[]

çocuklar sokaktaki kedilerimle uğraşıp duruyor!

pazar günü araziye köpeklere yem olsun diye atılmış dört tane kediyi alıp kendi sokağıma getirdim. yuvalanamama ihtimalleri oldukça yüksek olduğu için eve almak istemedim, birisi ameliyatlı ve engelli olduğu için mecburen evde ama diğerlerini camın önündeki kedi evlerine yerleştirdim. her şey gayet güzel gidiyordu, kediler gezip geliyor mamalarını yiyor yataklarında yatıyorlar ama sokağın çocukları taktı resmen hayvanlara. süt veriyorlar, kuru ekmek yedirmeye çalışıyorlar zorla, acayip sinirleniyorum. kovalıyorum beş dakika sonra geri geliyorlar. ben kovalıyorum onlar geliyorlar. napayım şimdi ben? bundan sonra sokakta yaşayacakları için alışmaları lazım diye bırakayım oynasın mı çocuklar.

çocuklar normal çocuk değil, zarar vermelerinden korktuğum için istemiyorum oynamalarını.


 
ailelerine şikayet et abi. terbiye verememişler belli ki


  • whatyougetiswhatyoudid  (03.06.15 14:55:50) 
aileleri de hayvan düşmanı zaten, neden bu kediler burada diye kapıya dayanmaları yakındır onların da.


  • mutevazi  (03.06.15 14:56:33) 
süt ve kuru ekmek vermeleri iyi bir şey yapmaya çalıştıklarına işaret değil mi?
sen kovaladığında onlar kedilerden nefret edecek ve o zaman zarar verebilirler asıl.
belki çocukları toplayıp açıklama yapabilirsin, hem kediyi nasıl tutacağını öğretebilirsin. böylece severken canlarını da acıtmazlar.

nası fikir?

evimin karşısındaki parktan 5 yavruyu bu şekilde yuvalandırdık, sevmeye gelen çocuklar ailelerine diretince evlerine aldılar mecbur :) belki kedi sevgisi oluşur çocuklarda da.
  • aithra  (03.06.15 14:58:00 ~ 14:59:00) 
Çocuklar küçükse zarar verebilirler, civcivi sevmek için sıkıp öldüren çocuk gibi algıları henüz gelişmemiş yaştaysa kediler zarar görebilir.7 yaş üstüyse filan topla hepsini, nasıl sevmeleri gerektiğini filan anlatcam dicem ama laftan anlamayacak gibilerse şöyle 1 haftalığına filan kedileri sakla, çocuklar kediler gitti sansın geri piyasaya çıkar.


  • neferkitty  (03.06.15 15:02:25) 
"kedileri, canlarını yakmadan seviniz, zorlamayınız" diye bir not asabilirsin.


  • titiraprap  (03.06.15 15:03:53) 
@aithra'ya katılıyorum, bu şartlar altında en iyisi çocukları toplayıp düzgünce konuşmak. "Böyle zorla yedirmeye çalışmak onlara şöyle hissettiriyor, sana yapılsa nasıl hissedersin" diye işin mantığını açıklamak ve empati kurmalarını sağlamak. Hem onlara yavru kedilere nasıl davranır onu da öğretmiş olursunuz.


  • iamelf  (03.06.15 15:07:04) 
@aithra'ya katılMIyorum.

aynı durum benim de başımda. kapıda tonla yetişkin kedi var hiç bir çocuk gelip gitmedi şimdiye dek. annesi terk etmiş bir yavru geldi kapıya, çocuklar doluştu. kediye cacık ve süt veriyorlar (ki süt kediler için zararlı bir besin). illa da kutunun içinde yatacak diye zorla kutuya sokuyorlar. iki tane aklıselim çocuk varsa 5 tane afacan oluyor, kediyi yerden yere atıyorlar.

demem o ki, bu yaşta çocuklara tek tek aileleri tarafından verilmesi gerekiyor bu hayvan sevgisinin. öyle kapıdaki kediyi onların elinde kaderine terk ederek değil. tamam hayvana dokunmaları lazım ama hayvan oyuncak da değil.

