[]

Yurtdışı Tur Önerisi

Merhaba duyurunun gezgin insaları, evliya çelebileri. Şuan hali hazırda tek tabanca olarak yurtdışına 10. ayda yani eylül gibi gitmeyi planlıyorum. Daha önce yurtdışı deneyimim olmadı. İngilizce seviyem intermediate ile upper intermediate arası ve konuşarak rahat derdimi anlatabiliyorum. Buna rağmen gidecek yerler vasıtaydı, şuydu buydu, diğer sorunlardı gibi bahaneler dolayısıyla tur tercih etmeyi düşünüyorum. Siz nereyi tavsiye edersiniz eylül ayında buz gibi olup götümün donmasınıda çok tercih etmem? İlerleyen zamanda belki yanımda hatun da olabilir belli olmaz. 2 kişilik ya da tek kişilik olarak tavsiye edebileceğiniz gece hayatının birasının şarabının düzgün olduğu etrafa bakınca ne süper yerler lan buralar diyebileceğim yerler olursa birde haliyle tadından yenmez bir keyfe dönüşür fiyatlarda önemli tabiki. Şimdiden netleştireyim yavaş yavaş bilgi toplayayım derdindeyim. Belki ucuzada getirme şansım olabilir. Kısacası durum bu, saolun.




 
Tura yandaş bulamazsanız single farkı ödemeniz gerekir.
Onun dışında Eylül'de kuzey Avrupa dışında hava güzel olur, tabii şansa da bağlı. Ben geçen sene Eylül'de Budva'dan denize girdim mesela. İspanya ya da İtalya güzel seçenekler olabilir. Turla gitmem, bana eğlenceli yer söyleyin derseniz kesinlikle Belgrad.

  • whoosie  (02.06.15 18:06:57) 
@whoosie çok saol cevap için neye göre Belgrad? neleri hoşuna gitti mesela Belgrad'ın?


  • 2006  (02.06.15 18:08:50) 
Kafanı çevirdiğin her tarafta çok hoş ve tarz olan ya kafe ya restoran ya da bar bulunması, bunların İstanbul'a göre ucuz olması ve canlı bir şehir olması. Özellikle bar crawl'a katılıp nehir kıyısındaki tekne kulüplerden birinde bir gece eğlenin derim.


  • whoosie  (02.06.15 18:11:12) 
Gitmediyseniz İtalya mutlaka. Bir de siz karanizi vermissiniz ama yine de soyleyeyim, tur ile gitmek tam ahmaklık. O ahmakligi benim de yapmisligim var.

Bir daha dusundum, gercekten turla gitmeyin yahu.
  • stavro  (02.06.15 18:37:37) 
@stavro neden? nasıl bi sorun yaşadın, yurtiçi turlara bi çok defa katıldım ve gayet memnundum.


  • 2006  (02.06.15 18:40:34) 
ben de italya diyorum. avrupa'da gezilecek görülecek yer bakımından en zengin ulke italya. sofra şarapları ucuz ve cok güzel. bu yazi yardimci olur belki.eksisozluk.com


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (02.06.15 19:24:37 ~ 19:28:10) 
eylül 9. ay

balkan ülkelerinden başlayabilrsin, vizesiz olanlar, hem de ucuz, alkol kültürü de çok geniş.
  • crax109  (02.06.15 21:03:21) 
Yurtici turlara ben de katiliyorum halen. Sorun yasadigimdan degil. Anlatmaya kalksam cok uzun surer ama bir grup insani otobusle oradan oraya goturup robot gibi dolastirip, merkeze uzak otellerde konaklattirip, zamani verimsiz kullanip bir de bunun icin kendiniz gittiginizde odeyeceginizden cok daha fazla para odemeniz sebebiyle turla "yurtdisina" gitmek ahmaklik diyebilirim.

Ayrica single farki da odeyeceksiniz tek giderseniz, ben 2 yil once ekstradan 200€ bayilmistim single oldugum icin. Ilkokul gezisi gibi otobuse doldurup programda neresi varsa oraya goturup getiriyorlar, geziden bir sey de anlamiyorsunuz. Ornegin 30€'ya halledebileceginiz bir geziden 90€ ekstra falan aliyorlar turda falan.

Vasitaydi suydu buydu dediginiz seyleri gozunuzde biraz fazla buyutuyorsunuz. Sirf bunlar icin tura gidip hem daha fazla para odeyip hem de daha verimsiz bir gezi yapmak cok anlamsiz bana sorarsaniz ama tercih sizin tabi.

Sahsen yurticinde hala tura giderim ama yurtdisinda gitmem.
  • stavro  (02.06.15 22:58:18) 
@crax109 örnek verebilir misin neresi mesela?


  • 2006  (03.06.15 00:26:19) 
tur aslında ucuza da gelebilir, charter uçaklarıyla götürüyorlar transfer vs uğraşmıyorsunuz falan. tamamen tercih meselesi, hiçbir ayarlamayla uğraşmak istemiyorum diyorsanız tur; kendim gezerim kendi ayarlarım diyorsanız kendiniz. (ama kendi başınıza giyorsanız gidgideceğiniz yerleri çalışın önceden kitap internet vs vasıtasıyla.)
iyi bir tura denk gelirseniz hem merkezde konaklayıp hem de rehberle rahatça gezebilirsiniz. (italyaya ilk gidişim rehberle ikincisi kendi başıma idi, turla fena olmuyor bence, bilgili birinin anlatması falan rahat)
ama ekstra işi sakat cidden, saçma sapan gecelere saçma fiyatlar ödetebilirler. iyi ayıklamak lazım.
italya veya ispanya çok güzel olur bence eylülde.
  • denizin kulleri  (03.06.15 00:44:14) 
arnavutluk, sırbistan, makedonya....


  • crax109  (03.06.15 06:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.