[]

doktorların grev yapması

Çok saçma değil mi ? Sırf bi doktor öldürüldü diye ?

Zira her meslekten insanlar öldürülüyor hiç grev yapanı görmedim ?


 
kusura bakmasınlar ama diğer mesleklerin salaklığı. bir insanın can güvencesinin olmadığı yerde, hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam etmesini saçma buluyorum.


  • starborn  (01.06.15 09:50:01) 
çalışan biri can güvenliğini tehlikede görürse işten çekilme hakkına sahiptir. Elini kolunu sallayan hastanelere giriyor. Adamın cebinde silah varsa bile giriyor. Düşün bakalım senin işyerine de öyle girebildiklerini ve burnunun dibine gelebildiklerini.


  • safepassage  (01.06.15 09:56:48 ~ 09:56:54) 
sırf bir doktor öldürüldü diye değil grev yapma sebepleri.
şimdiye kadar öldürülenler ve bu olaylara karşı herhangi bir tedbir alınmaması.
bilmiyorum ne kadar ceza alıyorlar ama katilllerin -sanıyorum ki- çok da bir ceza almaması.
hepsini geçtim, doktor öldürmenin, öldürebilmenin -doktor ya da başka meslekten farketmez aslında- bir insanı haksız nedenlerle öldürebilmenin bir çoğumuz tarafından kanıksanması.
fitrat diyip geçmemiz.
  • 65 derece  (01.06.15 09:58:10) 
Grevle çözümlenecek bir şey değil bu .diğer hastaların ne suçu var ?
Olaylara ayri ayrı bakılırsa bazen doktor, bazen hasta, hasta yakını hatalıdır.tabi bu hiç bir zaman birisinin ölümünü,yaralanmasını veya darp edilmesini haklı çıkarmaz.

  • 1adam  (01.06.15 09:58:12) 
doktorlar kendilerini ust insan olarak gormeyi biraktiklari zaman, halka ustten bakmayi biraktiklari zaman bu grevler bitecek.


  • baldur2  (01.06.15 10:01:21) 
mesleki egolari yuzunden surekli siddet goruyorlar. sonra da is birakip ben oynamiyorum diyorlar. ozeti bu.


  • mayeskuel  (01.06.15 10:07:07) 
Hiç saçma değil. Grev yapmak için daha iyi bir neden düşünemiyorum.

Diyelim doktor haksız, kendini üst insan olarak görüyor vb. Birisi kendisini üst insan olarak görse bile bu sana onu öldürme hakkını vermez. Bir terbiyesizliği varsa, görevini aksattıysa, sağlık müdahalesini yapmadıysa ya da hatalı yaptıysa gidersin hastaneye şikayet edersin. Bağırıp çağırıp rezil de edebilirsin. Bir gazeteciye ulaşıp durumun haber yapılmasını da sağlayabilirsin. Davalık bir durum varsa da davanı açarsın.

Adam öldürmek nedir yahu? Bırakın doktoru düşman görmeyi, öldürenin hiç mi suçu yok? Aklı başında adam öldürür mü? Saçmalamayın ya.

Maden işçisi öldürülünce üzülüp doktor öldürülünce üzülmemek nasıl bir ikiyüzlülük böyle?
  • whimsical  (01.06.15 10:09:57) 
Ne güzel düşünceleriniz var sizin ya, yok üstten bakıyorlarmış, yok egolarından ölüyorlar, yok biri öldü diye ne bu eylemmiş.

Bu insanlar ilk defa sokağa çıkıp eylem yapmıyorlar, Ersin öldüğünde, Melike öldüğünde ve niceleri vurulduğunda da eylem yaptılar. Bu insanlar KADINA ŞİDDET için de eylemdeydiler.

Ben size bir alıntı yapayım SAĞLIK EMEKÇİLERİ SENDİKASINDAN. Son dönemdeki şiddet haberleri

