[]

bios ekranı ve grub rescue hatası

bilgisayarda ubuntu ve windows 7 yüklüydü. ubuntu'yu kaldırmaya çalışırken grub rescue hatası almaya başladım. elimde windows cdsi var fakat boot ekranında hiçbi şekilde görülmüyor. uğraşırken yanlışlıkla bios ekranını disable ettim muhtemelen. şu anda bilgisayarı açıyorum ve direkt grub rescue error no such partition yazısıyla karşılaşıyorum. tavsiyesi olan var mı?




 
Dün akşam ben de onla uğraşıyordum. Usbden windows 7 setupini başlattım. Bilgisayarı onarmayi seçtim, başlangıç onarma seçeneğini. Ilk denememde hata verdi. Sonra orada komut satırı açıp "bootrec.exe /fixmbr" gibi bir komut yazdım, daha sonra setuptaki kurtarma da çalıştı. Windows normal açıldı daha sonra. Bu kez de korsan olduğunu anladı windowsun, onu tekrar halletmem gerekti.


  • ron dennis  (04.06.15 18:51:20) 
ben de bios ekranını direkt geçiyor, o kısa sürede de hiçbir tuş kombinasyonuyla giremiyorum. grub rescue geliyor direkt önüme yani.


  • la mort heureuse  (04.06.15 18:53:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.