[]

Gitar marka/model tahmini?

resimde gördüğünüz elektro gitarın marka/modelini bilen var mıdır acaba?
dream-pop, shoegaze tarzı çalan bir grubun gitarı.

ve bu tarza uygun alternatif gitarlar da önerebilirseniz fena olmaz.

edit: www.youtube.com arkadaşın elinde ne olduğunu merak edenlere gelsin.

 
fender stratocaster diyeyim, ayrıntısını strat uzmanlarına bırakayım.


  • gibicibicis  (02.06.15 00:00:19) 
headstock fender tarzı,zaten fender yazısı da az çok görünüyor, gövde alder, sap ve tuşe maple. single coiller ve knopların beyaz olduğu model çok fazla ama kilit nokta abinin elinin altında da manyetik var mı acaba, varsa da humbacker mi yoksa single mi?


  • ne desem bilemedim  (02.06.15 00:03:39 ~ 00:04:54) 
peki bu yumuşak tonları veren gitar mıdır yoksa pedal mı?


  • zebragibi  (02.06.15 00:25:09) 
hem gitar hem pedal hem de amfinin ton üzerinde etkisi var. en az etki pedalın diyebilirim ama. kötü amfi artı iyi pedal ile alacağın performans iyi amfi artı kötü pedal ya da pedalsızdan alacağın performanstan daha iyi olmaz.


  • blues guitar forever  (02.06.15 00:28:03) 
Alttaki mini toggle bana elinin altında split edilebilen bir humbucker olduğunu düşündürüyor.

Yumuşak ton öncelikle parmaktan çıkıyor. Senin elinde vızır vızır gelen gitarı başkasına versen güzel bir ses çıkarabilir.

Sonra gitar, manyetikler, ampli geliyor. Öncelikle nasıl çaldığın önemli.
  • alperz  (02.06.15 00:32:36) 
bu eleman pedal kullanmıyor diye biliyorum, grubun diğer şarkılarını biliyorsanız soundu hep aynı gitarın. bu tip imza sesler kullananlar amfide sabitlerler genelde ayarları, gitar modelini de pek değiştirmezler. olay gitarın ağacından, tellere, manyetiklere ordan da amfiye kadar gidiyor yani. efektler de amfidendir büyük ihtimalle (reverb, delay vs.). o aşağıda ayağıyla bastığı şeyi efekt pedalı sanıyorsanız diye belirteyim, o 1 oktavlık bir ayak klavyesi. 2. klavyeyi gitarist ayağıyla çalıyor.

kaliteli amfiler gitardan pahalıya geliyor bazen, lambalı olanlardan böyle sıcak ve güzel ıslak ton alabilirsin. dijitaller çok veremez bu tonlara yakın, yani verir de anlarsın yani dijital olduğunu, kalitelileri dışında.

ayrıca eleman parmaklarını slide gibi de kullanabiliyor, hafif oldukça ve uçları olması gerektiği gibi sert.

bu tarz müzik yapacaksanız ve kayıt vs aldığınızda sonradan soundcloud vs linkini de paylaşırsan sevinirim :)
  • loveinaflipbook  (02.06.15 09:07:31) 
loveinaflipbook'un yazdığından iki tip ampli olduğunu ve bunların lambalı ve dijital olduğu sonucunu çıkaran varsa çıkarmasın.

ampliler güç katı ve pre katı olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. bunlar da ya lamba ile çalışıyor(vacuum tube, valve) ya da entegre transistör ile çalışıyor. "lambalı siker yaa" gibi bir durum da yok ayrıca. rolan jazz chorus 120 diye bir efsane var neticede.
  • alperz  (02.06.15 12:00:52) 
olm o değil de beach house ve en sevdiğim şarkısı (:

yukarıda zaten gerekli bilgiler verilmiş. bu müzik için telecaster da yine ideal. gerçi ben o noktada gitardan ziyade pedallara yöneliyorum. gibson'la da ya da epiphone'la da yapabilirsin. sonuçta aman benim prs'im var, efendim ben pop çalamam diye düşünmek, komik bir düşünce. alet elindeyken patronu da sen oluyorsun. hatta bir adım ileri gidiyorum, gitardan ziyade amfi daha bir önemli yapacak olduğun tarzlarda. hayalimdir, orange th 30'a sahip olmak misal...

dream-pop ve shoegaze'in olayı ise bol reverb ve delay'de bitiyor aslında. bunun için de ben baya bir stomp box kullanıyorum. kesiyor da:

t.c. electronic - hall of fame (reverb)
carl martin - red repeat (analog delay)
electro-harmonix - small clone (chorus)
  • mermize  (02.06.15 12:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.