[]

Vejetaryen yemek önerisi/tarifi

Ufak bir kutlama yemeği hazırlayacağım. Kırmızı şarap ile güzel gidecek vejetaryen tarifler arıyorum. Var mıdır tavsiyeniz?




 
mantarli lazanya, corba, yaninda da salata.


  • fraise  (03.06.15 21:56:36 ~ 21:56:51) 
  • elxa  (03.06.15 22:00:47) 
Ev yapımı pesto soslu, yeşil fasülyeli, patatesli makarna. Ben fasülyesiz ve patatessiz yaptım, o bile enfes oldu.

Pecorino yerine parmesan kullanabilirsin. İkisi aynı gibiymiş. Ben parmesan kullandım.

Tarifle (çevirisi, yapılışı vb.) ilgili sormak istediğin bir şey olursa çekinme. :) Afiyet olsun.

Edit: Ahah linki unutmuşum! Link: www.itv.com
  • whimsical  (03.06.15 22:04:56 ~ 22:19:34) 
Zeytinyağlı hafif Şeyler yapabilirsin: sarma, enginar, yoğurt ve az mayonez birkaç cevizle mor lahana salatası, küp Küp büyük doğranmış patates kızartabilirsin, sigara böreği de yapabilirsin.


  • kakao  (03.06.15 22:21:39) 
50 gram fesleğen (sadece yaprakları)
10 gram roka
tuz ve öğütülmüş karabiber
1 büyük diş sarımsak (dişler küçükse 2-3 tane olur)
100-125 ml sızma zeytinyağı
50 gram çam fıstığı
10 gram iç ceviz
40 gram Parmesan
1 tane büyük patates edecek kadar minik taze patates - küp küp doğranmış olacak (onları kabuklarıyla haşlayınca yemek daha güzel olur, ben tv'de izlediğimde adam öyle yapıyordu)
500 gram makarna (Barilla Collezione Tagliatelle Alluovo Bolognesi'nin fiyat performans oranı çok başarılı, 6 dakikada pişiyor)
100 gram yeşil fasülye (ortadan ikiye kesilmiş)

Pesto sosu anlatayım önce:
Rondon vardır umarım. Fesleğeni, rokayı, sarımsak eziciyle ezdiğimiz sarımsağı, bir tutam tuzu öğütüyoruz rondoda. Sonra biraz zeytinyağı koyup o malzemenin birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Çam fıstığını, iç cevizi ekliyoruz, tekrar öğütüyoruz. İyice macun gibi bir kıvamı oluyor. Karabiberi, Parmesanı da ekliyoruz, kalan zeytnyağını da ekliyoruz, iyice yediriyoruz karışımı. Pesto sosumuz hazır oluyor. Mis gibi kokuyor hatta. :)

Patatesleri suda haşlıyoruz. Vitamini kaybolmasın diye soğuk suda haşlanmak lazım.

Patatesi alıyoruz, ılınsın diye tabakta bekletiyoruz. Onun haşlama suyuna makarnayı koyuyoruz. Pişmes üresini 1 dakika kısa hesaplıyoruz. Mesela 6 dakikaysa 5 olarak. Pişmesinden 2 dakika önce de, mesela 5 dakikaysa 3. dakikada yeşil fasülyeyi ilave ediyoruz suya.

Sularını süzüyoruz ama az bir şey kalıyor tencerede. Ayırıyoruz onu özellikle. Tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırıyoruz. Sosu sulandırmak istersek o ayırdığımız haşlama suyundan biraz katıyoruz. Servis ediyoruz.

Afiyetle yiyoruz. :)
  • whimsical  (03.06.15 22:37:49) 
ne yapacaksan yanına aparatif şundan yap bence:

veganizm.blogspot.com.tr

acayip minnoş bir köfte.
yolladığım blogda başka süper tarifler de var şöyle bir kurcalayabilirsin^^
vegan ama, vegan da bi nevi vejetaryen sayılır sonuçta.
  • mutevazi  (03.06.15 22:46:34) 
Köfteler çok sevimli göründü gözüme mütevaziciğim, teşekkür ederim :) whimsical'ın verdiği makarna tarifinin yanına bundan yapıp menüyü kapatacağım sanırım.


  • buff  (03.06.15 22:52:32 ~ 23:02:59) 
yesil fasulye + bulgur pilavi.


  • hot potato  (03.06.15 22:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.