[]

öyp ve alan sınavı

temmuz'da kadroların açıklanmasını bekliyorduk, son dakikada patlattılar bombayı. anladığım kadarıyla her bölüme ayrı ayrı sınav uygulanmayacak, hatta hangi bölümlere uygulanacağı belirsiz. belirlenen bölümler birkaç alana ayrılıp, yök'ün belirlediği bir grup sınavları yazılı ve/veya sözlü olarak uygulayacak.

ama hiçbir detay verilmemiş. hangi bölümleri kapsayacak, sınavlar nerede uygulanacak, hiçbir bilgi yok. birden fazla üniversitenin kadrosu için alan sınavına girmeye hak kazandığımızda ne olacak? bu alan sınavları nerede uygulanacak? sınavın yazılı veya sözlü olmasına kim neye göre karar verecek?

yani halihazırda yüksek lisansla birlikte özel sektörde çalışan biriyim. 10 sene sonra alacağım maaş %99 akademide alacağımı katlayabilir. lanet olsun ki özel sektörden nefret ediyorum, akademik çalışmaları da büyük bir keyifle gerçekleştiriyorum. ama yine torpil işin içine girecek gibi duruyor ve daha iyi maaş alan ama mutsuz biri olmaya doğru gidiyorum. allah belalarını versin.

yani meydanı bu yobazlara bırakmamak, mücadele etmek için sürekli bir sebep buluyorum ama vazgeçiyorum sanırım artık.

konuyla ilgili duyum alanınız var mı? ne düşünüyorsunuz alan sınavıyla ilgili?

 
Ben de alan sınavının mantıklı bir hareket olabileceğini düşünüyorum. Özellikle 3 üzeri ortalama yapanların yaklaşık %10 olduğu bir okulun mezunu olarak.

Ancak bu kadar süre kala, ayrıntısız açıklama yapılması ve verilen bilgilerin de ucunun açık olması sinirini bozuyor insanın.
  • gmzo  (03.06.15 19:35:59) 
Hali hazırda araştırma görevlisi olarak çalışmama rapmen doktoram bitince kadrom bitrceği için öyp'ye başvurdum. Çok istediğim yerleri küsüratla kaçırdım. Şuan bilgime de güveniyorum hakkıyla yapılırsa alan sınavı benim için çok iyi olur. Ama burası tr alan sınavı torpile dönerse geçmiş olsun.
Merkezi bi alan sınavı yapmak soru havuzı oluşturup ordan sormak gibi yöntemler olabilir.
Ama muhtemelen yine ünilerin kendilerine bırakılır. Torpiller patlar
  • intihar etsem de kendime gelsem  (03.06.15 20:05:03) 
açıklama gelmiş.

ÖYP KADROLARI İÇİN ALAN SINAVI

Bugün bazı internet sitelerinde ÖYP giriş şartlarının değiştirilmesi kararımıza ilişkin çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur.

ÖYP'ye alan sınavının eklenmesi kararı üniversitelerden gelen yoğun talep üzerine alınmıştır. Bugüne kadar alan sınavı yapılmaması nedeniyle üniversiteler giderek YÖK'ten ÖYP araştırma görevlisi kadrosu talep etmekten kaçınmaya başlamışlar, bu da çok sayıda ÖYP araştırma görevlisi kadrosunun kullanılamamasına yol açmıştır.

Son dönemde artan üniversite sayısına paralel olarak öğretim elemanı ihtiyacı da artmış olup, bu kadroların üniversiteler tarafından kullanılmak istenilmemesi yükseköğretimimiz için bir zafiyet oluşturmaktadır.

Yeni düzenleme ile alan sınavının yazılı ve / veya sözlü olması planlanmaktadır. Sözlü sınav, öğretim üyesi olduğunda başlıca görevlerinden birisi ders anlatmak ve bilimsel etkinliklerde konuşmak olan adayın ifade yeteneğini ölçmeye ve en uygun kişileri seçmeye yardımcı olacaktır.

Alan sınavı YÖK tarafından değil, üniversitelerin ilgili bilim alanlarında görevli öğretim üyeleri tarafından nesnel ve objektif kriterler çerçevesinde yapılacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

www.memurlar.net
  • gmzo  (04.06.15 18:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.