[]

anneye tablet..

.. bakıyoruz. anne kişisi faturalı vodafone'lu, şu kampanyalardan yararlanalım dedik, linkteki ürünü almak mantıklı mıdır? biraz fiyat araştırması yaptım ama, 6 gb'lık internet paketiyle birlikte bana çok mantıksız gelmedi şahsen. gene de tablet piyasasından çok anlamadığım için -bir de teknolojiye çok uzak kaldım son zamanlarda- donanımhaberforum.comnetorgtr tadında size sorayım dedim :)

cepmerkezi.vodafone.com.tr

anne kişisi çok basit işlemler yapacak, aslında laptop istiyordu ama sonuçta bir word-excel-ppt falan dahi kullanmayacak, maksimum tatil yerlerine bakar, ev bakar, ne bileyim facebook'a girer komik kedi vidyolarına bakar, türk san'at musikisi dinler, belki bir ihtimal acrobat kullanabilir notalara bakmak için, ama sorun olacağını sanmıyorum. bir de diğer ürünlere göre ekranı büyük gibime geldi, gözleri zor görüyor, ekran büyüklüğü iyi midir sizce? bir de fiyat/performans açısından nasıldır, böyle teknolojiye çok uzak bir insan kullanabilir mi?

teşekkürler şimdiden :)

edit: öncelikle, ipad almayacağım, duyurumu samsung bir tablet üzerinden açıp, buna göre öneri istediğimi sanıyordum ve herhangi bir yerde ipad yazmadığımdan da eminim. ama niyeyse ipad önerileri geldi, lakin İPAD SORMUYORUM VE ALMAYACAĞIM. yukarıdaki ürünle ilgili bilgi verebilecekler olan varsa, bilgi verebilirse sevinirim. apple ürünlerini sevmiyorum ve güvenmiyorum, o kadar parayı bir apple ürününe vermek istemiyorum. dahası düştüğü zaman kırılma riski yüksek olan ve tamiri durumunda üzerine biraz daha para eklesem yenisini alabileceğim bir ürün olması açısından, bana cazip gelmiyor. o yüzden lütfen ipad ile ilgili öneri getirmeyiniz. teşekkürler.

 
eğer anneye alacaksanız ipad tavsiye ederim. çok daha rahat kullanıyorlar. büyüklük olarak da büyük istiyorsanız ipad air küçük isterseniz ipad mini. benim annem de önceden samsung kullanıyordu sonra kendisine ipad air aldım dünya varmış dedi. şimdi çok daha rahat kullanıyor.


  • sta  (02.06.15 14:17:09) 
ipad almayı çok düşünmüyorum çünkü ios için jailbreak falan gerekiyor bildiğim kadarıyla bir kısım program için, ayrıca çoğu program ücretli. bir de ipadler daha pahalıya geliyor sanırım, hesaplamadım ama, çok niyetim yok ipad almaya.


  • pasp  (02.06.15 14:22:21) 
ios için illa jailbreak gerekmiyor zaten çoğu program da ücretli değil nerden çıkardınız?


  • sta  (02.06.15 14:45:29) 
annem Tab 3 kullanıyor, oldukça memnun. kendisinin yaşı 60'ları geçti.
Tab 4 ziyadesiyle mutlu edecektir.

  • teknikekip  (02.06.15 14:48:22) 
sta +1
ipad güzel olur. jailbreak gerekli değil. eğer bir uygulama paralı ise jailbreaksiz halledilebiliyor.

  • sutlu nescafe  (02.06.15 14:51:23) 
@sta: ne bileyim, yıllardır sözlükte okuduklarımdan ve etrafımdaki iphone kullanıcılarından öyle duydum. biraz daha sakin bir üslupla yazsaydınız daha iyi olurdu yalnız.

ipad diyenler: ipad almayacağım, parasal olarak benim için cazip değil.
  • pasp  (02.06.15 15:53:15) 
valla kusura kalma kardeş ama ipad önereceğim ben de :) linkteki samsung çöp. ha işini görür mü, görür. ama o para verilmez o alete. beşinci el ipad al daha iyi.

tablet alınacaksa 2 alternatif var; bir tanesi nexus serisi android tablet, diğeri de ipad. anne için %100 ipad. film falan izleyen, dosya taşıyan yani ios'un kısıtlamalarının dışında kalmak isteyen bir kişi için ise %100 nexus serisi bir tablet öneriyorum.
  • orient blue  (02.06.15 17:23:26 ~ 17:24:18) 
@orient: nexus olabilir, öneri için teşekkürler, ama dediğim gibi kesinlikle ve kesinlikle ipad düşünmüyorum, daha fazla nasıl anlatabilirim bilmiyorum. ama no ipad, no apple. bu kadar basit.


  • pasp  (02.06.15 18:32:48) 
o zaman hiç araştırma, direk nexus al geç. (ama ipad'i bi düşün dermişim :p)


  • orient blue  (03.06.15 14:26:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.