[]

japonluk

japonların çatal, kaşık gibi güzel icatlar olmasına rağmen halen chopstick kullanması sadece geleneklerinden kaynaklı mı, yoksa mantıklı başka bir sebebi var mı?




 
chopstick catal bicaktan daha kullanisli


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (02.06.15 15:50:18) 
valla ben erişte türü şeyler tüketirken çatalla daha çok zorlanıyorum.

japon deyılım.
  • zgrydn  (02.06.15 15:54:46 ~ 15:55:00) 
-tamamen uyduruyorum-

belki küçük küçük yemek daha sağlıklıdır.
  • ack3000  (02.06.15 16:01:47) 
ack3000'nin uydurmasyonunda doğruluk payı var, ek olarak ben demin chopstikle noodle yedim, niyeyse daha çok keyif alıyorum, bence en güzeli japonluk, belki de biraz bilardo, ama yok yok, japonluk daha güzel! :D

ayrıca geleneksel olabilir ama bu da benim uydurmam, gene de japonların geleneklere bağlı olduklarını biliyoruz -her ne kadar gençliği çok denişik olsa da-
  • pasp  (02.06.15 16:21:58) 
yukarda yazanların hepsi birden:

belki küçük küçük yemek daha sağlıklıdır.
adamlar geleneklerine bağlı
chopstick catal bicaktan daha kullanisli
  • dieselsingle2  (02.06.15 16:30:29) 
daha kullanışlı, daha zevkli, taşınması ve yıkaması kolay. yemeğin tadını bozmuyor. vs.vs.
edit: makarna daha kolay yeniyor misal, hem ağzına koyma hem de gerisi kıyafetine sıçramasında diye tutma kısmı kullanışlı.
benim bile metal chopstick setim var, ynaımda taşıyorum bazen.
öneririm.
  • aithra  (02.06.15 17:42:40 ~ 17:43:21) 
az az yemek bana da mantıklı geldi. bu bile yeterli bi sebep olabilir.

çok iyi chopstick kullanamadığım için öyle aşırı karşı çıkmayacağım ama, chopstickle yemek yemenin çatal ile yemekten daha kolay olduğuna temel fizik bilgim dahilinde inanmak zor geliyor.

"ben çok rahat yiyorum", "en az çatal kadar iyi kullanıyorum", "daha çok keyif alıyorum"a kadar anlarım. ama "daha kolay"a inanmam zor. taşınması ve yıkanması konusunda da çatalı geçebilme ihtimali sıfır. yani bi çatalı yıkamak ne kadar zor olabilir ki?
  • gregory  (02.06.15 19:10:04) 
japonluktan aldığım tadı başka hiçbir şeyden almadım. chopstik candır. saçımın topuzundan çıkardığım gibi yemeğe dalıyorum. şaka. elle yemek yiyenlere laf et bence:)


  • pshasha  (02.06.15 19:26:51) 
fizik bilginiz dahilinde çatalın dişlerinin iç yüzlerinde kalan artıkların, atılan tahta chopstickten daha zor temizlendiğini ve temizleme esnasındaki deterjan miktearının doğaya olan....
tam olarak öyle değil yani @gregory.

ayrıca yemek daha kolay.

not: seri chop stick kullanıyorum, yemesi daha kolay. birçok daha yan kolaylık da sunuyor.
  • aithra  (03.06.15 13:33:05) 
Bir dönem daha az yiyeyim rejim de yapmış olurum diye düşünüp chopstick kullanmıştım. Sonuç; bir süre sonra aynı hıza ulaşıyorsun.
Bir çinli arkadaş yemeğe saygı bağlamında yemek yerken yemeği kesmemk gerektiğinden bahsetmişti. Yemeği hazırlarken küçük parçalar halinde hazırlıyorlar sonra lüp lüp.
Evet daha kullanışlı ve hijyenik.
  • SiyamkedisiZorro  (03.06.15 13:49:56) 
@aithra, ya çatalın iç yüzü dediğin yer sünger ile ulaşılamayan bir yermiş gibi. te allam (:

kullanılan deterjan demişsin de, atılan tahta chopstickler doğaya daha az mı zarar veriyor. ağaçtan imal edilmiyor mu onlar :/ tam küçük hesapların adamı olduk ya sağol :(

çok rahat ve seri kullanmanıza laf etmiyorum, ama çataldan daha kullanışlı olmasına ihtimal vermiyorum. o kadar :/
  • gregory  (03.06.15 14:28:09 ~ 14:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.