[]

internetten alışveriş sitelerindeki ürünlerin daha ucuz olması????

arkadaşlar merhaba,

bendeniz bugüne kadar internetten çöp dahi sipariş etmemiş birisiyim. ne alınacaksa bizzat dükkana, mağazaya gider, tırink nakit para ile alır evime ürünle beraber gelirim. ve adetim olduğu üzere direkt internette ne kadarmış ürün diye araştırma yapar, kazık mı yedim yoksa iyi bir pazarlık mı yaptım diye düşünmeye başlarım.

neyse uzatmayalım.

somut örnek abi, ben bekodan 300 liraya bir elektrik süpürgesi aldım, beko mağazasından. internetten baktığımda şunlarla karşılaştım.

n11.com 240 lira demiş. üstelik ücretsiz kargo!
www.n11.com

hepsiburada.com 270 lira demiş.
www.hepsiburada.com

aslında sormak istediğim şey çok açık. neden? mantığı ne? neden internetten daha ucuz? internetten sipariş verdiğimde şüphelenmeli miyim ürünün çalışıp çalışmadığı konusunda, internetten siparişlerde mağazadan aldığımdan bir farkı olur mu ürünün kalitesi açısından? internetten alışverişin fiyat açısından müthiş avantajı var peki bunun yanında dezavantajları da var mı? ürünün garantisi gene aynı mıdır?

meraklarımı giderirseniz, bilgilendirmiş olursunuz beni. teşekkürler.

 
düz mantık: internetten sipariş verdiğinde mal sana direkt depodan gelir, tükkan kiralamaya gerek kalmaz.


  • zgrydn  (02.06.15 21:35:19) 
dükkan kirası yok, eleman masrafı yok daha az kar koyarak satabiliyorlar.
internetten aldığında tabi garantisi vs aynı.

  • cekilmis gayfe  (02.06.15 21:35:36) 
Masrafları daha fazla ama satış hacmi daha çok bu da fiyatlara yansıyor.

Şöyle bir hesap yapalım, bir mağaza açtın 3 bin lira kira var (misalen) en az 2 çalışanın olacak 1500 liradan 3 de onlar, 6 bin aylık masrafı var, gelir vergisi, çöp vergisi, tabela vergisi vs. 7 bin lira de. adam birde mal dolduracak mağazayı, 300 bin de öyle masraf edecek, 3 yılda da masrafını çıkartması lazım diyelim ayda %50 kar ile en az 30 bin liralık satış yapması lazım, ayda satabildiği ürün sayısı ve ürün gamı belli bunu fiyatlarına yansıtıyor adam, bu satışı da yoldan geçene yakın çevresine yapıyor, tüm ülkeye hizmet veremiyor.

diğeri ise ayda 5 bin liradan 3 eleman çalıştırıyor, birde allahın dağında depo tutuyor, 300 bin liralık değil 500 bin liralık mal alıyor ve tedarikçi ile tedarik anlaşması imzalıyor böylece istediği malın en geç 5 gün içinde deposunda olmasını garantiliyor, daha fazla sayıda mal aldığı için alım sırasında fiyat avantajı da var. bir ofis kiralıyor kirası 5 bin diyelim, 3 de 1500 liradan depo görevlisi, depo kirası da 5 bin diyelim,

30 bin yuvarlak hesap masrafı var, çöp vergisi, elektirik, su telefon vs. 35 bin lira olsun, birde kargo firması ile anlaşma yapıyor diyor ki ben sana her ay en az 70 bin liralık kargo vereceğim ona göre fiyat alıyor kargo firmasından. (burada ki olay en az o kadarlık sipariş geçmezse o parayı yine verecek kargo firmasına) sonra adam sitesini google adwords, n11, sahibinden.com, vb. tüm sitelere kayıt ediyor aynı ürünleri farklı sitelere de girdiriyor vs. dolayısı ile farklı kanallardan tüm ülkeye ulaşabilme şansı elde ediyor ne kadar çok yüksek satış hacmine ulaşırsa o kadar hızlı ve fazla mal çekiyor tedarikçiden ne kadar fazla mal çekerse de anlaşmasını ona göre yeniliyor ve alış fiyatını da aşağıya çekiyor, satış fiyatını da aşağı çekerek hacmini arttırıyor, düşük kar marjı ile yüksek hacimde satış yapıyor ve mağazayı her şekilde katlıyor.

Ürün bilinen bir markanın ürünü ise yanında garanti belgeside geliyor, ürün mağazadan aldığın ile birebir aynı ürün kalite farkı olmuyor, çalışmaz ise gidip değiştirirsin yetkili bayii'den.

dezavantajı var, dolandırılabilirsin elbet ama bu mağaza dada olabilecek bişi, bu konuda dikkat edebileceğin hususlar var,
ürünü aldığın yerin telefon, adres bilgileri sitesinde yer alacak ( bir kere arayabilirsin misalen),
eğer sahibinden.com gibi üçüncü bir parti satış alanında ise yorumlara dikkat edeceksin,
kredi kartı yerine sanal kredi kartı kullanabilirsin, böylece habire para çekemezler,
3d güvenlikli alışveriş yaparsın böylece kredi kartı bilgilerin hiç bir zaman sitenin eline geçmez. KK bilgilerine ulaşamazlar.

En büyük dezavantajı kargo firmaları ile yaşarsın o da ürünü onların yanında açmadığın için taşıma sırasında hasar görmüş olabilir (buzdolabı alırsın sağ tarafında ezik olur mesela) ikna edemezsin firmaya vs. ama güvenilir satış hacmi yüksek yerlerden aldığında bu sorunları da daha az yaşarsın.

Ürünü bir süre bekleyebilirsin hemen eline gelmez, mağazadan hemen alabilirsin ama.
  • selam  (02.06.15 22:08:12 ~ 22:20:57) 
n11 deki muhtemelen spotcu.
spotcular genelde en düşük fiyatya sahip oluyor.

hepsiburada da makul bir indirim fiyatı var.
dükkan masrafı vb olmadığından biraz daha ucuz.
  • titiraprap  (03.06.15 00:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.