[]

yillik izinde haftasonu ve bayram sayiliyor mu?

atiyorum 4 gunum var.

cuma sabahi iznim baslasa persembe mi donecegim?
yoksa sali mi?

 
dvlet memuru musunuz? oyleyse ise evet sayiliyor, cuma gunu baslayan 4 gunluk izin sonrasi sali Sabah isbasi yaparsiniz.

ozel sektorde de sayiliyor bildigim kadari ile.

tek sayilmayan kamu iscileri.
  • halanne  (01.06.15 20:13:25) 
kamuda sayılır. özel sektörde çalıştığın firmaya göre değişir. kamuda çalışıyorsan evet salı dönersin işine.


  • en arka koltuktaki gozluklu cocuk  (01.06.15 20:14:48) 
bayram sayılmaz.
cumartesi çoğunlukla sayılır. firma insiyatifindedir.
ayrıca izin alacağınız işyeri cumartesi çalışıyor mu?
  • Absinthe75c  (01.06.15 20:21:47) 
ozel sektor ve ctesi pazar calismiyoruz


  • mayeskuel  (01.06.15 20:28:47) 
Özel sektör firmasına göre değişir. Gerçekten kurumsal olan her firmada yıllık izine denk gelen resmi tatiller, hafta sonları izin süresine eklenir veya o günler yıllık izin hakkınızdan düşmez. Kurumsal olduğunu iddia eden patron şirketlerinde sallamayabilşyorlar.


  • hadi hadi  (01.06.15 20:39:12) 
iş kanuna göre haftada 6 gün ve 45 saat çalışırız. Eğer işyeri isterse cumartesiyi yıllık izine dahil eder, bu yasaldır. Tamamen firmanın elindedir.

Ama çoğunlukla cumartesi çalışmayan firmalar, o günü dahil etmezler.
  • Absinthe75c  (01.06.15 20:39:18) 
cumartesi çalışmıyoruz ama cuma günü izin aldığımız zaman 2 günlük düşüyor.


  • hb  (01.06.15 20:52:57) 
devlet memurunda haftasonları da yıllık izinden sayılır.

özel sektörde kanun gereği istenen izin süresi içindeki resmi - idari tatiller yıllık izin süresinden sayılmaz.
örnek: 20 Nisan - 5 mayıs arası yıllık izin kullanan bir özel sektörlü bu tarih aralığındaki 23 Nisan, 1 Mayıs ve pazar günleri nedeniyle 15 günden daha az yıllık izin kullanmış olur.

He bir de özel sektörde yıllık izin hep birikir. devlet memurluğunda sadece son 2 yıl hesaplanır. özel sektörde kullanılmayan yıllık iznin parasını alabilirsin. devlet memuru alamaz.
  • siradisi00  (01.06.15 21:13:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.