[]

topuklu giymeyi sevenler

ey topuklu giymeyi çok seven ve çoooooooooook rahat ya gibi duruş sergileyen hemcinslerim!

acil gelin! hatta sizin gelin ile bize gelin xD


topuklu giyerken nelere dikkat ediyoruz? ( ayakkabı kaliteli öyle topuk kısmı Allahına ters bakmıyor herşey normal)

ama 51524522036548328942 saat topuklu ile nasıl ayakta duruyoruz? yani ben duramıyorum siz kesin duruyorsunuz bunun sırrı ne? söz kimseciklere söyleyemeyeceğim...

ayakkabım rahat olmasına ve 8 cm olmasına rağmen (stiletto değil 2 cm cik ön tarafta topuğu var falan) 37 numara olan ayaklarımı 50 numara gibi hissediyorum.

tamam yanımda sandaletim vardı çıkarınca bi rahatlama oldu hala kendime gelemedim de.topuklu ayakkabı ile o geçen saatler bir de rahat rahat yürüme olaylarını nasıl kıskanıyorum :(



anlatın nolur :(
eve geleli 2 saat oldu, ben daha wc ye gidemedim ayaklar kalkmıyor :(

 
Merakla bu duyuruyu takipteyim , herkes açıklasın formülünü lütfen.


  • proustun bir aski  (04.06.15 20:24:32) 
silikon jel tabanlıklar da out olmuyor onlar :/ aza indirmiyor, kenarda kalan kısımları su toplatıyor.

ben ayakları çıkarıp evde bırakıyorum o zaman ya :(

başka?
  • indescribable  (04.06.15 20:27:57) 
hayatımda 2 kere giydim ölüyordum. Sık giymiyorsan çok yüksek olmasın. Bir de dışarı çıkmadan evde giyip biraz alıştır kendini


  • rock n roll  (04.06.15 20:30:32) 
1. Ayak tabanınızın yapısıyla ayakkabının içinin yapısı. Sizin tabandaki ayak kıvrımına mümkün olduğu kadar yakın olması lazım ayakkabının içinin. Ayak tabanınız çok düzse örneğin nasıl basarsanız basın topunklu ayakkabı giyince yine ağrı olur.

2. Basma tekniği. Herkes formül verir ama herkes için aynı formül işe yaramıyor. Kiminde önce ayağın yan taraflarına güç vererek basmak rahat ettirir, kiminde önden arkaya doğru basmak. Zamanla rahat edeceğiniz şekli siz keşfedersiniz.

3. Alışkanlık. Topuklu ayakkabı giyen hemen hemen herkes başlarda zorlanır, sonra uzuuuun bir ara verirse tekrar başladığında yine aynı derece zorlanabilir.

4. Ayakkabının rahatlığı. İç materyalleri, iç astarının altında bir destek olup olmadığı fark ettirir.

5. Kilonuz. Kilonuz arttıkça ayaklara-bacaklara baskı artıyor, o zaman her şekilde ağrınız olabilir.

Topuklu ile uzun saatler ayakta durulmaz bu arada. Durulursa ağrır evet.
  • iamelf  (04.06.15 20:31:52) 
önde az da olsa bir platform (stiletto gibi sıfır olmaması)
arka topuğun çok ince olmaması
ayakkabının deri gibi kaliteli malzemeden olması

saatlerce ayakta durduğum kaliteli topuklularım var. he bazı dolgu topuklarım var, onlarla duramıyorum bazen. kalite mühim

bu arada topuklu giymeyi baya baya özledim ben :/
  • la noix  (04.06.15 20:35:18) 
bundan 2-3 sene once topuklu bir bot almistim; ilk giydigimde ayagimi deli gibi acitiyordu , ben de 1 saat giyip cikariyordum. bir gun mecburiyetten sabahtan gece yarisina kadar ayagimda kaldi, cikarma sansim yoktu. bir de ustune baya yurudum. 3 gun boyunca ayagimi hissetmemistim, resmen eziyetti ama o gunden sonra o bot ayagimi hic acitmadi butun kis giydim. bu kis cikarip giymeyi denedim, yine ayni aciyi cektim. bu yuzden ben de aliskanlik diyorum. alisiyor ayak bir sure sonra bence.


  • fraise  (04.06.15 20:37:07) 
ben rahat topuklu aranırken bir dükkan buldum, orada giydiklerim ayağımda yok gibiydi mest oldum :) adam kendi üretiyormuş, dedi ki hosteslere falan biz üretiyoruz. aldım hemen ama 5 küsur saat giydikten sonra o da mahvetti. bence bunun çaresi yok ya da başka tür bir ayak lazım :)


  • kül  (04.06.15 20:38:06) 
Ayak duruşu falan topuklu için uyuyor yani öyle okudum evet. Leylek gibi dolandım ya bi süre bi ayağım havada falan. Rezil rezil.

Bir diğer platformü deneyeceğim bir de mezuniyet için aldigim şahane bişey var bu ikisini denilen taktiklerle falan deneyeceğim.

Ay ayaklarımı hissetmiyorum kapıya sürünerek gittim resmen
  • indescribable  (04.06.15 20:53:50) 
Ön burun kısmı var ya taban kısmısı hafif kıvrımlı olursa daha kolay yürünüyo. Yani azcık açılı olsun sıfır olmasın yere. Platformlar evet rahattır Ama çok demode yahu çok çirkin duruyor:(( azıcık birazcık olması lazım ama. Evdeyken bolca giyin. Ben çok sevdiğim için küçklüğümden beri evde ha bire giydim. Dans etmeyi de sevdiğimden ayakkabı alırken ilk dans etmeyi deniyorum:')


  • pshasha  (04.06.15 21:15:09) 
hiçbir zaman topukluyla rahat etmedim. ancak düğünüm için özel ayakkabı diktirdim. tarak boyu geniş 37,5 numara. tüm gün o ayakkabıylaydım üstüne bir de baya oynak bir gelindim gece 12,30 da bile ayaklarda sorun yoktu. sonuç doğru ayakkabı bence.


  • cilekli krep  (04.06.15 21:43:36) 
ayakkabı yaptırmak en temizi gibi duruyor ama, her dakika ayakkabı mı yaptıracağız?


  • indescribable  (04.06.15 22:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.