[]

neden iş yerleri işçi çıkarıyo

çevremde ki bi kaç firma küçülmeye karar vermiş seçimden sonra işçi çıkaracaklarmış.. hemen hemen hepsi kurumsal büyük firmalar.

bugün sabah da bizim iş yerinde böyle bişey duydum neden insanlar seçimi bekliyor bu arada acayip tırstım ya bizde işsiz kalırsak?

ama asıl sorum şu seçimden ne çıkacağına göre mi bu küçülme olacak ne alaka noluyor da millet bunun planını yapıyo ?

 
yandas olduklari icin olabilir. ihaleler gidecek korkusu.


  • mayeskuel  (04.06.15 09:02:28) 
genel müdürlerin egolarından da kaynaklanıyor bence. ipneler 3 5 kuruş fazla yapacağız diye müşterileri kaçırıyorlar. ne o? hayvan gibi kurumsal firmayız. ay sonunda kepenk indiriyoruz.


  • hede hodo  (04.06.15 09:04:23) 
Çünkü kurumsal firmalar artık yatırım yapmaya korkuyor. Üç tane kıçı kırık sendikanın gaza getirmesiyle milyar dolarlık fabrikalarda üretimin durması ancak burda olur. cebinde iphone 6 ile gezip de 100 lira zam yapılmadı diye grev yapan işçiyi başka ülkede s.kerler afedersin. ben kurumsal firma olsam ben de kaçarım, çin'de kurarım fabrikamı, babalar gibi üretim yaparım. bu ülkeye banka lazım, tefeci lazım amk. sanayi üretim fln bize bi gömlek büyük.


  • animalman  (04.06.15 09:08:51) 
biz de eleman arıyoruz bulamıyoruz :/
gelen eleman da yok evime uzak yok ben adapte olamadım çok zor diye birkaç ay sonra iş bırakıyor.
fakat evet, ortalık çok kötü. zam alabilen çok az. şirketler parayı döndüremiyorlar. müşteri ödeme yapmıyor. fiyatlar tavan yaptı. vs. vs.
  • aithra  (04.06.15 09:20:17) 
zaten işler boktan, seçimde de tayyip 2 laf etse dolar olacak 3 papel.

2,6 dan borçlanıp, 3,0+ dan ödeme yapacağım. E ben iyisi yavaş yavaş daralmaya başlayayım diyorlar.
  • theli  (04.06.15 09:36:26) 
ödeme zincirinde aksamalar olunca bütün sektöre yansıyor.
gizlenmek istenen kriz var. ihracat yapılan bazı ülkelerin karışması da ( ukrayna gibi ) dışarıdan gelen paraya negatif etki yaptı. euro 3tl dolar 2,70 tl bunun sebebi üç beş kişinin iş beğenmemesi olamaz. sendikal hakları hiçe sayarsan götünde patlar bu işler. her taraf imama oldu la. ahirete hızlı bir giriş yapacaz ülke olarak. marmaray var la daha ne mısınagoyyim, bizim milletin saflığına geliyo bazen şaka yollu yazdığım şeylere inanıyo. marmaray var jilet gibi ohh mis.

  • seyduna6687  (04.06.15 10:56:59) 
işçi çıkarırsak insanlar bize oy vermez ne demek yahu? tüsiad'a yönetici mi seçiyoruz, fabrikalara genel müdür mü? bir iş adamının, firma sahibinin oy kaygısı olduğu sonucunu nerden çıkardınız? gerçekten iq'nuz 300 lerde falan, tebrikler.


  • animalman  (04.06.15 14:53:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.