• Denizli Servergazi Devlet Hastanesi acil serviste sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri hasta yakınları tarafından darp edilmiştir.
• Bitlis Tatvan Doğumevi’nde Nurhat Şimşek şiddete uğradı.
• İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’nde polis eşliğinde getirilen psikotik bir hastaya müdahale esnasında, biri ciddi şekilde üç güvenlik görevlisi bıçaklanarak yaralanmış ve diğer acil servis ekip üyeleri de ciddi bir tehlike atlatmıştır.
• Iğdır Tuzluca İlçe Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil Paşayiğit Şuataman sendikamız Iğdır temsilcisi Hemşire Hidayet Akay’ı önce tehdit etmiş, ardından yakınları ve hastane güvenlik görevlilerine dövdürterek açıkça suç işlemiştir.
• Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Moris Şinasi Çocuk Bölümü Acil servisinde ve Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi‘nde meslektaşlarımız hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldılar.
• Siirt Şirvan Entegre Devlet Hastanesi Dr. İbrahim BAKMAZ hasta yakınları tarafından şiddete uğradı.
• İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmakta olan Diş Hekimi Sibel Evans bir hasta tarafından darp edilerek parmağı kırılmış ve arkadaşımıza 10 günlük iş göremez raporu verilmiştir.
• İstanbul Şişli Şubemize bağlı bir hastanede 2 sağlık çalışanı şiddete uğradı.
• Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan güvenlik personeli darp edildi.
• Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisinde çalışan hemşire Aygün ALDEMİR hasta yakınları tarafından şiddete uğradı.

Bu insanlar, yoksulluğa, yolsuzluğa, işçi cinayetlerine, savaşa değil, SAĞLIĞA BÜTÇE İSTİYORUZ. diye bas bas bağırdı. Neden mi? Bir araştır neden olduğunu. Sana daha iyi bir hizmet verebilmek için. Çok mu memnun sanıyorsun sağlık çalışanlarını, her gün ölüm riskiyle yaşamak nasıl bir şey biliyor musun sen?

Hiç açıp baktınız mı bu hemşirelerin istediklerine?!

Arkadaşım bu insanlar sürekli şiddete maruz kalıyorlar, bu insanların çalışma şartları cidden ağır, bu insanlar angaryasız çalışma istiyorlar.

Şu sitelere bir göz gezdirin bence ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

www.ses.org.tr
www.ttb.org.tr
  • arockm  (01.06.15 10:32:34) 
doktorlar size ne yapti yaw, az guzel guzel konusun.
begenmiyorsaniz gitmezsiniz, yada oturur pasa pasa onlar gibi siz de yillarca okursunuz.
grev yaparlar tabi, haklari sonuna kadar.
  • heygidim  (01.06.15 10:38:30) 
Burada hala doktorun egosu yüzünden dayak yediğini sananlar var gerçekten çok komik.

Daha geçen gün duyuruyuda adamın teki ''randevum var doktor yerinde yok'' diye çıldırıyordu, tipik dayak senaryolarına çok güzel bir örnek bu. Halbuki o doktor denilen adam, profesöründen , doçentine kadar ''hiyerarşik'' biz düzende koşturuyor, hocası toplantı kitlese , ''hastamın randevusu var'' diye çıkıp gidemiyor, ya da acil bir duruma koşturuyor, kendisinden sorumlu olan öğrencilere bakıyor ancak sığ görüşlü türk halkı da hiç şaşırılmayacak düzeyde ''keyif yapıyordur'' kesin deyip durumu sorgulamadan adama dalıyor.

Ha hastanın ne suçu var? Beklemek zorunda mı ? Değil, ama sistem boktansa hasta ve doktor ne yapsın. Dolasıyla sistemin tüm bokluklarını doktorlar çekiyor, dayağı da onlar yiyor, sığ görüşlü insanların kargo eve gelmedi deyip, sekretere dalması gibi bir olay bu.

Grev de hiçbir meslekte gereksiz değildir, acil servisteki doktorlar da zaten çalışmaya devam eder bu durumda.
  • neferkitty  (01.06.15 10:39:11 ~ 10:40:29) 
Bence doktor kendini ust insan olarak goruyor. Gormelidir de. Cunku oyle.

Eylemleri de hakli, once can.
  • brad pitt  (01.06.15 11:49:27) 
saçma diyenin de aptal düşüncelerle reva görenlerin de aynı şeylere maruz kalmasını isteyeceğim de anasına babasına yazık. o yüzden kendilerine sadece biraz akıl fikir diliyorum.

burası bir de sözde okumuş kesim. bazıları için eşşeklik forever tabi. lan ne olur 24 saat acilde oturun da bir gözlem yapın. doktorun ağzına sıçılıyor hemşerim üstten bakacak hali mi kalıyor?

şunu da okursunuz belki:

eksisozluk.com
  • dolaysiz tumlec  (01.06.15 19:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.