[]

bireysel emeklilik

hola duserlar,

bugün kuzenim bireysel emeklilik olayına gir. işte ayda 100 lira atarsın %25 devlet desteği bilmem ne on sene sonra elinde bi araba parası olur dedi.

paradan emeklilikten bankalardan zerre anlamayan birisi olarak ilk bi inandım. sonra geldim sözlüğü, burayı okudum. herkes bi vermiş veriştirmiş.

bu kadar gereksiz mi bu olay ya? kuzen beni mi yedi yoksa git abi şu firmayla görüş, gir bu olaya diyecek misiniz?

 
Şöyle oluyor:

10 yıl bekle(ye)meden çıkanlar için tam anlamıyla gereksiz bi etkinlik. Ne karı oluyor ne bi şey. Hatta giriş-çıkış aidatları yüzünden yatırdığınız paradan daha düşük para alabiliyorsunuz çıktığınızda.

25% devlet katkısının tamamını alabilme durumu ise sadece emeklilik, vefat ve maluliyet durumunda oluyor. Yani ya en az 10 yıl yatırarak 56 yaşınızı doldurmuş ve emekliliğe hak kazanmış olacaksınız, ya vefat edeceksiniz ya da sakat falan kalacaksınız.

10 yıl sonra 56 yaşınızı doldurmayıp da toplu para almak isterseniz 25%in %60ını; 3 yıldan 6 yıla kadar kalırsanız 15%ini, 6 yıldan 10 yıla kadar 35%ini alıyorsunuz. Bi de ne kadar olacağı belli olmayan fon getirisi var.

Benim para biriktirme yeteneğim olmadığı için girdim. Otomatik kesilsin istedim, başka türlü harcıyorum komple çünkü. Eğer siz her ay gelirinizin bi kısmını kenara atabiliyorsanız BES dışındaki yatırım araçlarını tercih edebilirsiniz, daha mantıklı olur. Biriktiremiyorsanız BES tercih edilebilir ama giriş çıkış aidatlarını, yönetim ücretlerini güzelce araştırdıktan sonra girin. Emeklilik şirketine göre değişebiliyor çünkü.
  • innatedesire  (31.05.15 21:47:59) 
Eğer elimizde para tutmayı beceremeyen tasarruf edemeyen ama ayda 100 tl yi (isterseniz daha fazlasını da) rahatlıkla gözden çıkarabilir bir durumdaysanız bence çok mantıklıben anadolu hayat emeklilikteyim bir süredir.

Öncesinde 2 yıl kadar başka bir yere yatırmış paraya sıkışınca bozdurmuştum, bu sefer hiç ellemeyeceğim inşallah.

20 yıl önce üniversitedeyken bir arkadaşım vardı o anlatırdı, anadolu hayat bireysel emeklilik yaptırdım diye, 18 yaşındaydı, uzaydan gelmiş gibi bakardık, özel sigorta ne demek onu bile bilmezdik, şimdi herhalde 200 milyar parası vardır :))
  • medre  (31.05.15 23:13:08) 
devletimizinborçlarla iyice götü dağıtmasının ardından icat ettiği bir yöntem olan bes aslen sıkı kurallı tasarruf yoluyla halkın harcamalarını kontrol altına alma ve bankalara geri ödemesiz mevduat toplama imkanı veren skik bir iktisadi taktiktir.

protestan ahlakına sahipsen besten daha iyisine layıksın. ben şahsen zırnık harcaması olmayan bir insanım ve geçen yazdan beri dolarda duran paramla tatlı hayat yaşamaktayım. <3
  • kargn  (31.05.15 23:15:28) 
Eğer hala yaptırmayı düşünüyorsanız yardimci olabilirim.


  • osculus  (01.06.15 00:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.