[]

Koltuk alti agda yanigi

Cildim alerjik. Yaklasik 2 gun once kartuslu agda isiticima hep gittigim parfumeriden yeni kartus aldim. Hep Agiss marka aliyordum kartuslarimi. Ara ara kirmizi benekler oluyordu ama her zaman degil. Parfumeride calisan satis elemanindan en az alerjik olani istedim. Kendisinin de kullandigini soyledigi Epi Wax marka pudrali kartustan verdi. Eve gittim kartusu isiticisinda isittim. Surdugumde kivami zaten Agiss'e gore cok farkliydi. Bezi yapistirdim ancak tek hamlede cekemedim. Agdanin kivami degisik cunku. Haliyle canim yandi. Alt kismi da zorla cektim. Tekrar surup cektim belki ben yapamadim diye ama hep yaptigim sey, alisigim yani. Ikincide de aynisi oldu ve kizarmaya basladi ve almiyordu bir turlu. Yapmamam gereken ucuncu hamle tekrar surmek oldu. Bir daha surdum ve bu sefer sevgilimden cekmesini istedim. Cekti ama cektikten sonra inanilmaz bir aci cekmeye basladim. Aksam vakti olmasa tepinerek bagiracagim bir aci. Agdaya cok alisigim. Onun acisi olmadigini anladim. Kalintilari bebe yagiyla temizleyeyim diye sprey bebek yagi kullandim ve cok fena yanmaya basladi. Hemen yikadik pudra surdum ama acisi gecmiyordu. Diger koltuk altimi hemen Agiss marka olan kartusumu isitip onunla kendim aldim ve hicbir sorun yok onda. Birkac saat sonra ise kipkirmizi ve dokunmanin bile imkansiz oldugu bir aci basladi. Bactroban surdum ama fayda etmedi. Ertesi gun koltuk altimin derisi kizilimsi bir renkte ve kabuk baglamis gibiydi. Yani kabul baglamadi ama dokununca oyle sert gibiydi. Nasil tarif edilir bilmiyorum baska. Bugun hafif pul pul dokuluyor o kabuga benzer deri. Hala aciyor ve renk farki var. Gece bir ara saksida kendi yetistirdigim aloe veradan surdum. Nobetci eczane bulamadim. Bephanten alacaktim ama bulamiyorum nobetci eczane Izmir'in gobeginde. Ne yapilir buna? En azindan yarin eczaneye gidene kadar rahatlatacak bir sey bile olsa. Bacrtoban bitti. Evde merhem namina sadece Travazol vr M-furo var. Onlarin da ne oldugunu bilmedigimden surmedim. Iz kalmasini da istemiyorum. Var mi yol yontem bilen?




 
Öncelikle korkma yüzü ağda yanığı olan arkadaşım vardı, tam anlattığın gibi böyle yılan derisi gibi, ince şeffaf kabuğumsu bir şeyle kaplı kızarık-turuncumsu renkte olmuştu kızın yüzü ve iz kalmadan 1 haftaya geçti.

Bepanthen sür bol bol. Sarışın ve beyaz tenliydi onda bile iz kalmadı.
  • neferkitty  (31.05.15 18:25:20 ~ 18:28:18) 
Bepanthen plus iyi gelirdi ama eczane yok diyorsun. Kantaron yağı varsa sürebilirsin. Zeytinyağı iyi gelebilir, çok emin değilim.


  • innatedesire  (31.05.15 18:28:33) 
@innatedesire Guzelyali'da ne kadar eczane varsa dolastim, hepsi kapaliydi.

@neferkitty ben de ondan korkuyordum. Kumral ve beyaz tenliyim ben de. O yuzden iz kalirsa diye korkuyorum ama biraz rahatlattin icimi, tesekkurler.
  • asyamaris  (31.05.15 18:33:08) 
travazol mantar içindir sürmeyin :) geçmiş olsun


  • littlejack  (31.05.15 18:52:40) 
Nemlendirin. Üstüste yapıştırılmaz normalde agiss bile olsa kullanma talimatı bu yöndedir. Üstüste çekmişsiniz cikdiniz tahriş olmuş. Evde ne kadar nemlendiri bulursanız sürün. Buz kompres yapın kan oturmasın.


  • rakidabalikolsa  (31.05.15 19:11:00) 
öncelikle ağda yanığının sebebi ağda markası değil. kartuşlu ağda ile alınacak tek yer kol ve bacak. yani düz ve sert zeminler. koltuk altı ince ve hassas bir deriye sahip olduğu için uygun değil. bir dahakine sesu'nun suda ısıtılıp kullanılan el ağdasını deneyin. bugüne kadar böyle bir şey olmamış olması şans olmuş.

ikincisi orası cayır cayır yanar. belki yarın eczane bulana kadar geçer acısı ama geçmezse aklınızda olsun en etkili yöntem avene'in ya da başka bir markanın termal suyu. dolapta soğutup bol bol sıkın.

yara için de kabuk bağlayıp acısı azaldıktan sonra bactroban, teramycin ya da madecassol gibi bir yara merhemi sürün. bu yanıkların güneş görmemesi çok önemli, güneş iz bırakır.

ayrıca ağda artıkları için bebe yağı hiç işe yaramıyor. sprey ağda yağlarını tavsiye ederim, ağda salonlarında kullanılan.
  • abukkraker  (31.05.15 20:16:39) 
Bepanthene hiçbir yerde bulamazsın, Bepanthene bir seneden fazladır üretilmiyor. Bepanthol diye bir krem var o da ilaç DEĞİL, kozmetik sınıfında, firmanın kendisiyle konuştum onlar da söyledi. Bazı eczacılar onu yutturmaya çalışıyor sakın kanıp anma. Kullandığım Bepanthene'e en yakın krem Hametan diye bir merhem. Abdi İbrahim üretiyor.

Benim anladığım seninki alerji değil yanık, üstüne zorlamadan gelen cilt tahrişi de olmuş. Orası hassasken bir sürü fazla krem kullanma. En hafif yağları sür, mümkün olduğu kadar da kolun yukarıda yatmaya çalış ki kolunu kapatında deri birbirine değip acıtmasın. Sedergine gibi hafif bir ağrı kesici de alabilirsin.

Madem derin bu kadar hassas ağdayı önermiyorum. Ağda yerine epilatör dene, o da olmadı lazerli epilasyona bak bence. Ama alerjik bünyen olması sebebiyle tavsiyem önce tek kola bir seans yaptır, bak bakalım vücudun kötü bir tepki veriyor mu. Vermiyorsa öyle devam edersin.
  • iamelf  (31.05.15 20:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.