[]

Gezi sorusu Avrupa...

Viyana-Prag-Berlin-Varşova(ya da Krakow)-Budapeşte turu yapacağız, tamamen kendimiz(eşim ve ben) yapacağız. Organizasyon falan yok.

Oteller falan tamam ancak şehirler arası geçişleri nasıl yapalım?

Tren,Otobüs,Uçak önerilerine açığız (uçak en son tercihimiz).

Önceden bu şehirler arası geçiş yapmış kişilerden yardım bekliyorum.
Varşova-Krakow seçimimizi henüz yapmadık Krakow'u beğenenler çoğunlukta varşovayı iptal edip krakow'a gidebiliriz.

 
berlin'den polonya'ya polskibus. bir de vakit varsa krakow'u ekleseydiniz keşke. varşova yerine. krakow ve wroclaw varşovadan kat kat güzeldi bence.


  • nickimin hakkini veremedim  (31.05.15 19:47:43) 
Avrupada birinci tercih tren olmalı. Aynı yollardan trenle gitmiş biri olarak söylüyorum.


  • mrmlq  (31.05.15 20:11:00) 
bir kaç site buldum sizin tercih ettiğiniz tren yolu markaları nelerdi?


  • basond  (31.05.15 20:25:53) 
tren. Ben tersini yapmıştım Berlin-->Wroclaw-->Prag-->Viyana şeklinde. Berlin'den Polonyaya geçerken 2 kere aktarma yapmıştık o sıkıntı olabilir, direkt otobüs varsa(ki üstteki arkadaş var demiş) sırf Polonyaya geçerken otobüs tercih edebilirsiniz.

edit: şirket bilmiyorum hatırlamıyorum ama genelde farklı şirketlerin sattığı biletler de aynı trene oluyor zaten. Yine araştırın fiyatlara bi bakın mesela hızlı tren ne kadar normaller ne kadar...
  • rodriguez2  (31.05.15 20:34:29 ~ 20:35:19) 
Iphone android için railplanner uygulamasına bakmanızı öneririm.


  • mrmlq  (31.05.15 20:47:05) 
rozklad-pkp.pl

berlin'den en yakın ziyarete değer polonya şehri poznan, berlin'den polskibus ile iki buçuk saat sürer. 1 gün yeterli, şöyle bir salınır ordan trene biner varşova'ya 2-3 saatte geçersiniz. tren biletlerine de yukardan bakabilirsiniz polonya için.

varşova krakow diye bir seçim olamaz. kime sorsanız krakow der, ikisini görüp de varşova'yı seçeni ben daha görmedim. gören, duyan varsa tanışmak isterim değişik birisi diye :D
  • nickimin hakkini veremedim  (31.05.15 21:12:14) 
polonya içinde polskibusın krakowdan ve varşovadan, praga ve berline çok ucuz seferleri var. viyana budapeşte arasında eurobus kullanmıştım. rahatsızdı fakat sadece 2-3 saat sürüyor. tren önerisi gelmiş, uluslararası seferlerde kullanmadım ama polonya iç hat trenleri rezalet. rahatsız ve çok yavaş.

eşinizle gideceksiniz, belki tercih etmek istemezsiniz ama blablacar size hem zaman kazandırır hem ucuzdur. daha evvel pek çok kez yorum almış kullanıcılardan birini tercih edebilirsiniz.
  • robep  (31.05.15 21:15:04) 
hocam ben de berlin-krakow-prag-viyana-budapeşte ve belki bir de selanik yapacağım; öğrendiğim kadarıyla en ucuz yöntem otobüs. 8 euroya bile otobüs bulunabiliyormuş bu şehirler arasında bazen.

ama doğru avrupa'da tren de hayli ucuz. otobüsle arasında genelde 10 euro oynamıyor bile.

bir de, daha önce aynı geziyi yapan bir arkadaşım gara gidip, bileti ordan almamın daha mantıklı olacağını söyledi. çünkü bütün otobüs firmaları (özellikle en ucuları) internette olmuyor.

bilindik otobüs firmaları ve tren bilet fiyatları konusunda size yardımcı olacak çok iyi bir site var: rome2rio.com
  • exaggeration  (06.06.15 11:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.