[]

Yurtdisi oylari

Yurtdisinda oy kullaniliyor ama yurtdisi secim bolgesi diye bir bolge yok. Yani ben ankara 1. Bolgeden oy kullaniyorum mesela, 18 mv cikiyor bu bolgeden. Ben yurtdisinda yasasaydim, orada oy kullansaydim oyum hangi secim bolgesinde sayilacakti? Kutuge kayitli olunan yer falan mi?

Az once bi twit gordum de, yurtdisinda chpye oy vermenin anlami yok, hdpye verin baraj icin deniliyordu. O yuzden merak ettim sacma geldi bu olay.


 
kütüğe göre nasıl hesaplasınlar ki? sonuçta sandığa farklı kütüğe sahip onlarca kişi oy atıyor. bak bu oy bu kütüğe sahip birisinin denemez :)

ben sadece genel yüzdeye etki ediyor diye biliyorum ama emin de değilim açıkçası.
  • scent of a pastrami  (31.05.15 16:09:45) 
biri daha sormuştu burada, oy yüzdesine göre dağıtılıyor her yere demişlerdi. hdp görüşüne uygunsa oy kullanacak kişinin mantıklı olabilir bu durumda, bilemiyorum.


  • passion rules the game  (31.05.15 16:12:31 ~ 16:12:58) 
her partinin türkiye genelindeki oy oranı kadar her şehre eklenecek

ya da daha uzun bir açıklaması burada:

www.zaman.com.tr
  • niye ama  (31.05.15 16:19:06) 
@kbkdb, 1/81 oranında batman'a da gidecek, mardin'e de. toplam oya gidecek yani.


  • ack3000  (31.05.15 17:15:15) 
@ konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

türkiyede ve yurtdışında toplam 30 milyon seçmenden 3 milyonu (%10) X partisine oy verdiyse
A şehrinde türkiye oy sayımları bittikten sonra o şehirdeki sonuçlar ne olursa olsun
yutdışındaki oylar, X parti %10 almış şekilde dağıtılıyor, sanki yurtdışında herkes bütün şehirlerde ve homojen dağılım halinde oy kullanmış gibi
  • niye ama  (31.05.15 17:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.