@mutevazi: bu yüzden bunun pek bir çözümü yok. eğer daim evdeysen sürekli kulağın orada olsun, çocuklar geldikçe kovala, seveceklerse başlarında ol. ya da yavruları azıcık daha büyüyene kadar farklı bir odaya al.ne bileyim ufak çitli bir yer yaparak azıcık geniş bir yuva falan oluştur.
  • lesmiserables  (03.06.15 15:13:57 ~ 15:33:42) 
Aithra +1


  • rakidabalikolsa  (03.06.15 15:18:05) 
bin kere anlattım aynı şeyleri arkadaşlar. mama verdim hepsine alın bununla besleyin diye. sırf oyun olsun diye yapıyorlar bunları. iki senedir ne çocuklarla beraber kedi evi yapmadığım kaldı, ne her birine mama dağıtıp sokakta hayvan görünce onları vermelerini söylemediğim. yemin ediyorum hayvanlara nasıl davaranacaklarını öğrensinler diye harcadığım zamanın da paranın da haddi hesabı yok artık ve bıktım uğraşmaktan sürekli daha iyi insanlar olsunlar diye. hayvanlardan uzak dursunlar, köpek görünce taşlamasınlar, kedilerimle uğraşmasınlar başka bir şey istemiyorum.

kediler yavru değiller bu arada. yavru olsalar yuvalanırlardı zaten bir şekilde bakardım o zamana kadar da.
  • mutevazi  (03.06.15 15:32:54 ~ 15:34:20) 
ayrıca çocuklar normal değil diye özellikle belirtmişim değil mi yani on tane cevap var dokuzu nasıl sevmelerini öğret diyor, hiç aklıma gelmemişti ya...


  • mutevazi  (03.06.15 15:37:31) 
sakin canım.
otistik mi çocuklar?

edit: kendimi açıklama gereği duydum. senin daha öncesinde ne yapıp ne yapmadığını bilmiyoruz. elbette denemişsindir de birden kızarak yazmışsın sanki çocuklara kızmışsın gibi. öncesini bilmiyoruz işte. mesela neye göre normal değil çocuklar? normal çocuk neredeyse yok ki, çünkü normal ebeveyn yok etrafta.

kediler pireli aman çocuklar yaklaşmayın falan demek işe yaramaz mı?
  • aithra  (03.06.15 15:48:16 ~ 16:01:13) 
bizim mahalledeki çocuklar 2 tane yavru kedinin bacağını kırdılar. sözde oyun oynamak istemiş piçler.
kedileri saklamak veya çocukları güzelce pataklamak lazım.

edit: aileyle konuşma. kedi köpek yüzünden çocuklarına bok atılmasından çok rahatsız olurlar. bir de kavga çıkar sen suçlu olursun.
  • peggy  (03.06.15 15:56:18 ~ 16:20:39) 
"ayrıca çocuklar normal değil diye özellikle belirtmişim değil mi yani on tane cevap var dokuzu nasıl sevmelerini öğret diyor, hiç aklıma gelmemişti ya..."

Belli ki çözüm bulamamışsın ki burada soruyorsun, biz nereden bilelim ne aklına geldi ne gelmedi. :-) Çocuklarla konuşmak işe yaramıyor, aileleri ile konuşmak işe yaramaz, kedileri eve alamam. Biz sana ne diyelim ki o zaman, çok fazla seçenek yok ki? Kedilere ev bulmaya çalışacaksın, belli çocuklar senden korkmuyor, iri cüsseli bir arkadaşını getir o konuşsun bir de, o da olmadı topla kedileri başka mahalleye götür bırak, çocuklar devam ederse polise şikayet ederim diye korkut. Başka hiçbir seçenek göremiyorum.

Kediler tırmalamaya falan kalkmıyorsa, sinirli ses çıkarmıyorsa, koşup gitmiyorsa sandığın kadar fazla rahatsız olmuyorlardır. "Zorla ekmek yedirmeye çalışıyorlar" kedi bundan senin rahatsız olduğun kadar rahatsız olsa o zorla yedirmeye çalışanı tırmalar, yüksek bir yere tırmanır, ya da koşar gider. Hayvanın canını acıtmadıkları sürece, taş falan atmadıkça, bir yere hapsetmedikleri sürece, çözüm yolu yoksa canını fazla sıkma.
  • iamelf  (03.06.15 16:02:08 ~ 16:23:36) 
@kuzey li Kedi yavru olunca iş değişiyor tabii, soruyu soran kediler yavru değil demiş.


