[]

işyerinde dikkatsizlik ve motivasyon düşüklüğü

5 senedir aynı işi yapıyorum bayıla bayıla. tam istediğim ve eğitimini aldığım işi yapıyorum. işe ilk girdiğimden beri "maşallah çok zeki, bi işi bi kere anlat senden iyi yapıyo" denmekteydi. genelde resmi yazışma yapıyorum ve yazdığım yazılarda hata neredeyse hiç olmazdı. ama ne olduysa son 3 ayda inanılmaz dikkatsizim. yaptığım işi sürekli kontrol etsem de hatayı o esnada fark etmiyorum. iş yoğunluğum %200 kadar arttı sayılara bakınca ama yine de dikkatsizliğe sebep olacak bi yoğunluk değil şimdiki hali. o kadar da basit hatalar ki! sayılarda, isimlerde oluyo. harflerin yerini yanlış ya da eksik harf yazıyorum. ahmet yerine ahemt gibi. ya da tarihlerde benzer hatalar çıkıyo ve bunca zamandır bu işi yaparken ve çok iyi diye anılırken şimdi gerizekalıca hatalar yapıp durmak çok zoruma gidiyo.

yazılarımda hata çıktıkça geriliyorum, gerildikçe daha çok hata yapıyorum ve inanılmaz bi motivasyon düşüklüğüm var artık. eskiden çalışmaktan çok keyif alırken artık işe gelmek bile istemiyorum, çok gergin çalışıyorum. belki kafa yorgunluğudur diye 10 gün izin alıp uzaklaştım ama döndükten sonra da bişey değişmedi. işe yeni girmişim gibi her yazımı 3 kişi kontrol ediyo benden sonra.

üstelik de 2 ay sonra görevde yükselme sınavları var. tercih noktasına gelindiğinde muhtemelen bu hususlar da göze alınacak. ben amir seçecek olsam peşinden uğraşmamı gerektirmeyecek, doğru ve hatasız yazanı seçerim mesela. muhtemelen bizim kurul da öyle yapacak ve beni eleyecek gibi geliyo. zaten iş yoğunluğundan ders çalışmaya ne vakit ne kafa kalıyo bende, hazırlanamıyorum da. bi de bu performans düşüşüyle resmen tüy dikiyorum kariyerime!

ne yapsam da kendimi toparlasam, düzelsem. çok dikkatli yaptığım kontrolden sonra bile hata bulunmasa artık...

edit: kan ve hormon değerlerim normal her yeniden kan verip kontrol ettiriyorum.

 
saglik ocagindan bir kan degerlerine baktir. bazi degerlerin dusuklugu konsantrasyon bozukluguna yol acabiliyor.


  • oshamahue  (04.06.15 12:43:23) 
oshamahue +1
b12 eksikliği falan olabilir, depresyona bile yol açıyor.

  • yue  (04.06.15 12:52:15) 
@oshamahue @yue kan değerlerime baktırdım hatta ilaç tedavim biteli 6 ay kadar oluyo her ay kan verip kontrol ettiriyorum ama onunla da alakalı değil. resmen dikkatsizliğime bahane arıyorum şu an :)


  • kakamelsokoban  (04.06.15 12:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.