[]

solfej eğitimi

selamlar,

enstrümanım gitar, konservatuara hazırlanıyorum. enstrüman kısmı tamam, ama nota okuma konularında falan sıfırım.

bu ay içerisinde birinden ders alacağım. günde en az 2 saat çalışma ile 7-8 ay içerisinde yeterli bir seviyeye gelinebilir mi sizce ?

 
Konservatuar icin nasil bir seviye istiyorlar bilmiyorum ama hayli hayli gelirsin bence.


  • goldentitan  (02.06.15 20:05:23) 
hangi konservatuarı hedeflediğiniz ve gireceğiniz sınavın derecesi, niteliğine göre değişir.
yani gitar bölümü ise geçmiş olsun, çünkü senelerce liseden müzik okuyarak girenlerle yarışacaksınız. sıfırım demişsiniz bu adamlar çok ciddi solfej ve teori birikimine sahip oluyorlar.
heves kırmak için söylemiyorum ancak bir sonraki seneye çok ağır bir hazırlıkla olabilecek iş. zaten olmaması hayırlı olur bu sene için.
eğer ne bileyim müzik öğretmenliği, müzik teorisi (itü tmdk'da vardı), müzikoloji gibi bölümlerse hedef yeterli olabilir tabii ki birkaç ay.
yalnız hangi konservatuarları düşünüyorsanız onların seçme sistemine göre çalışın.
  • sibertenik  (02.06.15 20:20:03) 
ne dersek diyelim senin yeteneğine ve çalışmanın verimine değişebilecektir sorunun cevabı. mesela ben müzik konusunda çok yetenekli biri değilim, benim birkaç gün pratik yapmam gereken bir solfej konusunu kulağı çok iyi olan/daha zeki olan bir arkadaşım müzikle ilgilenmemesine rağmen 1-2 saatte hallediyordu.

olabilir diye düşünüyorum, çünkü enstrüman konusu tamam diyorsun. teknik gerçekten yıllar alan bir şey, solfej insandan insana göre değişiyor. ama sibertenik'in dediği gibi hangi okula gireceğine, sınavın derecesine de bağlı.

kişisel önerim biraz daha sıkı tut, günde en az 3-4 saat yap çalışmayı. ders alacağın kişiyi de çok iyi seç ve 7-8 ay boyunca devam ettir o dersi.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (02.06.15 20:32:29) 
Her gün çalışırsan en az iki saat, lavignac 2a'yi okuyacak kıvama gelirsin. Ancak gitar solfejinde dikkat etmen gereken bir kısım daha var (bkz: polifonik solfej). Ona da kasman gerekebilir.


  • alperz  (02.06.15 21:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.