  • iamelf  (03.06.15 16:16:27) 
kediler icin cocuklarin yapabilecegi bir yardim belirleyin. yardim karsiliginda cocuklara her gun 5 lira vereceginizi soyleyin.
bir kac gun sonra 2 lira verin, sonra 1, sonra elli kurus.. kusura bakmayin bu kadar verebiliyorum artik diyin.
o noktadan sonra artik kedilere iyilik yaparken, para, sebep olmaktan cikacak ve mantiklarina oturtmak adina kedileri gercekten sevmeleri gerekecek! cunku insan beyni bir yere oturtmaya calisiyor.

bunun yahudili versiyonu psikoloji dersinde anlatilir.
sizin durumda da ise yarayabilir ama size bagli biraz da bence.
  • bir varmis bir yokmus  (04.06.15 02:57:26 ~ 02:58:54) 
asil mesaji okumamistim yazarken, uykusuzluktan..
neyse ama dedigim sey ilgili durum karsisinda uygulanabilir.

  • bir varmis bir yokmus  (04.06.15 03:00:57) 
çocuklar tehlikeli olabiliyor. bir de o çocuklar kediyi rahatsız eder kedi de çıldırıp aralarından birini tırmalarsa tüm aileler kapıya gelip bu kediler gitsin diye bağırır.

çocuklara görev vermek iyi olabilir. kedilere baktığınız yere mama ve su kabı koymuşsunuzdur. o su kabını doldurma görevi onlarda olsun. süt verince ishal olduklarını söyleyin. hepsi anlamaz ama aralarında anlayan çıkar, o da diğerlerine siz yokken söyler. birkaç güne ilgileri geçer ama bu zamana kadar kediye ip bağlayıp gezdirme gibi şeylere kalkışabilirler.

ailelere şikayet etmek işe yaramaz. çocuk onlar, alttarafı kedi vb. şeyler söyleyip canınızı sıkarlar. hatta çocuklarının dokunduğunu görürlerse kedileri at derler!
  • madarch  (04.06.15 07:39:36) 
aile içinde insana,hayvana,doğaya sevgi öğretilmemişse o çocuğun sonradan,sizin çabanızla öğrenmesi çok zor diye düşünüyorum.
o çocuk yaşlanınca sokaktaki kedileri zehirleyen orospu çocuğu dedeye dönüşüyor.
(mahallede bir tanesi var da ondan sinirleniyorum aklıma geldikçe.)

sokakta beslediğim birkaç kedinin kulakları kuyrugu fln kesildi,yakalarsam laf söz dinlemeden dalacağım.o yüzden; nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kötektir.
  • demoniclewinsky  (04.06.15 08:40:17) 
kendi cocuklugum aklima geldi, kedi delisiydim, annem cok dovdu ama hicbir sey vazgecirememisti beni. bir gun isirdi kedi, kuduz asisi yapacaklardi gobekten cok agladim, soz bir daha dokunmayacagim dedim, ondan sonra mi yoksa kopeklere asik olduktan sonra mi bilmiyorum kedileri rahat birakabildim.


  • bir varmis bir yokmus  (04.06.15 11:14:06) 
kedilerden birini saklayin, cocuklara da kedi oldu, veteriner sut verildigi icin oldu dedi deyin mesela? vicdan yapsin veletler.

bir de her hafta cocuklardan yasi buyuk olanlardan birini kedi baskani ilan edin. baskanin da ucreti bir dondurma olsun. baskan kedileri korumakla gorevli olsun. her gun gelsin size rapor versin. birseyi oyuna cevirince, gorev yukleyince fln bi gaza geliyo bunlar.
  • jimicik  (04.06.15 12:00:11) 
kedilerle çocukları tanıştır. sakin sakin oynat bir kaç gün göz kulak ol. mamalarını onlara verdir ekmek yemez bunlar evladım kedi bunlar de. yamuk yaparsanız uykunuzda boğazınızı keserim diye de ekle akıllanırlar.


  • argent dawn  (04.06.15 12:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.