[]

Şirket Kurmak

İyi günler... Ben bizzat kendim bir sağlık kozmetik bir ürün tasarladım. Fason firmaya üretim yaptıracağımı düşünüyorum. Diyelim ki yaptırdım. Mal hazır. Açtığım bir e-ticaret sitesinden de satışını yapıyorum. Bir yerde çalışırken de kendi şirketimi açabilirmişim bunu öğrendim. Fakat:
1. Açtığım şirkette (kendim başka yerde çalıştığım için) birini çalıştırmak zorunda mıyım?
2. Ne tip şirket açmam önerilir (ki ileride ürünün tutacağını göze alırsak eğer üretime geçerim onu da hesaba katalım.)
3. Şirketin adresini evi ya da eşimin işyerinin adresini (eczane) gösterebilir miyim?
4. Bunun bana açılış masrafı ve aylık / yıllık (ortalama) masrafı ne olur?

Şimdiden teşekkürler...

 
1. değilsiniz, şirket müdürü görüneceksiniz.
2. ltd. şti.
3. eşinizin iş yeri sizin üzerine ise yada kira kontrası sizin üzerinize ise evet. eczane adresini de şirket merkezi gösterebilirsiniz kira kontratı gerekir o şirket üstüne
4. sermayeye göre değişir, bin tl ile ~ kadar gider..
  • mrvengeance  (30.05.15 03:12:51) 
@mrvengeance'ın cevapları doğru olmakla birlikte ikinci maddeye küçük bir ek:

başlangıç için şahıs şirketi kurarsanız prosedürleri daha kolay ve gideri daha düşük oluyor. akabinde üretime geçme ihtiyacı olduğunda limited şirkete geçebilirsiniz, bir mani yok.
  • cevap botu  (30.05.15 03:43:31) 
muhasebe masrafı yıllık min 5000 tl


  • losev bagiscisi  (30.05.15 04:19:32) 
muhasebe masrafın yıllık maksimum 2200 tl


  • mrvengeance  (30.05.15 04:32:12) 
uykuda şirketler için 2200 olabilir
tarifeye göre konuşursan bile 2500den fazla

  • losev bagiscisi  (30.05.15 04:35:06) 
fason yapan firmanın kendisinin üretip satmayacağını garanti altına almak için patent almalısın. gerçi o bile garanti değil.


  • merhum  (30.05.15 08:36:35 ~ 08:37:00) 
şirket kurmanın masrafı çok devamıda masraflı


  • efrasiyab87  (30.05.15 09:48:07) 
1. hayır. tek başına olabilirsin. yeni ttk ile tek başına limited şirket kurabilirsin.
2. limited. gelecekte işlerin büyürse esneklik imkanı sağlar.
3. vergi dairesinden gelip kontrol ediyorlar. ev olabiliyor. ben olsam shared office düşünürüm.
4. açılışta 2000-2500 harcarsın. bundan sonrasında yılda 720 lira damga vergisi (4 kurumlar, 4 muhtasar, 12 kdv) ve aylık 250 lira gibi (max) mali müşavir ücreti ödersin. halihazırda bir yerde 4/a lı çalıştığın için bağ-kur ödemene gerek olmaz.
  • screamshot  (30.05.15 11:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.