[]

italya gezisi 101

thy'nin kampanyasından italya bileti bakıyorum da, ilk defa gideceğim ve henüz herhangi bir araştırma yapmadığım için bazı sorularım olacak.

kampanya mart'ın yirmisine kadar, ben de o hafta için bakıyorum. o tarihte gezmeyi zorlaştıracak bir soğuk olur mu dersiniz?

en çok görmek istediğim yer roma. 7-8 günü de orada mı geçireyim, yoksa bologna'dan bilet alayım da yukarıda bir kaç gün gezdikten sonra mı roma'ya varayım?

 
roma için 4 gün yeter de artar bile, bologna'da fazla bir şey yok. onun yerine roma'dan venedik veya floransa'ya tren biletleri var. gece trene binip sabah varacak biletleri alaiblir 2 gün venedik, 3 gün floransa yapabilirsiniz. tren biletleri için de trenitalia.com


  • insan opusen hayvandir  (02.06.15 12:37:41) 
teşekkür ederim. aslında sormak istediğim, bu saydıklarınız için örneğin, çıkış ve varış noktası olarak roma mı bologna mı daha uygun (kağıt üzerinde bologna gibi)? bugüne kadar hiçbir ülkeye girdiğim şehirden çıkmadım, dolayısıyla rotayı doğrusal çizebiliyordum. gidiş-dönüş aynı şehirden olunca bilemedim..


  • manuel mandalina  (02.06.15 12:43:05 ~ 12:44:03) 
yukarda biraz soğuk olabilir, ama gezilmeyecek bir hava olmaz mart gibi bolzano'ya falan gitmezsen. yine de benim tavsiyem roma'dan başlaman olur, çünkü roma'nın havası yazın-yaza doğru bazen iğrenç bir sıcak oluyor. roma'yı bitirip kuzeye geçersin. kuzeyden kastım da bologna yerine floransa-siena turu daha tatlı olur bence.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (02.06.15 12:56:54) 
roma daha uygun, bologna'da çok bir şey yok, mümkün olduğunca güzel şehirlerde zaman geçir derim. o yüzden boşuna bologna'ya gitme.


  • insan opusen hayvandir  (02.06.15 13:00:58) 
O kadar soguk olmaz
7-8 gunu Roma'da gecirmeyin, Milano'ya kadar rahatlikla gezersiniz Italya'da.
Roma'ya bilet alin, Milano'dan donun mesela. Ya da Milano gidis, Roma donus.
8 gunde Como'dan baslayip Roma'da bitirmistim, cok da guzel gecti. Ben de duyurudan epey tuyo almistim, sagolsunlar.
Sorunuz olursa mesaj atin.
  • stavro  (02.06.15 13:24:38) 
@stavro, kampanyalı bilet olduğundan gidiş-dönüş aynı şehirden olmak zorunda :/


  • manuel mandalina  (02.06.15 13:28:44 ~ 13:32:25) 
Milano-Istanbul biletleri hep ucuz olur, bir goz atmadan gecmeyin. 8 gunu Roma'da gecirmenin anlami yok, yazik olur.
Illa Roma gidis-donus yapacaksaniz en azindan Floransa'yi da gorun oyle donun geri.

  • stavro  (02.06.15 13:43:19) 
size önerim, sırayla,

roma,
floransa,
(günübirlik) (ve mutlaka) siena.

dönüşü de roma'dan yapacaksanız venedik'e kadar gitmeyin, yorucu olacaktır. ama yukarıdaki üç şehri hiçbir suretle kaçırmamanızı öneririm.

bologna'da fazla bir şey yok evet. değeceğini sanmıyorum.
  • uuth  (02.06.15 13:57:43) 
Stay uygulamasını yükle çok işini görür


  • basond  (02.06.15 17:53:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.