[]

Ev için önerebileceğiniz alarm sistemi var mıdır?

Dün gece can sıkıcı bir hırsızlık durumuyla karşılaştım da. Nasıl bir alarm taksak?




 
bir milyoncularda, kapı ve pencereler için alarmlar var. iki saat piliyle veya bir kalem pille çalışır. fiyatı da 1-2 lira bir şeydir. mantığı iki ucu karşılıklı olan manyetik zımbırtıların biri kapıya biri de kapının kafesine takılır, karşılıklı olarak. üzerinde klipsi vardır, oradan açılır alarm. bu iki manyetik uç birbirinden uzaklaşınca evi ayağa kaldıracak kadar yüksek seste alarm çalar. bu sesle irkilip, hırsız kaçar. komşumuza aynen böyle olmuştu.

tabi, daha yüksek güvenlikli alarm sistemlerine de geçebilirsiniz, ama onlar da, aşağı yukarı bu işi görecektir.
geçmiş olsun. iyi günler.
  • pomolilik  (09.09.09 12:45:45) 
bizim evde olanı anlatayım: evde kocaman bir koridor ve bu koridora bağlanan oda mutfak vs vs var. biz bu koridora iki hareket sensörlü bir alarm sistemi taktırdık. şu bankaların dışında yanan sönen şeyler var ya onlardan. alarmı kurup çıkıyorsunuz eve gelince belirli bir süreniz var alarmın iptal etme şifresini girmek için yoksa apartmanı yıkıyor. sonra sıradan ev sahiplerini arıyor (bizimki sıradan babamı annemi kardeşimi ve beni arıyor) arada polisi de arıyor baya yaygaracı yani. gidip baktım da üstünde inter yazıyor devamını okuyamadım. işinize yarayacak olanlar bunlardır. pencereye monte edilen hareket sensörleri de var onları da deneyebilirsiniz. siz bir güvenlik şirketini arayın adamlarla görüşün muhtemelen bedavaya keşif yapıyorlardır size önerilerini sunarlar.


  • argent dawn  (09.09.09 12:46:48) 
biz "komsek" adlı şirketle görüştük (adı biraz tuhaf, evet kabul ediyorum:)) gelip evin belirli yerlerine alarm taktılar. kapının ve bir pencerenin dışında da alarm kutusu görünüyor. bu bile bence hırsızlar için yeterince caydırıcı. bugüne kadar da kendileriyle ilgili bir sorun yaşamadım. alarm çaldığında hemen sizi arıyorlar, bilgi veriyorlar ya da şifrenizi soruyorlar. fiyatı da yıllık 120 dolar civarındaydı. bilginiz olsun. ancak tüm bu işlemler sırasında ev bayağı kirlendiği için önceden önlem alıp yerlere bir şeyler sererseniz rahat edersiniz.


  • think martini  (09.09.09 13:50:08) 
Benim de evimde pronet alarm sistemi var. Evden çıkmadan alarmı kuruyorsunuz 10sn içinde kapıyı kapatmış olmanız lazım. Eve girerken de aynı şekilde alarmın şifresini girerek kurduğunuz alarmı devre dışı bırakıyorsunuz. Üst katta oturduğum için bir tek kapı önüne sensör taktılar, pencerelere takmadılar. Eviniz giriş kattaysa sanırım alarmın pencerelerle de bir ilgisi oluyor. O zaman maliyeti de artıyor. Ben şu anda her ay yaklaşık 55TL ödüyorum. (dolar üzerinden) Benimki alarm kuruluyken birisi kapıyı açtığında 10sn bekleyip ötmeye başlıyor (bir kere yanlışıkla öttürdüm kendisini, aklım çıktı, inanılmaz bir ses) Sonra sırayla verdiğiniz numaraları ve polisi arıyor. Ayrıca alarmın üstünde ambulansı, itfaiyeyi, polisi çağırmanızı sağlayan düğmeler var. Kapının önünde pronetin mavi ışıklı bir kutusu var, sanırım caydırıcı olan da o. Ben alarmı taktırdıktan sonra apartmanda bir çok daireye hırsız girdi. Maliyeti yüksek ama ben tavsiye ederim. Benzer sistemle çalışan başka alarm sistemleri de olduğunu duydum ama isimlerini bilemiyorum. Geçmiş olsun.


  • unusual  (09.09.09 13:58:27) 
Vestel'in Angel diye bir ürünü vardı sanırım..
Çok pahalı olmasa gerek..geçmiş olsun

  • 13j  (09.09.09 14:55:22) 
israil malı crow var. kaliteli.


  • kediebesi  (09.09.09 16:14:24) 
armed güvenlik bence çokta iyi bir firma google da aratırsan bulursun


  • Alichoo  (09.09.09 20:55:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.