[]

bebek davranisi

Simdi bizim 6.5 aylik bir erkek bebegimiz var. Pazar gününe kadar hep annesi bakti, inanilmaz ilgilendi, egitti, oyun oynadi vs. (ben de tabi ama baba malesef anne gibi olmuyor) Bugüne kadar ben eve gec geldigimde ve uyumadiysa tepki verir, güler, kahkaha atar, eller kollar oynar vs. Annesi ile neredeyse 7/24 birlikte olduklari icin annesine olan tepkisini göremedik.

Her neyse dün annesi ise basladi, ben de disarda oldugum icin bize yardimci olunlar diye kayinco ve esi geldiler. Aksamüstü bizim sessiz sakin uysal cocuk basmis yaygarayi, son ana kadar haber vermediler panik yapmayalim diye. Sonra baktilar susmuyor bana haber verdiler. Ben paldir küldür gittim hemen sustu. Eski neseli hale geldi. Olay su ki annesi aksam üstü isten geldiginde bizim bebek annenin yüzüne bile bakmadi.Dikkat ettik aynen küs gibi kafasini cevirip anneyi resmen "ignore" edyor.

de bu daha bebek yahu, ne anlar trip atmadan filan ama resmen bu oldu. Bugün de anne beni sallamadi deyip ekstra üzüntü icinde. Bu normal mi. Aranizda belki bebek psikolojisi ile ilgili donnaimli arkadaslar vardir.

Ek bilgi kayincolarin 16 aylik bir erkek cocuklari da var. Hic kiskanclik cekmedi annesi bizimkiyle ilgilenince ama sorun su ki cocuk pepe hastasi. bizim evde degil pepe 6 aydir BJK maci hariicnde nerdeyse hic tv acilmadi. Pepe filan karsiyiz ama bizimki her ne kadar ters de yatirsan tv ona ilginc gelip dönüyor. Yegen tvnin sesini fazlaca aciyor, hani ekrani görmesini engellesek bile o sese maruz kalacak. Napalim ne edelim. Hani onlara da bir sey diyemiyorum bizimkine izlettirmeyin disinda.

(mesaj mode on)

Ek not: Bebeklerinize/cocuklariniza su aptal cizgi filmleri izletip sünger kafali yapmayin rica edeyim. Kitap okuyun, oyun oynayin. Madem ilgilenmeyeceksiniz bastan savip rahat edeceksiniz ne diye cocuk yapiyorsunuz anlamiyorum


(mesaj mode off)

 
bebek psikolojisi uzmanı olduğumdan değil ama ben de 6 aylık el kadar bebeyken babam işe-nöbete-çarşıya- öğlen yemeğinden geri işe giderken kıyameti kopartıyormuşum, annemi takmıyormuşum. ama ciddi kıyameti kopartıyormuşum.
Annem, babamın yemeğini masaya koyup benle yan komşuya gidiyormuş, babamı görmeyeyim diye.
fikir versin diye söyledim, benzer şeyler de duydum, bi şekilde biliyor bebekler demek -normal mi değil mi onu hiç bilmiyorum, olduğunu biliyorum sadece.
TV konusunda haklısın evde TV olmaması daha iyi gibi geliyor bana
  • niye ama  (02.06.15 11:44:22) 
hiç işe başlamamış/ayrılmamış gibi mıçmıç anneye direkt atlasa anormal olurdu. şu haliyle trip de atar, yaygarayı da koparır. bebek küçük diye trip atmaz zannetmeyin, en çok onlar atar, istediklerini de elde ederler ;)

alışacaktır bu döneme. yine de istikrar önemli.
  • la noix  (02.06.15 12:17:37) 
Bağlanma Kuramında Bebek deneyi geldi aklıma ahahah :D

Bebekten ayrılırken onla konuşun, yanında bırakacağınız insanı gösterin.
Bebekler sandığımız kadar dünyadan ve duygulardan kopuk değiller.
Çocuum yok ama o kuram deneyindeki bebeklerden bir grubu aynı sizinki gibi davranıyor :D

bi de tv evet, ben bile rahatsız oluyorum yüksek sesle tv izleyen insandan/çocuktan.
bence direkt tvyi bloke et. (sadistçe)
  • aithra  (02.06.15 13:16:09) 
tv ile ilgili bir şey söyleyeceğim sadece ben. belki çocuklar için yararlı olacağını düşündüğünüz bir serinin dvdsini falan alıp bebeğinizle ilgilenenlere bir şey izleteceklerse onu izletmelerini söyleyebilirsiniz.

şu an televizyonda dönen çizgifilmler konusunda haklısınız ama çocuğun eğitimine yardımcı olacak, severek izleyebilecekleri seriler illa ki vardir.
  • mutevazi  (02.06.15 13:43:19) 
2 yaş öncesi televizyon nasıl eğtiime katkıda bulunabilir ki?
çocuğun elle kavrayarak ağzına götürerek öğrendiği bir dönem? @mütevazi

çocuk gelişimci/eğitimci falan değilsek önermeyelim bence :D
ben de değilim.
  • aithra  (03.06.15 13:37:08) 
sizin gündüz gidip gece gelmeniz onun için alışılagelmiş bir şey, annesinin ise ilk kez tepki vermesi normal.
benim cevabım daha çok mesaj modu için siz ve eşiniz çalıştığı için çocuğa başkası bakıyor, ilgileniyor, siz ilgilenmeyecekseniz neden yaptınız o çocuğu?

  • kuzey li  (03.06.15 13:46:12) 
2 yada belki de 3 yasina kadar tv seyrettirmek istemiyoruz. Zira tv izlerken cocugun beynini kullanmadigini artik sagir sultan bile duydu. onun yerine cocukla ilgilenmek, hava güzelse disari cikmak, beraber etkinliklerde bulunmak, hatta hayal gücünü arttirici basit ve belkide tahtadan oyuncaklarla cocukla ilgilenmek en güzeli bence. Bizimkisi daha 3 aylikken, aldigimiz renkli orman hayvanlari kitabina ayila bayila bakiyordu. Simdi de yeni yeni sert kapli bol renkli kitaplarla uydurmasyon masallar anlatiyoruz. SIkInTIsI yoksa merakla dinliyor. Tabi bu 5 dk yi pek gecmiyor ama ilerde anne ve baba ile yapilacak kitap okuma seanslari icin altyapi olusturuyor (diye düsünüyorum). Bizler de bu isin altyapisini almadik ama cocuk icin TV nin en ufak bir yarari olmadigini, hatta anne ve baba ile gecirilecek zamandan caldigi icinde son derece zararli oldugunu düsünüyorum.

Bu arada bizim bebek 3. gün olmasina ragmen anne ile göz temasi kurmuyor. Artik cok eminiz trip attigina. Daha bir hafta öncesine kadar anneden gözünü alamayan bebe, anneyi hic sallamiyor. Benimle bir sorunu yok ama. Ilginc gercekten

@kuzey li,

planimiz annenin evde kalmasi benim de normal olarak ise gitmemdi ama cok uzun zamandir issizim ve yakin zamanda is bulabilecegimin garantisi yok. O yüzden anne ise devam etmek zorunda kaldi. Zaten bu duurm devam ederse ben evde bebek bakarken is aramaya devam edecegim.
  • beholderrulez  (03.06.15 13:49:23 ~ 13:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.