[]

muhabbet kuşu almak istiyoruz!

merhaba arkadaşlar biz 2-3 ay sonra muhabbet kuşu almak istiyoruz.çocukken vardı ama annem ilgileniyordu çoğu şeyiyle haliyle sorularım var.

1)cinsiyete bağlı olarak davranışları farkediyor mu? uysal olsun sevelim,arada uçsun istiyoruz.
2)ilk etapta çift alalım mı yoksa her türlü sonradan geleni kabulleniyorlar mı?
3)kafesi ne kadar sıklıkta temizleyelim? ve koku vesaire yapar mı?
4)ne tür yemlerle besleyelim,sanırım vardı böyle ballı susamlı bir çubuk onu hatırlıyorum.
5)sağlığı için dikkat etmemiz gereken püf noktaları nelerdir?
6)fiyatları kaç lira civarında oluyor acaba?

ve benzeri her türlü bilgiye açığız, iyi hazırlanalım ki güzel bir hayat verelim istiyoruz kuşa :)

 
erkekler daha sicaklanli olur daha ele gelir sevdirir, cift alirsaniz sizinle ilgilenmez/konusmaz, kafesi en gec 6-7 gunde bir temizleyin. mumkunse daha da sik. klasik kus yemlerinden koyacaksiniz, balli cubuk, kursagina atmasi icin kum, ve gagasi icin tas. murekkep baligi kemigi de kalsiyum ihtiyaci icin faydali. sagligi icin hava akimlarinin oldugu yerlere koymayin. hayvani zirt pirt yikamayin hatta mumkunse uzun bir sure yikamayin buyuyene kadar. yikanmak ister mi bi bakin. yani masaya kusu cikarip koyun ilik su dolu kap koyun yanina fazla derin olmayan. kendi girer zaten yikanmak isterse. onun disinda yakalayip muslugun altina filan sokmayin sakin. korkutmayin hayvani. fiyatlari degisik. 25/30 a da var 150 ye de var. ne cins istediginize bagli. disilerin burnu pembe/kahve olur erkeklerin mavi. bebekken pek anlasilmaz saticilarin bazilari anliyor artik onlarin insafina kalmis bir durum malesef


  • shotgunwoman  (01.06.15 02:10:06) 
3) her gün. koku yapmaz.
4) açık yem olmamalı. veteriner ya da marketlerde ambalajlı, skt'si belirtilmiş muhabbet kuşu yemlerinden olmalı. çubuklar iyi değil diyorlardı, bilmiyorum. ayrıca zaman zaman çok az miktarda meyve (elma, domates vs.) ve haşlanmış yumurta içi verebilirsiniz.
5) üşütmeyin, kapı kapansa esintisinden üşür. tropik kuş, sıcağı seviyo. çok ellemeyin. öperken ağzınız kuru olsun, tükürüğümüz onlara çok zararlı. müzik dinletin, konuşun. pas vermez, ilgilenip laf atmazsanız depresyona girer.
6) ucuz ama bulabilirseniz birinin yavrusunu biraz büyüyünce sahiplenin.
  • snape i başından beri tanırım  (01.06.15 02:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.