir, güvenoyu sadece 1 defaya mahsus hükümet kurulurken alınmıyor.
2-Bir kanun tasarı veya teklifinin tbmm genel kurulu tarafından kabul edilebilmesi için, önce genel kurulda toplantı yeter sayısının bulunması gerekir. (toplantı yeter sayısı=meclisin 3'te 1'i=184) Toplantı yeter sayısı varsa, görüşmelere başlanır. Bir kanun tasarısının kabul edilebilmesi için toplantıya katılanların yarısından bir fazlasının kabul oyu gerekir. Ancak bu kabul yeter sayısı, üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından, yani 139 milletvekilinden az olamaz.

  • yuzır  (04.06.15 23:26:43) 
Hükümet milletvekili sayısıyla değil güvenoyu sayısıyla kurulur. Hükümet kuran parti isterse 10 kişilik bir parti olsun, 276 oy alabilirse kurar. Yani milletvekisi sayısı en baştan itibaren önemli değil, sonrasındaki istifalar hiç önemli değil. başta yapılan veya tekrarlanan güvenoyu sayısı önemli.

genlde partiler hem güvenoyunu hem de yasa tasarılarına kullanılan oyları grup halinde verdiği için milletvekili sayısı önemliymiş gibi görünüyor. Ama teoride sadece oy sayısı önemli (ki bu genelde milletvekili sayısına eşit/yakın çıkıyor).
  • harzem  (04.06.15 23:54:42 ~ 23:55:19) 
her zaman tam sayıdan hesaplanır,5 vekil ölse de 276'dır güvenoyu sayısı.


  • pamplona  (05.06.15 01:59:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.