[]

Protein ihtiyacimi nasil karsilayayim?

90 kiloyum yag oranim yuzde %15. Bunu asagiya cekmeye calisiyorum.Gunluk protein ihtiyacim haliyle 150-180 gram falan. Her gun 5-6 tane yumurta beyazi, 200 gram kadar kirmizi et ya da balik yiyorum ama yaptigim hesaba gore bu miktari yakalayamiyorum. 250 gram cokelekte 80 gram kadar protein varmis. Boyle bir ise mi giriseyim yoksa whey ile mi takviye edeyim? Her gun zaten yumurtalari tuzlamadan yedigim icin oldukca lezzetsiz bir ogunum var. Buna ikinciyi de eklemek istemiyorum.

Bir de, yogurt tuketiminin protein emilimini azalttigi ile ilgili bir bilgiye rastladigimi hatirliyorum. Bununla ilgili bilgisi olan var mi?


 
sanırım spor yapıyorsun. whey kullanması kolay hemde hemen sindirilir. whey öneririm.

yoğurtla ilgili ilk defa böyle birşey duydum. yoğurdun yağ yakıcı özelliği vardır.
  • false pretension  (31.05.15 15:57:35) 
yağsız beyaz peynir olabilir, yağsız süt vs.


  • agabel  (31.05.15 16:15:48) 
kahvaltıda büyükçe bir kalıp yiyebilirsin beyaz peynir, ara öğünlerde ton balığı da olur.


  • agabel  (31.05.15 16:16:17) 
180 gramı bulmaya kasma derim, yumurtayı 3-4 'e indir ama sarısıyla birlikte tüket, lor peyniri/çökelek günde 250 gram fazla bence, azaltarak son öğününde kazein niyetine götür, whey protein ile de antrenman sonrasını tamamlarsın, bence yaklaşık 150 gram protein yeterli olur.


  • candanag  (31.05.15 16:17:14 ~ 16:18:00) 
ilk olarak yoğurt demir emilimini azaltır.
protein ihtiyacın eğer bu sporla profesyonel olarak ilgilenmiyorsan maksimum kilo*1.5g protein. yani 150-180 gram değil.

yağ oranını düşürmek için rest günlerine yapmıyorsan kardiyo koyabilirsin. eğer öncelikli olarak yağ oranını düşürmek istiyorsan antrenmanlarını yüksek ağırlık kaldırmaya yönelik yapabilirsin. yok aynada yağlı görünüyorum diyorsan az ağırlık çok tekrar yaparak şekil verebilirsin ve görece yağ oranını daha az düşürebilirsin. bunun yanında diyetinde ufak değişikliklerle metabolizma hızını artırabilirsin. baharat kullanımı artırabilirsin, antrenmanlardan önce bir bardak kahve içebilirsin. sabah kalktığında bir bardak su içebilirsin. gün içinde basit karın egzersizleri yapabilirsin. mesela oturduğun yerde karnını 1 dakika kasılı tut veya 15-20 defa kasıp gevşet. bu tür basit egzersizlerle metabolizmanı her an canlı tutarak bazal metabolizmanı artırabilirsin dolayısıyla günlük harcadığın kalori artmış olur. kahvaltılarına yulafı da eklemeni öneririm. çökelek, lor peyniri candır. konserve ton balığı haftada 2 günü geçmeyecek şekilde tüketebilirsin ama yağını iyice süzmek şartıyla.


protein tozu kullanmak istiyorsan önceliğin içinde sadece whey protein olan kreatin, bcaa vs. olmayan protein tozları olsun. sanırım optimum whey öyleydi. ama protein tozu kullanırken günlük en az 3-4 litre su iç. çünkü böbreklerine zarar verebilirsin.
  • bolt bey  (31.05.15 16:25:00) 
eklemek istiyorum vücut 4 saatte 40 gr proteini sindirebiliyormuş. alman gereken protein miktarı 135 gr civarı olması lazım. 3-4 öğüne bölerek whey alman senin için kolay olacaktır.


  • false pretension  (31.05.15 16:29:39) 
@false pretension -muş diyorsunuz, bunu nereden duydunuz, kaynağı nedir? "vücut 4 saatte 40 gr protein sindirebiliyormuş." , "tek öğünde 30 gr protein sindirilir gerisi çöp olur." tarzında şehir efsanelerine inanmayın. örnek gerekiyorsa, yeri geldiğinde tek öğünde günlük proteinini alıp yoluna devam eden sağlam vücutlu tanıdıklarım var.


  • zebragibi  (31.05.15 17:47:59) 
110/120 gram civarı protein her türlü yeter sana, 180 gram alacam diye uğraşma. O kadar proteini de her türlü alırsın zaten ben söylemeyeyim şimdi sana. Onun dışında "Vücut sadece 40 gram proteini sindiriyor" diye bir şey yok. Vücudun sentezlediği protein miktarı kas kütlesine yağ miktarına yaşa boya cinsiyete göre değişir. Fakat 40 gram protein anabolik etki olarak ideal miktardır sadece, ama bu "Bir seferde sadece 40 gram sentezler" demek değildir. Kaldı ki protein sadece kas inşası için değil bağışıklık sisteminden tırnakların uzamasına kadar her türlü icraat için gereklidir. Vücut proteini çöpe atmaz yani; kullanabildiği kadar, son noktasına kadar sömürür proteini. Buna da naçizane bi açıklık getireyim.


  • angelus  (31.05.15 17:54:24) 
120-130 gram yeter sana. Eti biraz arttır, yumurtaları da tam ye, oldu bitti.


  • arnold schwarzeneger  (01.06.15 08:59:39) 
arnold ustam altı yumurtayı sarısıyla marısıyla yiyeyim mi yani?


  • alperz  (01.06.15 14:32:24) 
(bkz: lor)


  • humancentipad  (01.06.15 14:34:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.