[]

safra kesesi ameliyatı sonrası ağrı

merhaba,
haziranın 22 sinde annemin safra kesesini aldırdık. kontrole gitmemiz gereken gün annemi şiddetli sancı tutunca acilen hastahaneye gittik 2 gün tetkikler vs derken ercp denilen olayı yaptılar yani safra yoluna 2 tane taş düşmüş ve yolu tıkamış safra yolundan giden sıvıda geri dönüp vücuda yayılınca şiddetli sancılar yapıyormuş. ercp dediğimiz olayla taşları aldılar. toplamda 4 gün hastahanede yattı annem. Şuan sağlık durumu iyi şükür lakin merak ettiğim bilgili olan var ise, yaşayan gören, doktor ve tıp ilgilileri var ise bu durumun ameliyat sırasında ihmalden mi yoksa olağan bir şey mi olduğundan bilgi verebilir mi? ekstra ücretler alındı bizden taşın çıkartılması için 690 lira kadar meblağ para önemli değil, her şeyin başı sağlık lakin ihmal var ise niyetim şikayet etmek çekilen acının bir nebze unutulması, içimizin rahatlaması ve durumun başka hastalarda tekrarlanmaması adına. Primer Hospital'da yapıldı ameliyat ve sonrası.
teşekkürler.


 
Doktor arkadaşlar konuyu daha iyi anlatırlar da safra kesesini aldırmış biri olarak konuşuyorum; o taş keseden düşmüş olmalı. Kese yoksa taş da olmaz. Ya öncesinde düşmüştür, ki buun ameliyat öncesindeki ultrason sırasında ortaya çıkması gerekirdi, ya da ameliyat esnasında, henüz keseyi almadan düştü o taş. Büyük geçmiş olsun, pankreatit adam öldürür. 2 gün dayanmış olması mucize.


  • SiyamkedisiZorro  (01.06.15 14:22:41) 
öncelikle geçmiş olsun. safra kesesinden çok çekmiş ve hastalık sürecinde bu hain keseyi epey araştırmış biri olarak ihmal olduğunu düşünmüyorum. hatta tanıyı aynı hastane mi koydu bilmiyorum ama ameliyat tam zamanında yapılmış diyebilirim. ercp için de aynısı geçerli. o tıkanıklık kesenin veya daha kötüsü pankreasın iltihaplanmasına yol açsaydı tedavi süreci çok daha uzun ve sancılı olurdu.


  • thalamus  (01.06.15 15:01:27) 
evet bütün müdaheleler aynı hastahanede gerçekleşti. amelyattan 6 gün sonra tuttu zaten şiddetli sancı, daha öncesinde de ara ara ufak sancılar oluyormuş ama bize bahsetmemiş annem. dediğiniz gibi ihmal olmasın lakin doktorun bu konuda bizi uyarmaması kesinlikle ihmal. bu konuda neler yapabilirim sizce?
sizlerede çok geçmiş olsun tabi :)

  • odiyus  (01.06.15 15:55:53) 
dediğim gibi ihmal olduğunu düşünmüyorum burada hasta eksik bilgilendirilmiş desek daha doğru olur. safra kesesi ameliyatı ile safra yolu tıkanması birbirinden ayrı şeyler. örneğin ameliyat olduktan yıllar sonra taş nedeniyle tıkanmalar oluşabiliyor ve bunun ameliyat öncesinden mi kaldığı yoksa sonradan safra yolunda mı oluştuğu bilinmiyor. sizin durumunuzda ameliyat öncesi ercp yapılsa belki o taş saptanıp düşürülecek ve bu rahatsızlık hiç yaşanmayacaktı ama bunlar uzmanlık gerektiren konular yorum yapmak yanlış olur.

hastahaklari.saglik.gov.tr

ilk adım olarak buradan şikayet oluşturup durumunuzun soruşturulmasını isteyebilirsiniz.
  • thalamus  (01.06.15 19:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.