[]

ne biçim anayasa bu böyle?

yani zamanında bu anayasayı yaparlarken hiç mi kimsenin aklına gelmemiş bir gün bir cumhurbaşkanının çıkıp miting yapma olasılığı.neden böyle bir açık verilmiş?şuan ki kullandığımız anayasa 1982 darbe anayasası.yarın öbür gün belki bizim de meydanlara inip miting yapma olasılığımız doğabilir diye mi böyle bir madde koymamış bu askerler.

delirecem yaaaaa.2015 yılında tarafsız olması gereken cb meydanlara inip muhalefeti eleştirip iktidara oy istiyor ve kimse bir şey yapamıyor,bununla ilgili yasa yok.nasıl olmaz lan nasıl olmaz? ne demek yok?

başka ülkelerin anayasasında var mı böyle bir yasak,engelleyici düzenleme falan?

 
"tarafsızlık" ilkesine miting yapmamak da dahil olduğundan cahil gibi "miting yapamaz" yazmazlar haliyle. bu arada liberal ülkelerin hepsinde devlet başkanlarının geniş bir sorumsuzluk alanı vardır zaten. devlet başkanları temsilidir. anayasamızı cb yaptı kendini sorumsuz bıraktı :((( falan değil mevzu. oradan burdan duyduklarınızı bilgi diye satacağınıza açın biraz kitap okuyun.


  • littlejack  (31.05.15 20:15:02) 
öyle bir madde olsaydı da miting yapsaydı kim nasıl yargılayacaktı?
tarafsızlık ilkesine karşı "biz" diye akp'yi kastederek açıklama yaptığında kim yargılıyor?
madde olsaydı ve yargılanacak olsaydı önce o maddeyi kaldıramaz mıydı?

2015 yılında olmamız 2015 yılında gibi yaşamamıza yetmiyor burada...
  • ucan spagetticanavari  (31.05.15 20:20:31) 
Bence sorun anayasada değil. Anayasa sadece bir şekil ve hukukun kendisi de bir sistem. Önemli olan etik bir bilince sahip olmak. İngiltere'de yasalar çoğunlukla iptal edilmez. Hala Kraliçe'nin bir bakanı impeachment ederek idama gönderme yetkisi vardır, kanun olarak. Ama bunu yapmaz, aklına bile getirmez. Şekilden ziyade etik bir bilinçle yönetilmek böyle bir şey.


  • protector  (31.05.15 20:29:19) 
salt Anayasa kaynaklı sorunlar olmamakla beraber 1982 Anayasası da zemin hazırlama ve muğlak noktalar içerme açısından sıkıntılı elbette. Ve malumlarınız üzerine cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmeye başlaması ile beraber daha da görünür oldu, garip bir sözde Anayasa altında parlamentarimsi başkanlık sistemi bence şu an var olan. Başka ülkelerin anayasalarında doğrudan bu şekilde spesifik hükümler bulabileceğini sanmıyorum, daha çok hükümet sisteminin niteliğine göre yasama-yürütme arası ilişkiler ve elbette teamüller çerçevesinde şekilleniyor.


  • candanag  (31.05.15 22:46:09 ~ 22:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.