[]

Almanya vs. Usa

Evet, bu iki ulkeden birinde yasama sansiniz olsaydi hangisinde yasamayi isterdiniz?
Argumaninizi desteklerseniz sevinirim, nedenleri?



 
abd. daha az türkiye'li olması önemli bence.


  • yedekhesap  (04.06.15 21:57:26) 
argümansız cevap veriyorum üşendiğim için.
almanya

  • Sskywalkeremre  (04.06.15 21:59:07) 
ABD. Turk olmak sikinti Almanya'da.


  • hot potato  (04.06.15 22:08:48) 
Almanya'da etnik kökenli olarak ön yargısal bakış hem halkın bir kesimi hem de devlet tarafından mevcut(katiyen haklı olarak).

ABD'de ise sisteme dahil olduğun sürece sıkıntı yaşamazsın.

ABD'yi seçerdim.
  • Octavarium  (04.06.15 22:20:26) 
abd türkiye'nin makyajlı hali. aynı ekonomik sorular aynı gelir adaletsizliği orada da var. sigorta sistemleri bitik.
almanya derdim.

  • retiredcolonel  (04.06.15 23:17:33) 
mülteci olarak gitmeyeceğini düşünerek usa diyorum.

güzel bir background sahibiysen iyi bir iş bulup güzel bir hayat sürebilirsin. ayrıca türklerle istediğinde takılır istemediğinde internasyonel devam edersin hayatına.

erkeksen arabaların ve benzinin ucuzluğu kadınsan bütün markaların aşırı ucuz olması cezbedici etken olarak düşünülebilir ekstrasında.
  • terlikli cita  (04.06.15 23:34:52) 
iş güç sahibi ve tahsilli biri olarak gideceksem kesinlikle almanya. amerika'nın da kendine has güzellikleri var, zaman zaman kafa olarak oraya kayıyorum ama almanya benim için ikinci vatan gibi bi' şey, çok seviyorum. bir kendi yaşadığım toprağı bir de almanya'yı korumak için ölürüm anasını satiyim. beni çeken dalganın köpürtmesi. anlayamazsınız.

almanya nasıl sevilmez yahu. almanya gibisi var mı. beni düsseldorf'a koysunlar başka hiçbi şey aramam. bi şekilde yolumu bulurum. vay anasını be. almanya be. dalga mı geçiyosunuz abi, almanya vs abd nedir. of çok duygulandım. almanya benim kanım, almanya benim canım. adeta mayamda var. benim hayatımın fon müziğiydi ramştayn be. ramştayn'la büyüdüm. almanya'ya gitmeyeyim de nereye gideyim.

www.youtube.com
  • der meister  (04.06.15 23:44:15 ~ 23:45:09) 
@der meister, adi ustunde dussel-dorf koy yani, kim koyde yasamak ister ki :)))

buyuk hayalleriniz varsa, abd; kucuk hayalleriniz, maasim olur evim olur gerisi skimde degil derseniz, almanya. almanlar, kendilerinden olmayan adamin ilerlemesini, yukselmesini istemezler, acik ve net. hicbir zaman hakkettigin parayi vermezler, senden iki gomlek dusuk adam senden iyi durumdadir; cunku o, almandir; sen, turksun. gotune koymusum almanya'nin. 4 yil yasadim, bir daha da kalici olarak bulunmak istemem.
  • ubi dubium ibi libertas  (04.06.15 23:49:00) 
abd'de net bir şekilde. almanya'nın tekdüzeliği ve oturmuş türk önyargısı gerçekten insanı uzun vadede bitiriyor.


  • roket adam  (05.06.15 08:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.