[]

manyetik alan denen şey?

değerli bilim insanları. bu meseleye birkaç sitede göz gezdirdim ama hem güvenemedim hem tüm sorularıma cevap bulamadım. asıl mesele evde 3,5 aylık veledin olması. evde bebe var diye de iyice pimpirik olmak da istemiyoruz, ama daha dikkatli olmak gerekir diye de düşünüyoruz. bilgisine güvendiğim bir arkadaşım "wireless zinhar" dedi, "kablosuz ev telefonu bile aman ha" dedi. ben tek tek sorsam üstadlar da bildiklerini söyleseler. sonuçta biz yetişkinlere de zararlı, hepimiz gerçekleri öğrensek. hazırsak başlıyorum:
1. manyetik alan ne menem bir şeydir?
2. etkisi ne kadar kötüdür?
3. bilgisayar ekranlarından tüplü olanlar daha mı tehlikeli?
4. mikrodalga hiçbir şey etmez mi hakkatten?
5. cep telefonunu sormuyorum:)
6. telsiz ev telefonu? wireless'ı kablolu yaptım diyelim, alt kattaki, üst kattaki?
7. bu bebelere 0-6 yaş baby tv öneriyorlar, peki TV'nin zararı?
8. bu da var unutmayalım diyebileceğimiz, hepsini geç şunlar var diyebileceğimiz aletler ve ortamlar?
9. ha bir de şunu okudum kafam karıştı. şarjlı traş makinalarını mümkünse fişe takılı halde çalıştırın demişti bir uzman. hangisi kötünün iyisi? fişe takmadan çalıştırmak mı daha az zararlı yoksa tersi mi?
teşekkürler şimdiden.

 
3- evet.


  • bryan fury  (09.09.09 19:46:30) 
gerek radyolar olsun gerek baz istasyonları, komşuların wireless modemleri vs. inanılmaz bir manyetik alan çöplüğü içinde yaşıyoruz zaten. göremiyoruz ama tam bir kargaşa aslında. manyetik dalgaların insan vucüdunda bilinen en büyük etkisi sıcaklık artışıdır, ama çevremizde ki dalgalar minimal seviyede. tabi ki buna hiç bir etkisi yok demek yanlış olur. tabi ki var, ama yapılabilecek bir şey yok artık ne yazık ki.


  • sekox  (09.09.09 19:54:34) 
manyetik demeyelim de elektromanyetik alan diyelim. cunku dunyanin kat kat daha guclu manyetik alani var ki bir zarari yok. onun disinda elektromanyetik alanin da zarar verdigi kanitlanmis degil. arastirmalar yapilmis ama hicbiri tam bir sonuca varamamis. cok guclu olanlari vucutta isi artisindan baska birsey yapmiyormus, o da 1 derece falan, bu da sadece ozel endustriyel alanlarda oluyormus. ama butun radyofrekans ve kablosuz iletisim aglari uluslararasi standart limitinin altinda ve zrarri yok deniyor. yazdiklarim bilimin ve onemli saglik kurusluslarinin goruslerinin bir ozetidir. genelde medyanin ya da insanlarin abartmasi sonucu spekulasyonlar olusuyor yani. illa birsey zararli olacaksa o da cep telefonu olur :)


  • ermanen  (09.09.09 20:04:26 ~ 20:05:07) 
Ermanen de açıklamış EM alanın etkisinin olup olmadığı tam bilinmiyor ama ben garantiye alayım bebeğimi koruyayım diyorsanız odasına faraday kafesi kurabilirsiniz, bu şekilde o odada cep telefonu bile çekmez...


  • selimse  (09.09.09 21:23:07) 
yanlış hatırlamıyorsam elektromanyetik alanı dediğin cihazlardaki antenler oluşturur. wireless modemin anteni ve laptopın alıcısı gibi, bu elektromanyetik alanın da elektrik alan bileşeni zararlıdır ama etkisi çok uzakları etkilemez. komşunun wireless ı senin evinde e.m.a oluşturmaz, sadece antenin yaydığı elektromanyetik dalgalar evin içinden geçer. yine yanlış hatırlamıyoram tıraş makinası, elektrikli süpürge gibi cihazlar sadece manyetik alan oluşturur. sen yine de mümkün olduğunca kablosuz cihazlar kullanmamaya çalış


  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (09.09.09 22:35:49) 
4- tekrar ve tekrar mikrodalga fırına çocuğu koymadığınız sürece hiç bişiy olmaz.


  • darknum  (10.09.09 00:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.