[]

Doğal seçilim hk.

selam arkadaşlar sorum net:

aptallar, kafasızlar ve cahiller en az 3-4 çocuk yapıyorken (dünya genelinde),
eğitimli, ne yaptığını bilen, plan yapan kişiler en fazla 2 çocuk yapıyorken.

kısaca eğitimsiz, cahil ve kafasızlar 4x hızla çoğalıp, eğitimli ve düzgün çcuk yetiştiren insanlar 1.5x hızla çoğalıyorken dünyanın önümüzdeki 100 senesi nasıl olacak?

bunu cidden merak ediyorum.

 
Şimdiki gibi.


  • dokuz numara dort yildiz  (30.05.15 19:49:45) 
(bkz: idiocracy)


  • cern de cayci olmak vardi  (30.05.15 19:50:52) 
bu yüzden öyle insanların çocuklarını eğitimli, ne yaptığını bilen, plan yapan insanlar haline getirecek eğitim sistemine ihtiyacımız var. yoksa cahillik kalıtsal bir şey değil.


  • empat  (30.05.15 20:00:45) 
insanların çocuk yapma haklarına karışamazsın arkadaşım 4-5 çocuk yapıyor diye illa ona bir damga vurmak zorunda mısın? belki senin fikrine göre çok zeki biri de 4-5 çocuk sahibi oluyordur bunu bilemezsin ya da cahillik yerine bunun başka bir düşüncesi vardır mesela doğu toplumlarında insanlar iki türlü çok çocuk yapıyor birincisi uluslarının yok olmasına engel olmak, ikincisi maalesef erkek çocuk sahibi olmak bu yüzden erkek çocuk olana kadar deniyorlar sen insanlara damga vurmak yerine düzenli eğitim/ onlara batıdaki gibi kötünün iyisi olan eğitimi vermek ve eşit haklar için sistem karşısında ol belki böylece 100 sene düzelir. burada senin kastettiğin şey eğer fiziki unsurlar ise sen zekadan bahsetmişsin o yüzden zekaya girdim direkt neyse.. eğer fiziki özellik ise bence yine ABD gibi atom bombası üreten ve savunma adında tehlike saçan devletlere karşı savaş vermek doğru olacak neticede bu çirkin, sağlıksız gibi terimleri iki insanın evlenmesinden daha çok atom bombası gibi kimyasallar neden oluyor, örnek (bkz: hiroşima )ve (bkz: nagasaki) 100 yıl sonra bile hasta doğan çok zeki insanlar var. japonlar çok zekilerdir ama onlarda da nufüs artırıcı politikalar güdülüyor... ve o insanlar yine çok zeki olabiliyor.. demek ki burada önemli olan çok çocuk değil düzenli ve düzgün bir eğitim ve düşünme ortamı sunmak halkımıza...

edit : nagasaki'ymiş..
  • le fantome de l opera  (30.05.15 20:07:33 ~ 20:17:34) 
@le fontame,

ne dediğimi anla önce.
doğuranlar aptaldır demiyorum.

aptallar daha çok doğuruyor, aptal olmayanlar daha az doğuruyor.
haliyle aptallar çoğunluk, aptal olmayanlar giderek daha da azınlık oluyor. ve yeterli vakit geçince aptalların genleri, daha çok yayılarak aptal olmayanları baskılayacak.

bahsettiğim şey bu.

aklı başında eğitimli insanlar daha az doğuruyor: çünkü bir çocuk yapmak için plan yapıyorlar.

aptallar daha çok doğuruyor: çünkü hayatlarında plan yok, plan yapacak beyinleri de yok. ve doğuruyorlar sürekli olrak.

sikimden götümden attığım veriler değil bunlar. günümüzde aptal, eğitimsiz insanlar daha hızlı ürüyorlar.
  • kamera motor  (30.05.15 20:52:05) 
sevgili, @kamera motor insanlara damga vurup onları ötekileştirmek yerine dediklerimi uygularsan ve uygulamaya çalışırsın güzel bir sonuca varırsın. teşekkürler.


  • le fantome de l opera  (30.05.15 21:06:56) 
idiocracy gibi saçma bir filmi izleyip aydınlandığına inanmak gibi bir yanılsamaya uğramışsın sanırım. Bana tarihte düşünsel açıdan daha yukarıda yer alan kişilerin çoğunlukta olduğu bir dönem göster. Sen araştıra dur, ben cevabı vereyim o sırada: yok öyle bir dönem. Ek olarak; Günümüzde eğitim alan(üniversite okumuş), birkaç kitap okuyup film izlemiş kişiler de, o düşünsel açıdan yukarıda yer alan kişilerin arasına giremiyor. O sebeple eğitimli/cahil ayrımı da gereksiz. Üstelik pedagojik sistemin nasıl, 'biliyormuş gibi gözüken cahiller' yarattığına ilişkin bir sürü çalışma varken.

Sonuç olarak merakın, sana ait olan ve gelecek için sorun teşkil etmeyen bir merak. Nüfus patlamasından söz ediyor olsaydın tehlike üzerine konuşulabilirdi. Ancak toplumun doğal akışına yönelik bir saptamayı, üstelik eğitimli/cahil gibi yanlış bir ikileme kullanarak, sorun varmış gibi yansıtmışsın. Dediğim gibi, her tarihsel toplumda görülen doğal ve normal bir süreç.
  • protector  (30.05.15 21:36:52 ~ 21:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.