[]

diş için köprü mü sizce yoksa implant mı?

olmayan dişlerim için sizce köprü mü yaptırmalıyım yoksa implant mı? bursa civarında nereye gidebilirim?

köprü yaptırıp memnun olan var mı?


 
Eğitimi olmayan birisi olarak yazıyorum, köprü yapılırken kullanılacak köprü ayakları zaten zebil olmuşsa bence köprü yaptırın. Ama köprü ayaklarınız sağlamsa sağlam dişlere dokundurtmayın. Sağlam dişlerin üzerine köprü dikmek oldukça aptalca bence.

İmplant hakkında da baya bir araştırma yaptım ama deneyimim yok, millet parasından dolayı uzak duruyor.
  • arph  (30.05.15 11:34:22 ~ 11:35:47) 
hocam şimdi sordum tek implant 2300 lira.


  • rononoa zoro  (30.05.15 11:40:48) 
imkan varsa implant.
imkan yoksa ya da boşluğun önündeki ve arkasındaki dişler dolguluysa (kanal tedavili, büyük dolgulu vs), boşluk miktarı fazlaysa, sigara içmeden duramıyorum derseniz, ağız hijyeni kötü ise köprü yaptırın.

  • koybasigillerden  (30.05.15 12:18:11) 
İmplant için fiyat araştırması yap 1500 civarına yapan yerler olması lazım. Olmadı İstanbul'a gel yaptırmaya. İmplant iyi yapılırsa ömürlük bir olay. Köprü olayı sorun çıkartabiliyor.


  • soft  (30.05.15 13:13:13) 
implant 1500 tl.
köprü için iki diş kaybedeceksin bunu göze alabiliyor musun? ona göre karar ver.

ben imkan dahilinde köprü yaptırmam asla.
  • indescribable  (30.05.15 13:22:59) 
Aynı konuyu kendim için düşündüm, implant'te karar kıldım. Köprü yapılırken yanlardaki dişler törpüleniyor, yeni diş onlardan destek alınarak takılıyor. Şahsen benim dişler zaten zayıf, sağlam dişi törpületirsem bu sefer zamanla onlar da gider.

Bu arada implant fiyatları için verilen rakamlara bakma. Devlet üniversite hastaneleri de yapıyor. İstanbul'da Marmara Üniversitesi hastanesi ve Çapa yapıyor örneğin, implant fiyatları 700-800 liradan başlıyor, emekliysen doktorun işçiliğine para vermiyorsun, sadece malzeme parası veriyorsun. Bursa'da devlet hastanesini arayıp sor neresei yapıyor orada diye.
  • iamelf  (31.05.15 15:25:27) 
Orjinal dişin yerini hiçbirşey tutamaz, köprü de evladiyelik değil zaten, gittiği yere kadar köprülerle git, ilerleyen zamanlarda yerlerine implant yaptırırsın.

Arkadaş iyi demiş, köprülerin oturduğu ayaklar sağlam dişleri kullanacaksa, sakın sağlam dişleri törpületme, bu durumda implant daha mantıklı duruyor.
  • arph  (18.07.16 01:26:57) 
valla ben köprü yaptırdım ama yaptırmasam daha iyiymiş memnun değilim.
implantım yok ancak köprü için sağlam dişlerini kaybetme.

Benim köprü iki kanal tedavili diş arasına yapıldı belki o yüzden doktor öylesini uygun gördü bilmiyorum artık.
  • basond  (18.07.16 01:31:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.