[]

Ajax, php ve ben

Merhaba sevgilililer;

Muhtemelen çok basit bir çözümü olan ancak benim anlık iqum karşımdaki saksıyla eşitlendiği için çözüm bulamadığım bir sorunum var.

Anasayfada arama hem anlıklı hem normalli arama yaptırdığım, formun içerisinde bir input alanı var. Bu input alanına yazılan değeri jquery ile alıp ajax ile başka bir sayfaya post ediyor, bu sayfada php ile taçlandırıp anasayfada bir div içinde görüntülüyordum. Her şey güllük gülistanlıktı ancak baktım ki bu iş böyle olmayacak. Her şeyi de index'te halletmek olmaz, suyunu çıkartmamak lazım. Şimdi benim 3.bir sayfayı açmam lazım. Ancak kafam durdu. Bir şeyleri değiştirmem gerekiyor ama neyi çözemedim. Sayfayı ajax post yapıldığında jquery ile yönlendirmeyi denedim ama yemedi.

Soruyu özetliyorum:
anasayfadan input->sorgulama sayfası->sonuçları anasayfada göster yerine;
anasayfadan input->sorgulama sayfası -> sonuçları başka sayfada göster

Çok salak bir soru sorduysam çok vurmayın. Az vurun.

Tişikkirlir.
<3

 
niye önce sorgulama sayfasına sonra sonuç sayfasına gidiyorsun onu anlamadım?

direk action="sonuç.php" yap orda hallet işini.

onun haricinde sorgulama sayfasında ki sonuçları array olarak session'a atayıp sonuç sayfasında gösterebilirsin.
  • glore  (02.06.15 22:33:56) 
Önce sorgulama sayfasına sonra sonuç sayfasına gitmek değil, sorguyu yine ayrı bir sayfada yapmak ama sonuçları yeni bir sayfada göstermek istiyorum. Yazdığım scripte kıyamadım sanırım evet.


  • ay nov kung fu  (02.06.15 22:39:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.