[]

Kitap okurken kullandığınız teknikler varsa yazabilir misiniz?

Hızlı kitap okumayı kastetmiyorum. Kitap okurken edinim verimini artıracak, kolaylaştıracak şeyler yapıyorsanız öğrenmek isterim.




 
kütüphanede okumak keyifli ve motive edici. evdeysen de mümkünse birlikte kitap oku birileriyle. yoksa telefonu kapat, sessiz bir odada oku.


  • dahili meddah  (02.06.15 14:35:10) 
kendimi veya tanıdığım insanları karakerin yerine koyarım bazı kitaplarda. hem eğlenceli hem de akılda kalıcı oluyor. deneyebilirsin bunu.


  • semender  (02.06.15 14:49:46) 
valla ben kitap okurken zaten transa geçerim başka bir şeyi düşünmem, çok da üzerine kafa yormamak lazım rahat bir pozisyon alıp sadece okumak.


  • nuka cola  (02.06.15 15:06:03) 
Soruyu anladım mı emin değilim ama neler yapıyorum anlatayım. Kitaplar için kullandığım bir defterim var. Bilim-tarih kitapları okurken oraya notlar alıyorum. Roman okurken isimleri aklımda tutmakta zorlanırım bazen, o zaman da yine deftere karakterlerin isimlerini ve kim olduklarını yazıyorum. Bir de roman okurken hızlı okumaya çalışırsan kendini kitaba tam kaptıramayabilirsin. Okuduklarını beyninde canlandırabilecek hızda okumak en iyisi.

Bir kitap okumaya başladığımda 30-60 dakika sonra dikkatim aşama aşama azalmaya başlıyor, tüm gün bilgisayara baktığım için gözler yoruluyor. Öyle olduğunu fark ettiğim anda en az bir 5-15 dakika ara veriyorum.
  • iamelf  (02.06.15 15:16:57) 
betimlemeli şeyleri direkt hayal ediyorum ana karakter benim gibi falan.
(özellikle gerilim/macera/polisiye kitaplarında)


klasiklerde direkt hayal etme o dönemi göz önüne getirme var ana karakter ben değilim :D

arka fona minik sesli müzik olabilir tercihen klasik.

sessizlik mühim şey. ilgisi dagınık dikkat eksikliği olan biriyim:D

ha bi de kitap okurken oturduğum yerde rahat ediyorsam bitene kadar kalkmam
  • indescribable  (02.06.15 15:52:33) 
(bkz: spritz)


  • nughun  (02.06.15 16:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.