[]

İstifa sonrası prim alamama sorunu / geriye dönük fazla mesai

Merhaba,

Çok uzun yıllar bir firmada çalıştım, son senesinde ömrümü yiyip başka şehirlerde isteğim dışında müşteri yanında yatıp kaldırıp nerdeyse 7/24 çalıştırdılar. Ben de başka bir iş bulup istifa ettim. Senelik primi haketmiş şekilde ayrıldım ve verdikleri alacağımı aldım evrağını imzaladım. Primi haketmiş olmama rağmen primim yatmadı. Burada iki olası senaryo var, adi yöneticim bir şekilde haksız az puan vererek primime haksız bir şekilde el koymuş olabilir. Sistemsel bir problem olmuş olabilir.

Mahkemeye versem primimi alabilir miyim? Büyük ihtimal alamam gibi görünüyor, hadi firma ceza ödesin desem yapılmış ve ödenmemiş fazla mesailerimi sgkya şikayet etsem firmaya ceza vs çıkar mı? Fazla mesailerimi mailler ile ispatlayabilirim, diğer fazla mesai yapanlar tanıklık etmezler hala orda çalışıyorlar.

Yoksa her şeyin üzerine soğuk su iç, eşeğin ve aptalın tekisin ilerde daha çok kazıklan mı dersiniz?

 
Bence burada kilit cümle: "verdikleri alacağımı aldım evrağını imzaladım". Sen aldığını kabul ettikten sonra nasıl hak iddia edeceksin, bu biraz mantıksız kalıyor. Diğer konularda da çok ciddi bir rakam değilse pek uğraşmaya değmez gibi, yeni işine odaklan gitsin.


  • osurdum  (01.06.15 15:34:16) 
fazla mesailerinizle ilgili 5 yıllık zamanaşımı süresi işliyor. çalışma saatlerinize ilişkin tanıklarınız varsa saatlik çalışma ücretinizinin 1,5 katı oranında fazla mesai alacağınızı dava açarak geri alabilirsiniz. ayrıca priminizi de alabilirsiniz. fazla mesai hesaplamasında maaşınız priminiz de dahil olacak şekilde hesaplanacak.

çalışma saatlerinizi ve ücretinizi söylerseniz yaklaşık olarak fazla mesai alacağınızı hesaplayabilirim.

ayrıca dava açmak için bir avukatla görüşmek isterseniz yardımcı olabilirim.
  • pomolilik  (08.06.15 19:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.