[]

Adrenalin krizi

şok olaylarda insalara aşırı güç gelmesi olayına ne deniyordu dostlar ya da dost sandığım insanlar?

Hani böyle seyit onbaşı 300 kiloyu kaldırıyo ya... Ben 30 yerinden bıçaklanan bi kadın görmüştüm yattı sonra büyük bi hızla kalkıp koşmaya başladı 15 adım sonra anşden düşüp öldü.. Adli tıp hekimine sordum adrenalin krizi dıyoruz genelde dedi ama pek bılgı vermedi.. Örnek verdi: çocuğunu minibüsün altında kaldıgını gören anne minibüsü kaldırdı dıye

Sizin de bunun gibi verebileceğiniz örnekler var mı duydugunuz ya da şahit oldugunuz?
Bi de literatürde ne olarak geçiyo acaba bu? [Adrenalin krizi dıye yazıyorum akut adrenalin krizi dıye bısey var ama bununla ilgili örnekler yok]

 
(bkz: deli kuvveti)


  • devilred  (02.06.15 16:14:12) 
  • inheritance  (02.06.15 16:18:40) 
Yalnızca adrenalin mi veriyo bu manyak gücü acaba bu insanlara?
İsim için sağol inheritance.. Bu savaş ya da kaç taktiğini duymuştum
Entriler daha cok ve açıklayıcı osa daha iyi olurmus bir de ne kadar güç geliyor ve bu kuvvetle neler yapılabildiğine dair hayattan örnekler arıyorum daha çok örnek , ilginç geliyor mevzu.
  • etki  (02.06.15 16:32:03 ~ 16:34:51) 
adrenaline rush. çok yerinde olmayarak "adrenalin patlaması" diye kullanılabiliyor. "kriz" doğru bir ifade değil. korunma ya da koruma güdüsüyle kısa vadede şaşırtıcı hız ve kuvvetle iş görmemizi sağlayan bir durum bu. hızlı sönümlenen, yorucu bir durum olduğu için "kısa vade" burada vurgulu.

*yanıltıcı olabileceği için "adrenalin atağı" ifadesini çıkardım.
  • e haliyle  (02.06.15 17:08:02 ~ 17:22:03) 
Stres yanıtı ile birlikte salınan adrenalin, seratonin gibi pek çok salgı morfinden bile daha kuvvetli bir ağrı kesici özelliğine sahiptir, dolasıyla kolu bacağı kopan insanlar genelde şoka girmekle birlikte o an ''ağrıdını filan'' hatırlamaz, vücut çok fazla miktarda seratonin, endorfin ve adrenalin salgılar dolasıyla ''hissetmezler''.

Haliyle o an minibüs kaldırma, 100 kilo kaldırma anında belki tüm tendonlarını, kasları kopacak kadar kuvvette zorladıklarının ile farkında olmuyorlar.
  • neferkitty  (02.06.15 17:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.